REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DETALII din DOSARUL scandalagiilor de la HÂRȘOVA!

DETALII din DOSARUL scandalagiilor de la HÂRȘOVA!

Replica API 23 septembrie 2021 | 18:48 1309

Reglare de conturi în orașul Hârșova, protagoniștii fiind membrii clanului Băcâldan. Mai exact, Iașar Băcâldan, Balaci Băcâldan și Baboi Regep l-au lovit pe Sapabani A. cu pumnii și picioarele motivul fiind o mașină vândută de victimă unuia dintre agresori. Bătaia s-a petrecut chiar în fața sediului poliției Hârșova, victima reușind să scape în mașina Poliției Locale. Trimiși în judecată pentru lovire și alte violențe și tulburarea liniștii publice, în urma retragerii plângerii victimei, cei trei au rămas doar cu acuzația de tulburare a liniștii publice. După ce magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova le-au dat câte 4 luni de închisoare cu suspendare în urma sentinței din 28 aprilie 2021, inculpații au depus apel la sentință acesta urmând să se judece pe 24 februarie 2022.

Cum s-a desfășurat bătaia

Prezent la sediul Poliției Hârșova pentru a preda niște acte într-un alt dosar în care era considerat suspect, Sapabani A. a fost observat de cei trei inculpați care s-au apropiat de victimă. Fără a ține cont de faptul că de față erau și polițiști locali, agresorii au început să devină violenți în vorbire apoi au început să-l lovească pe Sapabani cu pumnii și picioarele. La intervenția organelor de poliție, la un moment dat conflictul a fost aplanat, iar victima a plecat cu mașina poliției locale. În urma mașinii poliției locale a plecat și un microbuz condus de inculpatul Băcâldan Iașar. Cu ajutorul poliției naționale, care a blocat microbuzul condus de inculpat, mașina în care se afla victima a putut să-și continue drumul. Victima a fost diagnosticată cu traumatism prin agresiune declarată, față antebrațe, torace, regiunea epigastrică, hipocrodrin drept, flancul drept, escoriații față posterioară antebraț stâng.

Avocatul lui Sapabani a încurcat drumul de întoarcere

De frică, apărătorul ales al persoanei vătămate într-un alt dosar penal în loc să plece către Medgidia, a încurcat traseul plecând către Tulcea, realizând acest lucru abia când a ajuns în loc. Topologu, județul Tulcea.

Ce a spus instanța

Instanța a reținut că infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice în modalitatea n care a fost săvârșita are un conținut factual sever, astfel cum rezultă din împrejurările reale ale cauzei, motiv pentru care pentru această infracțiune instanța se va orienta spre pedeapsa închisorii și nu cea a amenzii. Având în vedere recunoașterea faptei pentru care inculpații au fost trimiși în judecată, instanța va reduce limitele de pedeapsă prevăzute de lege. Cei trei au fost condamnați de magistrații din cadrul Judecătoriei Hârșova la 4 luni de închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă, apelul urmând să se judece pe 24.02.2022.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920