REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deţinuţii de la Poarta Albă au refuzat pâinea de la masa de prânz!

Deţinuţii de la Poarta Albă au refuzat pâinea de la masa de prânz!

Replica API 12 iulie 2016 | 00:02 179

Protest la puşcărie

Protest la puşcărie

Deţinuţii a două Secţii din cadrul Penitenciarului Poarta Albă au protestat în cursul zilei de luni, 11 iulie, precizând că este vorba despre un semn de solidaritate faţă de persoanele private de libertate din ţară, care cer graţierea în cazul pedepselor mici, din cauza supraaglomerării închisorilor. „Cu ocazia mesei de prânz, mai mulţi deţinuţi de pe două secţii de deţinere au refuzat să primească pâinea. Conducerea a stat de vorbă cu ei, le-a explicat care sunt riscurile din punct de vedere medical ale unei astfel de manifestări. Acum sunt liniştiţi, nu au fost acte de violenţă. Din discuţiile purtate, a reieşit că este un gest de solidaritate faţă de deţinuţii din ţară, în vederea susţinerii graţierii”, a declarat pentru „Replica”, Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Amintim că, în ultima perioadă, deţinuţii din ţară, cât şi cei din judeţul Constanţa au tot semnalat abuzuri şi s-au declarat nemulţumiţi de condiţiile din spaţiile de detenţie. Cât despre situaţia de la Poarta Albă, în urma controlului ANP, de pe 6 iulie anul curent, Cătălin Claudiu Bejan a sesizat organele abilitate.

"Precizez că în cursul zilei de iulie am formulat și am transmis 2 sesizări: una către Avocatul Poporului pentru a fi verificate eventualele abuzuri exercitate asupra deţinutului; cea de-a doua către organele de cercetare penală în vederea verificării veridicităţii afirmaţiilor conform cărora cei doi ofiţeri sunt implicaţi în trafic de substanţe şi obiecte interzise în mediul penitenciar. Reamintesc faptul că orice deținut poate formula plângeri împotriva unor eventuale abuzuri la: penitenciarul în care execută pedeapsa, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, la judecătorul de supraveghere a privării de libertate sau la organele judiciare. Plângerile pot fi formulate și în scris, iar confidențialitatea corespondenței este un drept respectat în toate unitățile de detenție", a declarat șeful ANP, Cătălin Claudiu Bejan.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367