REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DETALII UIMITOARE: lista completă a indivizilor încătuşaţi în dosarul clanului care avea 'pile' printre poliţişti!

DETALII UIMITOARE: lista completă a indivizilor încătuşaţi în dosarul clanului care avea 'pile' printre poliţişti!

Replica API 9 iunie 2018 | 00:00 1140

Gaşca Ştoancă

Gaşca Ştoancă

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor din clanul Ștoacă, care au fost prezentați cu propunere de arestare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat,trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism,trafic de influență, tentativă la înșelăciune, fals în declarații, dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, instigare la favorizarea infractorului,cumpărare de influență, influențarea declarațiilor. Totodată, procurorii au oferit mai multe detalii din modul de acțiune al membrilor grupării.

Este vorba despre Voinea Marius, Saim Petre, Niculae Bogdan-Gabriel, Cimpoeru Lucian Florin, Cioarcă Constantin-Gabriel-Dumitru, Bamburic Daniel-Ionut, Stan Ion, Fieraru Nicolae Cristian, Mandache Dan, Iliescu Alberto Florin, Dumitru Florian, Ionescu Constantin Marius, Mihai Cristian Cosmin, Vasile Vicențio Giovanni, Stoian Ion, Piteșteanu Romeo-Ionel, Niculae Marius-Dragoș, Șaim Petre Daniel, Andrei Elena Cristina, Țoghină Antonela-Florența, Pîrvulescu Livia, Chihăescu Dragoș Andrei, Georgescu Ana Maria, Stănescu Diana Alexandra, Ionete Alexandra, Pollak Bohus (Ben din Insula Iubirii), Pavel Nicoleta, Bazavan Constantin, Martac Vasilica, Chelu Anghel, Vlad Aurelia Ioana, Mincă Nicolae și Mihai Mircea Florian.

Pe parcursul mai multor ani, prin intervenții succesive din partea organelor judiciare, s-a acţionat pentru destructurarea unei grupării ce acționa, cu precădere pe linia traficului ilicit de droguri de mare risc, în municipiul București, grupare de tip mafiot, bazată pe relații de familie, cunoscută în lumea interlopă sub denumirea de ”Ștoacă”. Urmare a intervențiilor autorității judiciare și a faptului că cei doi lideri ai grupului infracţional înaintau în vârstă, aceștia au predat coordonarea grupării fiilor şi nepoţilor acestora care au început să se implice în coordonarea membrilor grupării, după tiparul predecesorilor lor.

În 2017 au devenit lideri de necontestat ai grupării

Începând cu anul 2017, lideri de necontestat ai grupării ”Ștoacă” au devenit inculpaţii Voinea Marius –zis ”Marius Ștoacă”, Șaim Petre –zis ”Petrică Ștoacă”, Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă” și Cimpoeru Lucian Florin, aceștia preluând rețeaua infracțională dezvoltată de predecesorii lor, perfecționând-o în funcție de oportunitățile de a obține venituri consistente care să asigure nivelul de trai al membrilor.

Întrucât la începutul aceluiași an, inculpatul Voinea Marius a fugit din țară, sustrâgându-se unei anchete în curs, în contextul în care pe numele său a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea de infracțiuni de criminalitate organizată, acesta nu s-a mai implicat în comiterea infracțiunilor ce intrau în scopul grupului, limitându-se la ”îndrumări” și „intervenții” punctuale față de ceilalți membrii atunci când între aceștia apăreau conflicte de orice natură, uzând de renumele și autoritatea sa.

Începând cu anul 2017, cei patru și-au consolidat poziția de lideri ai grupării ”Ștoacă”, astfel încât persoanele care au fost atrase de către aceștia sau care au apelat la influența grupării au acționat întotdeauna respectând regulile impuse, beneficiind totuși de libertatea de a-și dezvolta propriile afaceri ilegale.

Au împărțit în 4 piața neagră a drogurilor de mare risc: 70 – 100 euro pe gram

Cu privire la activitatea infracțională desfășurată de către inculpaţi în cadrul grupării, în intervalul 2017 – 2018, pe linia traficului de droguri de mare risc a rezultat că, cu știința inculpaţilor Voinea Marius, Șaim Petre –zis ”Petrică Ștoacă”, Cimpoeru Lucian Florin – zis ”Luci” și Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă” și-au împărțit piața neagră a drogurilor de mare risc, în vânzarea de cocaină și heroină.

