REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI care a MURIT ÎMPUȘCAT în CAP de un POLIȚIST! VIDEO

DETALII din DOSARUL TÂNĂRULUI care a MURIT ÎMPUȘCAT în CAP de un POLIȚIST! VIDEO

Replica API 13 august 2020 | 00:00 3244

Șoferul care nu a oprit la semnalele polițiștilor și a fost urmărit, moment în care un om al legii a tras un foc de armă, iar un ocupant al vehiculului a decedat, a fost condamnat. Este vorba despre Dănuţ Valentin Hriscu, care a primit 3 ani și 2 luni pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă și urmează a se judeca apelul termenul fiind fixat la data de 10.12.2020.

Amintim că, în cursul dimineții de miercuri (ora 04.00), 18 decembrie, un bărbat a fost împușcat de către oamenii legii. Nefericitul incident a avut loc în timpul unei urmăriri în trafic, pe străzile a mai multe localităţi din judeţul Constanţa. Şoferul care a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii era băut şi nu deţinea permis de conducere! Tânărul rănit era pasager în maşina groazei.

Video:

Urmăriri și focuri de armă

Mai exact, o patrulă formată din doi polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, pe bulevardul Năvodari, un autoturism care avea avarii - parbriz spart - motiv pentru care au procedat la efectuarea de semnal regulamentar de oprire. Deoarece conducătorul autoturismului nu s-a conformat, polițiștii au pornit în urmărirea acestuia cu autospeciala din dotare, cu mijloacele acustice și luminoase în funcțiune, pe mai multe străzi din orașul Năvodari, cu direcția spre localitatea Lumina. În timpul urmăririi, polițiștii au tras un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată conducătorul auto nu s-a conformat, continuând deplasarea, în acest timp fiind efectuate, în total, 3 focuri de avertisment în plan vertical. În continuare, autoturismul și-a continuat deplasarea până în zona unei bariere de cale ferată (zona USAS), unde polițiștii au încercat să îl determine, din nou, pe conducatorul auto sa oprească, însă din cauza faptului ca acesta nu s-a conformat, au executat un foc de avertisment in plan vertical, iar apoi alte 5 focuri spre autoturismul în cauză, care efectua manevre de întoarcere pentru a-și asigura scăparea. În deplasarea lui, autoturismul s-a îndreptat in mod intentionat spre polițiștii aflați la fața locului, care au fost nevoiți să se retragă in autospeciala de poliție. La intrarea în localitatea Corbu, autoturismul a virat la dreapta pe un drum de exploatare agricolă, unde a fost abandonat, 2 persoane fugind de la fața locului.

Video:

O altă persoană a fost găsită de polițiști pe bancheta din spate, fiind vorba despre un bărbat, inconștient, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului. Din păcate, a decedat la spital. Acesta a fost identificat: Sîrghe Nicolae. Oamenii legii au stabilit şi motivul pentru care şoferul nu a oprit maşina, preferând să declanşeze prăpădul pe şosea: era băut şi nu are permis!

Au aflat, dintr-o știre de pe internet, că prietenul lor a fost împușcat

Celălalt pasager din mașină a relatat că s-a întâlnit cu șoferul și cu celălalt bărbat, au consumat băuturi alcoolice, au mers în Constanța, iar s-au cinstit, apoi au plecat spre Năvodari să mănânce. A relatat toată urmărirea, după care, când a văzut că șoferul a fugit, a fugit și el. Acesta a relatat că pe pasagerul din spate l-a văzut că era leșinat, dar a crezut că poate de la consumul de alcool. A aflat că fusese împușcat și că, ulterior, decedase, de pe internet, după ce a citit o știre.

Inculpatul a sunat la 112 și a reclamat că i s-a furat mașina

În primă fază, fiind audiat în timpul urmăririi penale, în calitate de suspect/inculpat, Hriscu nu a recunoscut că s-a aflat la volanul autoturismului pe parcursul urmăririi descrise anterior.

De asemenea, inculpatul a sunat la 112 susținând că, în aceeași zi, în jurul orelor 06:30 – 07:00, soția lui l-ar fi anunțat că autoturismul proprietate personală i-ar fi fost sustras din fața imobilului în care locuiește. Inculpatul a recunoscut ulterior că acuzațiile formulate au fost false, susținând că ar fi procedat astfel din cauza stării de ebrietate în care se afla.

Video

Testat cu detectorul de minciuni

Atât șoferul cât și pasagerul au fost testați cu detectorul de minciuni. Astfel, interpretarea diagramelor poligraf a evidențiat că răspunsurile inculpatului la întrebările relevante ale cauzei au provocat modificări specifice comportamentului simulat, iar în cazul martorului nu au fost evidențiate modificări specifice.

Prin urmare, instanța a considerat că probatoriul administrat în cauză este suficient pentru a reține că inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Passat în timp ce era urmărit de agenții de poliție.

Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
HAI SI LA HARSOVA DAR LUATI CARTUSE MULTE CA AVETI DESTULE FIARE SALBATICE
0
0
la pisati din astia tristi scot arma si trag. La interlopi le desfac vinurile le toarna in pahar, le spune sarut mana, isi vand mamele, copiii, ca sa apara si ei intr un video cu lautari si interlopi. E important sa lingi interlop in cur. Asta se face la juramant !
4
0
Sugi pwla la toti care au opel.
2
0
Asa se intampla cand treci de la navod la OPEL
0
2
astia nu sunt interlopi, interlopi sunt alde duduianu, pian etc.despre care s a scris si relatat sute de pagini , imagini , reportaje .S a propus inmormantarea cu onoruri militare dar nu s a votat in parlament !
1
0
Foarte bine. Asa ar trebui sa le faca la toti rahatii astia de interlopi.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218