REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Detaşarea prefectului Constanţei încetează pe 21 ianuarie. Ion Constantin nu ia în calcul demisia

Detaşarea prefectului Constanţei încetează pe 21 ianuarie. Ion Constantin nu ia în calcul demisia

Replica API 2 decembrie 2015 | 13:22 337

Premierul Cioloş trece la schimbarea reprezentanţilor Guvernului în teritoriu

Premierul Cioloş trece la schimbarea reprezentanţilor Guvernului în teritoriu

Premierul Dacian Cioloş trebuie să se ocupe de "cartoful fierbinte" al prefecţilor şi şefilor de instituţii deconcentrate numiţi de PSD. Teoretic apolitici, majoritatea prefecţii sunt oameni cu legături puternice în PSD, notează stiripesurse.ro. Prefectul de Timiş ar fi fost primul dintre reprezentanţii Guvernului în teritoriu care urmează să fie înlocuiţi din cauza legăturilor politice. După aceştia, următorii vizaţi sunt şefii de deconcentrate, Cioloş anunţând deja o mare evaluare a activităţii şi competenţelor.

În acest context, prefectul Iaşului, Dan Cârlan, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că și-a înaintat demisia din funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu. "Am transmis ministrului Administrației și Internelor, Petru Tobă, că de la 1 ianuarie să înceteze detașarea mea din funcția de prefect. Un prefect este reprezentantul guvernului în teritoriu. Eu am fost învestit în funcție de guvernul Ponta. Acum este un alt Guvern și, ca atare, consider că este normal și corect să las actuala guvernare să își desemneze reprezentantul în teritoriu", a declarat jurnaliștilor prefectul Dan Cârlan. Potrivit acestuia, conform programării anuale, de pe data de 18 decembrie și până la începutul lunii ianuarie își va efectua concediul de odihnă, după care intenționează să se întoarcă la Ministerul Energiei, de unde a fost detașat în urmă cu 15 luni. În teritoriu nu se întrevăd, momentan, schimbări. Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, susţine că vrea să-şi ducă mandatul la bun sfârşit aşa că nu va urma exemplul colegului său de la Iaşi. Acesta a ţinut să precizeze că a fost învestit în funcţie prin detaşare, pentru o perioadă de şase luni. Guvernul Victor Ponta a aprobat numirea sa în funcţia de prefect în luna ianuarie 2015, urmare a demiterii prefectului Radu Volcinschi. Cele şase luni au trecut, iar mandatul reprezentantului Guvernului în teritoriu a fost prelungit în acest an. De precizat că activitatea prefectului Constantin Ion ar urma să înceteze în data de 21 ianuarie. Asta numai în cazul în care nu va va fi nici o modificare de la Guvern. "Vreau să-mi duc mandatul la bun sfârşit. Detaşarea încetează pe 21 ianuarie. Nu ştiu ce probleme o fi avut prefectul din Iaşi de şi-a depus demisia", a declarat, pentru "Replica", prefectul Constantin Ion. Întrebat dacă a sesizat Comisia de Disciplină în cazul secretarilor de la primăriile din Eforie, Deleni, Pantelimon şi Limanu, prefectul a menţionat că va face lucrul acesta săptămâna viitoare. Reamintim faptul că secretarii celor patru primării din judeţul Constanţa riscă sancţiuni pentru necomunicarea la timp a hotărârilor adoptate în consiliile locale.

Citeşte şi:

http://www.replicaonline.ro/depasit-de-situatie-prefectul-constantei-primeste-ajutor-de-la-corpul-de-control-al-premierului-249911/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614