Astfel, inculpatul Șaim Petre –zis ”Petrică Ștoacă” i-a atras în grupare pe inculpaţii Dumitru Florian – zis ”Puiu”, Iliescu Alberto Florian și Șaim Petre Daniel– zis ”Ulă”, iar mai apoi, singur, împreună cu aceștia sau prin intermediul lor, a pus în vânzare cocaină, la prețuri cuprinse între 70-100 euro/gram, în zonele Ferentari, Giurgiului și Piața Reșița din municipiul București. Sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor de mare risc erau colectate de către inculpatul Șaim Petre, ”locotenții” săi oprindu-și doar procent din acestea.

La rândul său, inculpatul Cimpoeru Lucian Florin i-a atras în grupare pe inculpaţii Ionescu Constantin Marius, Vasile Giovanni Vicențio, Mihai Cristian Cosmin și Pollak Bohus, iar mai apoi, singur, împreună cu/sau prin intermediul inculpaţilor Ionescu Constantin Marius, Vasile Giovanni Vicențio și Pollak Bohus a pus în vânzare cocaină, la prețul de 100 euro/gram, în zona Piața Alba Iulia și centrul vechi din municipiul București. Sumele de bani obținute din vânzarea drogurilor de mare risc fiind împărțite între cei patru.

Fete racolate și din Constanța și scoase la 'produs' în Dubai

Cu privire la activitatea infracțională desfășurată de către inculpaţi pe linia traficului de persoane, în intervalul 2017 – 2018, a rezultat că, cu știința inculpaţilor Voinea Marius, Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă” și Șaim Petre –zis ”Petrică Ștoacă” au decis primul să se implice direct, iar cel de-al doilea să încurajeze și să-l susțină pe fiul său, inculpatul Șaim Petre Daniel – zis ”Ulă” (prin relațiile sale în lumea interlopă), în obținerea de avantaje materiale din practicarea prostituției de către persoane de sex feminin majore sau minore.

Astfel, în intervalul de referință, inculpatul Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă” s-a implicat, alături de inculpata Andrei Elena Cristina în activitățile de transport al victimelor și ulterior a făcut demersuri pentru a asigura spațiu de cazare pentru acestea. La rândul său inculpatul Șaim Petre Daniel – zis ”Ulă”, cu știința tatălui său, în scopul obținerii de venituri, s-a implicat în activități de exploatare a persoanelor de sex feminin prin obligarea la practicarea prostituției.

În activitățile legate de proxenetism s-au implicat inculpaţii Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă” și Șaim Petre, recrutând și înlesnind practicarea prostituției de către inculpatele Andrei Elena Cristina și respectiv Țoghină Antonela Florența, iar mai apoi (după aderarea acestora la grupare), oferindu-le protecția și sprijinul lor în activitățile infracționale ca și proxenete.

Tot pe linia proxenetismului, au beneficiat de protecția renumelui grupării ”Ștoacă” și inculpaţii Cimpoeru Lucian, Mihai Cristian Cosmin și Chihăescu Dragoș, aceștia în intervalul 2017-2018, înlesnind practicarea prostituției de către persoane de sex femeiesc majore pe teritoriul României și al altor țări intracomunitare, precum Cehia și Germania, inculpatul Șaim Petre făcând deseori schimb de informații cu privire identitatea și modul în care se prezintă martorele racolate de cei trei, locațiile în care se află persoanele ce practică prostituția și uneori apelând la aceștia, în scopul identificării unor locații în care persoane apropiate lui să poată întreține relații sexuale contra cost.

Totodată, inculpatul Niculae Marius Dragoș s-a implicat în cadrul grupării, beneficiind de sprijinul inculpaţilor Voinea Marius și Niculae Bogdan Gabriel, în activități de recrutare și mai apoi transport și înlesnirea practicării prostituției a persoanelor de sex femeiesc pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite (Dubai) și Germaniei. Precizăm că fetele erau racolate și din Constanța și puse la practicarea prostituției și la malul mării.

Relații inclusiv în rândul polițiștilor!

