REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Deţinuţii continuă să facă BANI din PUŞCĂRIE

Deţinuţii continuă să facă BANI din PUŞCĂRIE

Replica API 4 aprilie 2020 | 00:00 3884

Prin metoda ”Accidentul” au fost înșelate sute de persoane, și cu toate astea, se pare că aceasta încă mai funcționează. Adrian Ștefan S., din Medgidia, a înșelat o femeie în vârstă de 81 de ani din Constanța, dându-se drept fiul acesteia, prejudiciul fiind de 5000 de euro. Nu este prima faptă de acest gen, el fiind condamnat în trecut pentru aceeași faptă.

Conform anchetei, persoana vătămată, în vârstă de 81 ani, domiciliată în municipiul Constanța, a reclamat faptul că a fost apelată pe telefon de către persoane necunoscute de sex bărbătesc, care și-au declinat succesiv calitățile de „doctor” respectiv fiul acesteia, și care i-au adus la cunoștință în mod mincinos că presupusul fiu a fost implicat într-un accident, la momentul apelului fiind internat în spital, motiv pentru care i-au solicitat sume de bani necesare pentru achitarea contravalorii transportului la un spital din municipiul București și a operației ce implica atașarea unei tije pe coloană. Întrucât persoana vătămată a fost de acord cu predarea sumei de 5.000 euro, la indicațiile apelanților aceasta le-a furnizat date privind adresa de domiciliu, locație unde la scurt timp a fost dirijat „trimisul domnului doctor”, o persoană de sex masculin, căreia sus-numita i-a înmânat suma de 5000 euro. Ulterior persoana vătămată a luat legătura telefonic cu fiul său și a constatat că a fost indusă în eroare.

Fapta a fost comisă cu ajutorul unei persoane încarcerate

Inculpatul a recunoscut comiterea faptei imputate, dând detalii despre modalitatea concretă de săvârșire. Astfel, Adrian Ștefan S. a arătat că, a fost contactat telefonic de către numitul I.M., care i-a comunicat că fratele său, persoană încarcerată în cadrul Penitenciarului Rahova, dorește să ia legătura cu el pentru a comite din nou fapte de genul celor comise în trecut, respectiv înșelăciune pe metoda ,,accidentul”. În cursul aceleiași zile, suspectul s-a întâlnit cu I.M. în zona Poștă din Medgidia, acesta venind cu autoturismul și a discutat telefonic cu fratele acestuia. Cu această ocazie, cel aflat în penitenciar l-a întrebat dacă vrea să realizeze venituri în modalitatea din trecut, respectiv “să facă una-două și se opresc“.

5000 de euro dintr-o lovitură

Întrucât suspectul și-a manifestat acordul, a fost contactat din nou de către complice care i-a spus să meargă în zona Cimentul din Medgidia, pentru a lua suma de 300 lei de la o persoană de sex feminin. Suspectul a ajuns în zona Hotelului Livis din Medgidia, unde îl aștepta o persoană de sex feminin de aproximativ 45-50 ani, de la care a primit suma de 300 lei și un telefon de dimensiuni reduse, cu butoane și cu cartelă inclusă. Ulterior, suspectul a primit un mesaj prin care i-a fost transmisă adresa persoanei vătămate, astfel că s-a urcat într-un taxi și a mers la domiciliul victimei. Suspectul a așteptat, iar când persoana vătămată a ieșit din imobil i-a spus că ,,este din partea domnului doctor”. Persoana vătămată a vorbit la telefon cu complicele, pe telefonul primit de către suspect cu o zi în urmă, după care i-a remis suspectului un plic cu bani. După ce a primit plicul, suspectul Adrian Ștefan S. l-a verificat în timp ce s-a îndepărtat, constatând că în interiorul este suma de 5000 euro, în bancnote de câte 100 euro.

Decizia nu este definitivă

Instanța a decis condamnarea inculpatului la 2 ani de închisoare cu executare pentru infracțiunea de înșelăciune și a revocat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicată dispunând executarea pedepsei de 1 ani și 4 luni închisoare în regim de detenție, inculpatul urmând a executa 3 ani și 4 luni de închisoare. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine le da telefoane la urangutatii astia ?
2
0
MOARTE CIORILOR SI CURVELOR DIN CERNAVODA COLUMBIA
4
0
O mizerie de puscarias, la batut Stila de a facut pe el Ii putea patul a wceu
3
0
Ca daca se intimpla e cu complicitatea gardieniilor.
6
0
Asa spunea Eminescu...! La casa de nebuni sa nu dati foc, amaratii de acolo nu au nici o vina! Mai dati foc la tribunale, la judecatorii, la curtile de apel, la Curtea Constitutionala a Romaniei, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei!!! Pentru ca asa ceva merita zdrentele din justitie, aceste putregaiuri ordinare care sunt mana in mana cu infractorii si care iau pensii speciale. MOARTE LOR !
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218