REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DETALII EXCLUSIVE în CAZUL BANCOMATULUI ARUNCAT în AER

DETALII EXCLUSIVE în CAZUL BANCOMATULUI ARUNCAT în AER

Replica API 15 iulie 2020 | 13:46 4697

Cătălin Nedelcu este cunoscut cu antecedente penale, el fiind căutat de oamenii legii de ani buni. Potrivit informațiilor noastre, ar exista suspiciuni cum că pleca frecvent din țară, cu acte false, iar în străinătate s-ar fi ocupat tot cu infracțiuni. Însă, nici în țară nu a stat prea liniștit. Acesta, împreună cu un alt individ, respectiv Gabriel Cioinea, ar fi aruncat în aer un bancomat. La percheziții, oamenii legii au găsit diferite schițe, de unde și faptul că el se documenta foarte bine înainte de a acționa. În cele din urmă a recunoscut tot și le-a arătat anchetatorilor cum a procedat.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de deținere, a inculpatului Cătălin Nedelcu, recidivist, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs. Totodată s-a dispus trimiterea în judecată, într-o cauză separată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Gabriel Cioinea, cunoscut cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs.

Ce a scos ancheta la iveală

Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Cătălin Nedelecu, în noaptea de 25 spre 26.02.2020, în jurul orei 2:00, împreună cu inculpatul Gabriel Cioinea, prin folosirea de materiale explozive, au provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al S.C. L.S. S.R.L. din comuna Lumina, iar din cauza deflagraţiei, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior, pentru ca ulterior, autorii, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, prin spargerea geamului tip termopan al S.C. L.S. S.R.L. să pătrundă în interior şi să sustragă din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.

Cătălin Nedelcu era dat în urmărire. Identificat după ADN

Cătălin Nedelcu este din Oituz și era dat în urmărire întrucât avea de executat un mandat de 4 ani închisoare și un rest de pedeapsă de 943 zile închisoare dintr-o pedeapsă anterioară de 8 ani închisoare. Pedepsele au fost pentru furturi și tâlhării iar el era căutat, potrivit informațiilor noastre, încă de prin 2012. Se pare că acesta stătea mai mult prin străinătate, acolo unde ar fi plecat folosindu-se de acte false, și se ocupa tot cu infracțiuni. După ce a acționat în cauza de față și a fost identificat (după ADN, întrucât se afla în baza de date a anchetatorilor), Cătălin Nedelcu a recunoscut tot și le-a spus anchetatorilor și detalii despre cealaltă persoană, coinculpat.

Scheme și schițe: iată cum a aruncat bancomatul în aer

În plus, la percheziții, oamenii legii au găsit schițe și scheme în baza cărora acționa. Spre exemplu, pentru a arunca în aer bancomatul, acesta a folosit o butelie cu gaz. A băgat furtunul în fanta bancomatului, a dat drumul la butelie, după care a procedat la crearea unui arc electric. Ulterior, Nedelcu i-a condus pe oamenii legii la locul în care a abandonat vehiculul cu care s-a deplasat alături de coinculpat. Mașina a fost recuperată din lacul Tașaul.

Video cu mașina scoasă din lac:

De ce au acționat: Aveam datorii

Cătălin Nedelcu, văzându-se, cel mai probabil, fără scăpare, a decis să colaboreze cu oamenii legii. Astfel, după ce a recunoscut tot și a oferit detalii, a vorbit și despre colegul său de infracțiuni, respectiv Gabriel Cioinea, în speranța că va primi o pedeapsă mai mică. În plus, acesta ar fi relatat că avea datorii, motiv pentru care a decis să arunce în aer respectivul bancomat. Potrivit informațiilor noastre, acesta este suspect și în alte cauze, urmând a se stabili cu exactitate activitatea sa infracțională.

Liliana IONIȚĂ

Citește și: INDIVIZII care au ARUNCAT în AER un BANCOMAT, la Lumina, TRIMIȘI în JUDECATĂ!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pedepsele sunt mici , multi scapa inainte de termen , apare cate un ticalos ca Toade -ministru ajuns- care ii ajuta sa iese. El fiind de origine tot tigan
0
0
ptr8.37: nepoate nu stii despre cine vb nedelcu trebuia sa fie defapt in parnae cu doua pedepse dar a contibuit cu droage si femei unde trebuie deci liber sa dea cu bomba in banca minte replica ca gaz ca butelie in realitate a fost altceva stie pretenii ce. ptr 12.24: a trecut o linie rosie totul pana la bum-bum e acelasi lucru stat sau camatar nu-l mai salveaza nimeni pana nu uita lumea cam juma de an asa dupa aia o ia de unde a ramas
1
0
ptr8.37: baietele nu stii despre cine vb nedelcu trebuia sa fie defapt in parnae dar a contibuit cu droage si femei unde trebuie deci liber sa dea cu bomba in banca minte replica ca gaz ca butelie in realitate a fost altceva stie pretenii ce. ptr 12.24: a trecut o linie rosie totul pana la bum-bum e acelasi lucru stat sau camatar nu-l mai salveaza nimeni pana nu uita lumea cam juma de an asa dupa aia o ia de unde a ramas
1
2
Datorii la stat sau la camatari?
1
0
florinele, daca tu crezi ca gunoiul asta de nedelcu iese afara in juma de an esti prost rau, chiar ilegal de dobitoc. La cate fapte are zdrentoiu isi ia cativa ani buni...plus restul de pedeapsa, lache care esti. Asa ca poti sa stai linistit, daca n-ai praduit si tu ceva cu el
2
0
o da pretenu nedelcu sifon in juma de an va fi liber sa bata copii pe strada ptr telefoane
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218