REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deţinătorii de câini periculoşi, AMENDAŢI de poliţiştii locali

Deţinătorii de câini periculoşi, AMENDAŢI de poliţiştii locali

Replica API 31 iulie 2018 | 00:00 329

Deţinătorii de câini care aparţin raselor periculoase au anumite obligaţii impuse de lege. În cazul în care aceştia nu respectă prevederile legale sunt sancţionaţi de oamenii legii. Aşa s-a întâmplat şi luni, 30 iulie a.c., atunci când o constănţeancă a ales să îşi scoată câinele la o plimbare de dimineaţă, însă fără botniţă, aşa cum legea prevede. În urma sesizării, poliţiştii locali constănţeni au amendat-o pe aceasta conform legii.

Mai exact, luni, 30 iulie 2018, a fost identificată proprietara unui câine încadrat în categoria periculos, de talie mare, rasa Rottweiler, care însoțea animalul în parcul de la Casa de Cultură iar acesta nu avea botniță, fiind astfel încălcată o obligație legală. Deținătorul legal al patrupedului a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1500 lei, în conformitate cu dispozi iile O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi.

"Pe această cale, aducem în atenția opiniei publice, totodată, că nerespectarea obliga iilor legale privind deţinerea unui animal de companie şi plimbatul câinelui fără lesă sau botniță pe drumurile publice, în parcuri şi alte spaţii/locuri publice, chiar şi însoţiţi de stăpân, cu excepția locurilor special amenajate, poate atrage răspunderea contravențională a însoţitorului animalului de companie cu amendă contravențională ce poate ajunge până la 1.500 de lei, la fel ca și în cazul prezentat", au declarat reprezentanţii Poliţiei Locale Constanţa.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cainele este o femela de 9 ani care sufera de displazie de sold bilaterala depistata in penultimul stadiu inca de la varsta de un an. Acolo nu se putea scula de jos sii avea dureri plus respiratie grea. Militienii vor da socoteala in instanta pentru exces de zel, intimidare si articole gresit incadrate. Era 7 dimineata si martori destui ca botnita i s-a scos temporar pentru a-i acorda ajutor. Amenda a fost generata de remarca: "daca eram tigan, nu era nimic" - sunt focare de infectie in parc, chiar langa pizzerie kid arena, miros pestilential, etc. Contestarea amenzii este depusa la instanta.
1
0
Daca in loc de femeia asta si catelul ei cu fata de prostanac erau vreo doi trei "baietasi" cu doi trei pitbulli, POLITISTII LOCALI nu gardienii publici erau AMENDATI CU MAXIM DE AMENDA si daca indrazneau sa comenteze ERAU SALTATI si CAINII EUTANASIATI! BOULE !!!
1
0
de avertismente nu ati auzit sclavilor?mu!3 PSD
0
1
Tot ni se spune ca militia amendeaza si pt constructiile ilegale. AM fost la militie sa depun plangere in acest sens, si m-au trimis la primarie. Eu tot citesc aici, la Replica, ca cei care amendeaza sunt militieni locali, neinsotiti de primarie. Replica, esti proasta sau militia e proasta?
3
0
Daca in loc de femeia asta si catelul ei cu fata de prostanac erau vreo doi trei "baietasi" cu doi trei pitbulli, gardienii publici penibili isi cautau instant alta zona de "interventie". Gata, de maine e mai sigur pe strazi.
4
2
sarsaila, mai du- te la medic, baiete, de fiecare data comentezi, psihopat nefericit ce esti!
3
2
Foarte bine au procedat. Posesorii de astfel de rase trebuie sa respecte acele reguli pentru ca nu putine au fost situatiile cand au avut de suferit copii, femei, batrani si chiar alte animale.
5
2
Orasul e plin de cacati de javre
7
2
foarte bineeeee,,si javrele care latra noaptea trebue amendat Propietaru,,,zoofili spanzurati,,,
7
5
dracii de copii ce zgarie masini cand amendeaza parintii? si acei bipezi crescuti prost trebuie pedepsiti. parintii astia moderni sunt parca cretini. odrasla nu are vina ca e idioata
6
3
nu aveti ce scrie pe bune acum. Mare perico caimele ala ia uitati va ce fata are. militienii au terminat toate problemele orasului in rest
6
11
...bine!!!!
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614