REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Detalii inedite de la prinderea tinerilor care au jefuit Banca Sanpaolo

Detalii inedite de la prinderea tinerilor care au jefuit Banca Sanpaolo

Replica API 27 aprilie 2012 | 00:00 139

Hoţii, arestaţi

Hoţii, arestaţi

Radu Gabriel şi Ionuţ Costea, autorii jafului de la Banca Intesa Sanpaolo, de pe data de 9 martie a.c., au fost arestaţi. În urmă cu 2 zile, aceştia au fost săltaţi de mascaţii de la DIAS ca din oală, apoi au fost duşi la Parchet pentru audieri, ulterior fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă. Cei doi au fost prezentaţi, ieri, judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, care a fost admisă de Judecătorie. Deşi aveau dreptul să facă recurs împotriva luării măsurii arestării, cei doi au refuzat acest lucru.

Cu o zi înainte de arestare, poliţiştii DIAS au descins la locuinţele lor, de unde i-au luat "pe sus" şi i-au dus la audieri. Pe strada Verde, unde se afla unul dintre ei în momentul în care au sosit poliţiştii, mascaţii au folosit berbecul pentru a pătrunde în casă, însă nu a fost nevoie decât de o singură lovitură pentru a smulge uşa din perete. Mama celui care urma să fie condus la sediul Poliţiei a leşinat la vederea mascaţilor, întrucât nu ştia ce se petrece. Oamenii legii i-au turnat apă pe faţă pentru a-şi reveni. Femeia a întrebat de mai multe ori: "Ce-a făcut băiatul meu?", iar după ce şi-a revenit, poliţiştii i-au explicat cum stau lucrurile. De asemenea, poliţiştii au făcut şi o anchetă socială, întrebând vecinii despre cel pe care tocmai îl încătuşaseră. Aşa cum era de aşteptat, vecinii s-au mirat, spunând că era un băiat cuminte şi respectuos. Însă ceea ce nu ştiau este faptul că nici unul dintre ei nu are cazierul judiciar curat, având antecedente penale. Mai mult, anumite guri rele spun că respectivii ar avea şi ceva legături cu etnobotanicele, ori prin prisma faptului că ar fi consumatori, ori că ar comercializa. Reamintim că, pe 9 martie, doi indivizi - Radu Gabriel şi Ionuţ Costea, ambii în vârstă de 24 de ani, şi ambii din Constanţa., inspiraţi de filmele de la Hollywood, au intrat în incinta băncii cu fulare pe faţă şi au ameninţat-o pe casieriţă cu un pistol, plecând din incinta băncii tot la fel de repede pe cât au intrat, însă cu 20.000 de lei. Chiar dacă, imediat, operatorul a călcat pedala de panică şi la faţa locului au sosit echipaje ale unei firme de pază şi poliţişti, cei doi indivizi au fugit, făcându-se nevăzuţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102