În ceea ce privește activitatea desfășurată de către membrii grupării pe linia traficului de influență s-a reținut că inculpaţii Voinea Marius și Niculae Bogdan Gabriel, atunci când apropiații lor aveau probleme de natură juridică le ofereau sprijinul fie apelând la persoane cu relații în special în rândul lucrătorilor de poliție, fie implicându-se direct în traficarea de influență.

În acest context, în cursul anului 2017, inculpatul Stoian Ion (consumator de heroină, în legătură cu care există suspiciunea că se aproviziona frecvent de la inculpatul Niculae Bogdan Gabriel, prin intermediul inculpatului Cioarcă Constantin-Gabriel-Dumitru) și inculpata Pavel Nicoleta au aderat la gruparea infracțională solicitând sprijinul celor doi.

Cu privire la inculpatul Voinea Marius s-a reținut că, atunci când, personal sau membrii grupării aveau „probleme cu legea” apela la inculpatul Piteșteanu Ionel (cunoscut cu relații în rândul lucrătorilor de poliție), iar când între acesta și alți membrii ai grupării apăreau divergențe legate de modul în care se finaliza ”intervenția”, intervenea aplanând escaladarea unor posibile conflicte de interese. În cursul anului 2017, pentru a putea rezolva favorabil anumite situații juridice în care se aflau membrii grupării, la solicitarea acestora, inculpatul Piteșteanu Ionel a apelat la inculpatul Mincă Nicolae (fost polițist, în prezent pensionar) și inculpatul Mihai Mircea Florian (polițist în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București).

De asemenea, s-a mai reţinut că în cursul anului 2009, inculpata Pîrvulescu Livia a înființat SC Amazonia Creativ SRL, cu sediul în B-dul Schitu Măgureanu, sector 1, municipiul București și punct de lucru pe strada Dr. Iacob Felix, sector 1. S-a constatat că începând cu data de 13 septembrie 2017, inculpata Pîrvulescu Livia i-a cooptat în cadrul societății pe inculpaţii Chihăescu Dragoș Andrei –zis ”Soso” și Georgescu Ana-Maria.

Pentru a face față concurenței, într-un domeniu de activitate care, după dezincriminarea prostituției a luat amploare, activitățile specifice acesteia regăsindu-se din ce în ce mai des în cadrul celor mascate de saloanele de masaj erotic, inculpaţii, alături de persoana juridică, au ales o variantă de a oferi servicii de natură sexuală, prezentând imagini de natură sexuală, în paralel cu un discurs non sexual, ce trimite la tratarea unor disfuncții psiho-emoționale cu impact asupra vieții sexuale a clienților.

Paravan: prostituatele figurat angajate ca menajere, cu salariul minim pe economie

Atât anterior cât și ulterior datei de 13 septembrie 2017, inculpaţii Chihăescu Dragoș Andrei –zis ”Soso”, Georgescu Ana-Maria și Pîrvulescu Livia au acționat în fapt, în cadrul societății, cu drepturi egale, implicându-se fiecare în activitățile de recrutare a fetelor, instruirea acestora cu privire la activitățile desfășurate în relațiile cu clienții, administrarea site-ului și realizarea fotografiilor cu angajatele în ipostaze sexuale, stabilirea tarifelor practicate, în contextul în care persoana juridică avea o contabilitate dublă și nu în ultimul rând în racolarea clienților și fidelizarea acestora.

Cu privire la modalitatea folosită de către inculpaţi drept ”paravan” pentru activitatea de satisfacere sexuală a clienților de către fete, s-a reținut că societatea încheia, prin intermediul acestora, contracte de muncă în care angajatele figurau ca ”menajere”, cu un salariu minim pe economie, în contextul în care obiectul de activitate al societății nu includea menajul. De la înființare până în prezent societatea figurează în Registrul General de Evidență al Salariaților cu 56 de contracte de muncă, dintre care doi contabili, un administrator, o secretară, 46 de menajere și doar șase maseuze.

