REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deţinuţii din Penitenciarul Galaţi au acces la telefoanele mobile mai ceva ca oamenii liberi

Deţinuţii din Penitenciarul Galaţi au acces la telefoanele mobile mai ceva ca oamenii liberi

Replica API 28 aprilie 2015 | 00:02 1042

Continuă să dea ţepe prin metoda „Accidentul”, şi după percheziţii

Continuă să dea ţepe prin metoda „Accidentul”, şi după percheziţii

Metoda de înşelăciune denumită generic „Accidentul” este una destul de cunoscută, însă continuă să facă victime pe bandă rulantă. În urma anchetelor, oamenii legii au depistat faptul că liderii reţelelor sunt persoane private de libertate, cu precădere din Penitenciarul Galaţi. Au urmat acţiuni în forţă, mascaţi, percheziţii, deţinuţi prinşi cu telefoane în celule. Numai că partea suspectă abia acum apare. Imediat după acele percheziţii au urmat alte înşelăciuni, inclusiv în Constanţa, suspecţi fiind tot aceiaşi deţinuţi din Penitenciarul Galaţi. Cum este posibil ca persoanele private de libertate să intre în posesia altor telefoane mobile? Răspunsul îl vom primi conform legii, în… 30 de zile.

Metoda Accidentul – atât de de veche şi totuşi face încă victime! Poliţiştii şi procurorii muncesc la foc automat, după care decizia aparţine judecătorilor. Însă, o parte foarte importantă în toată această ecuaţie o are şi penitenciarul pentru că, practic, totul pleacă de acolo. În cazul de faţă facem referire la Penitenciarul Galaţi. Mai exact, la începutul lunii aprilie anul curent, poliţiştii din Galaţi au descins la nouă adrese din oraş, dar şi în Penitenciarul Galaţi, acolo unde au fost depistaţi 3 deţinuţi. Este vorba despre Răzvan Şerban, zis Moşu, condamnat la şase ani pentru tâlhărie, Dănuţ Dumitru, condamnat la şapte ani pentru tentativă la omor şi Renato Lazăr. Acestora li se mai alăturaseră alte persoane, aflate în libertate, care mergeau la domiciliile victimelor pentru a ridica banii, reuşind, în perioada septembrie 2014 şi până în martie 2015, să producă un prejudiciu de 340.000 de lei. Apele s-au liniştit câteva zile, toţi crezând că li s-a înfundat, aşa cum era şi normal. Doar că nu a fost deloc aşa. Pe 19 aprilie, în Constanţa, un fost poliţist prindea o tânără de 18 ani, care venise pentru a ridica banii în urma unei discuţii telefonice. Mai precis, fostul poliţist al Secţiei 4 din Constanţa a fost sunat de către un individ care s-a recomandat ca fiind avocatul fiului său, spunând că acesta din urmă a fost implicat într-un accident rutier în Bucureşti şi a cerut suma de 4.500 de euro pentru despăgubiri. Dându-şi seama că este ceva necurat la mijloc, fostul om al legii i-a spus că acceptă să ofere banii aşa-zisului avocat, anunţând însă şi Poliţia. În acest mod a fost prinsă Cristina Gerogiana Diea, de 18 ani şi propusă spre arestare, dar judecătorii au decis s-o lase în arest la domiciliu.

După percheziţii, deţinuţii probabil că au râs pe înfundate şi s-au reapucat de treabă

Chiar dacă procurorii au spus că, în cazul de faţă, există un suspect care coordona totul, pe portalul instanţelor de judecată este specificat foarte clar că Georgiana Diea nu are voie să ia legătura cu persoana privată de libertate cunoscută ca Moşu. Adică Răzvan Şerban, cel căruia mascaţii îi răscoliseră celula la începutul lunii aprilie. Prin urmare, cum este posibil ca deţinuţii să intre, din nou, în posesia unor telefoane mobile? Ceva putred este la mijloc, dar, pentru a clarifica toată această “poveste” şi pentru a înlătura suspiciunile, reporterii “Replica” de Constanţa au luat legătura cu reprezentaţii Penitenciarului Galaţi. “Este un fenomen cu care penitenciarele se confruntă, cu precădere şi cel din Galaţi”, a declarat Simona Costache, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Galaţi. Tot aceasta ne-a transmis că, dacă vrem mai multe informaţii, să trimitem o solicitare. Ceea ce s-a şi întâmplat, acolo unde reprezentanţii Penitenciarului au fost întrebaţi dacă printre suspecţi se află şi gardienii şi cum este posibil ca telefoanele mobile să ajungă atât de uşor pe mâna deţinuţilor, mai ales că o anchetă era în toi şi mascaţii doar ce dăduseră o tură pe acolo. De pe data de 21 aprilie şi până azi nu a sosit nici un răspuns. Contactată telefonic, Simona Costache a explicat: “Veţi primi răspunul în termenul legal”. Între timp, Răzvan Şerban a depus o contestaţie la executare, pe 24 aprilie anul curent, care se va analiza la Judecătoria Galaţi pe 29 aprilie.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367