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat că pentru a fi acceptate să ”lucreze în cadrul salonului, fetelor nu li se cerea nicio calificare, mai mult le erau promise cursuri masaj, ”specializarea” lor fiind realizată de către cele două suspecte în colaborare cu fetele de încredere. Societatea și-a promovat activitatea în principal în mediul virtual, prin intermediul unei platforme online, site-ul fiind în permanență actualizat de către inculpaţii Chihăescu Dragoș Andrei –zis ”Soso” și Georgescu Ana-Maria, chiar și în perioada în care primul nu avea nicio calitate în cadrul societății, iar cea de-a doua era angajată în calitate de secretară.

Societatea a avut ca obiect principal de activitate, de la înființare până în prezent, ”întreținerea corporală”, iar calitatea de administrator a revenit, în tot acest interval de timp, inculpatei Pîrvulescu Livia. Cu privire la activitățile ce se circumscriu denumirii marginale de ”întreținere corporală” s-a reținut că în acestea sunt incluse activitățile băilor turcești, saunelor și băilor de abur, solarelor, a celor din saloanele de slăbit, saloanelor de masaj etc., fără a exista vreo reglementare care să includă și activitățile prestate în saloanele de masaj erotic.

Din probele administrate în cauză rezultă faptul că inculpaţii au înlesnit/determinat practicarea prostituției și au obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către mai multe persoane de sex feminin prin aceea că, în calitate de administratori și asociați ai SC Amazonia Creativ SRL au înființat societatea comercială pentru a fi folosită ca paravan al activităților de prostituție și proxenetism, au contribuit la racolarea clienților prin plata publicității pe internet, au preluat și distribuit sumele de bani produse prin activitatea infracțională, au instruit recepționerele cu privire la racolarea clienților la telefon și a îndeplinit și alte servicii necesare funcționării saloanelor: asigurarea spălării lenjeriei, diverse cumpărături, administrare si asigurarea bunei functionari a acesteia.

Bani, droguri și maxini de lux indisponibilizate

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de joi, 7 iunie, au fost ridicate sume de bani în lei și euro, diverse recipiente cu urme de pulbere albă, pungi cu planta uscată, diverse bunuri și înscrisuri cu valoare probatorie, arme albe,obiecte contondente şi au fost indiponibilizate 11 autoturisme de lux. Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Direcţiei Investigaţii Criminale şi al Unităţii Teritoriale de Analiza Informaţiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Constanţa, Braşov şi Argeş şi Direcţiei Vamale Bucureşti. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Arestați, arestați la domiciliu și puși sub control judiciar

Magistrații au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a a inculpaţilor: Voinea Marius, Niculae Bogdan-Gabriel, Fieraru Nicolae Cristian, Mandache Dan, Stoian Ion, Andrei Elena Cristina, Pavel Nicoleta, Saim Petre, Cimpoeru Lucian Florin, Iliescu Alberto Florin, Ionescu Constantin Marius, Mihai Cristian Cosmin, Șaim Petre Daniel, Țoghină Antonela-Florența, Chihăescu Dragoș Andrei, Ionete Alexandra, Vasile Vicențio Giovanni, Pollak Bohus și Dumitru Florian.

Măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile a inculpaţilor: Cioarcă Constantin-Gabriel-Dumitru, Niculae Marius-Dragoș, Bazavan Constantin, Stan Ion, Stănescu Diana Alexandra, Georgescu Ana Maria,Pîrvulescu Livia, Chelu Anghel și Vlad Aurelia Ioana. Măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, a inculpaţilor: Bamburic Daniel-Ionut, Piteșteanu Romeo-Ionel, Martac Vasilica și Mihai Mircea Florian.

Liliana CHIRU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
faruk si fra-su sunt doua pizde ...
1
0
Daca era smeker faruk nu o mai trimitea pe maicasa sa stearga bosorogi la cur. Niste sclaveti cu harfe de interlopi.
2
0
faruc e saracie si frasu la fel vai de capu lor sunt
2
0
Faruk Mutalup este proxenet de meserie
2
0
Faruc mutalip, marcel raducanu, robert parlea, caraman, bali grasu, tamer, gilberti,cadir , de astia nu ati scris nimic. Pai ? Si mutalipa are fratele politist. Intradevar tablagiu la rutiera, dar are! Astia cotizeaza?
3
0
Sa fim seriosi,toate clanurile au oameni cumparati din randul autoritatilor,altfel nu proliferau asa cum se inmultesc tantarii si gandacii.
3
0
sau nevinovati ca intotdeauna?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367