REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă s-au "rărit" de sărbători: 22 au fost liberaţi, 6 aşteaptă OK-ul pentru a-şi vizita familiile

Deţinuţii Penitenciarului Poarta Albă s-au "rărit" de sărbători: 22 au fost liberaţi, 6 aşteaptă OK-ul pentru a-şi vizita familiile

Replica API 21 decembrie 2011 | 00:00 99

Bucurie pentru 22 de deţinuţi. Instanţa a decis, în urma comisiei pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarul Poarta Albă, să "rărească" numărul celor aflaţi în spatele gratiilor. Aşa că, pentru 22 de puşcăriaşi, Moş Crăciun a venit mai devreme. Aceştia îşi vor petrece sărbătorile de iarnă alături de familie, iar apoi vor încerca să se integreze în societate. "De la începutul lunii decembrie s-au liberat 22 de persoane", a declarat, pentru "Replica", Gabi Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Reprezentanţii unităţii penitenciare au ţinut să precizeze că perioada sărbătorilor de iarnă nu influenţează deciziile comisiei, ci propunerile se fac numai pe baza legii, care prevede faptul că deţinuţii trebuie să execute o fracţiune din pedeapsă. De aceea, din cauza comportamentului necorespunzător, sau a altor nereguli, în cazul unora s-a propus amânarea liberării. Majoritatea deţinuţilor care au reuşit să se libereze au fost încarceraţi pentru tâlhări sau furturi. De altfel, trei deţinuţi urmează să aibă liber de Crăciun. Timp de 24 de ore aceştia ar putea părăsi penitenciarul pentru a-şi vizita familia, numai dacă oficialii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor vor aviza în mod vaforbail solicitările lor. De Revelion, norocosul care ar urma să ciocnească un pahar de şampanie cu persoanele dragi şi să respire aer curat, timp de trei zile, este un tânăr de 29 ani, condamnat la 6 ani pentru tâlhărie. "În cazul său şi în cazul a altor doi deţinuţi care ar putea beneficia de o permisie de 24 de ore pentru Reveion se aşteaptă răspunsul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor", a declarat Botezan. Oficialul unităţii penitenciare mai susţine că tânărul care ar urma să fi "învoit trei zile" a avut un comportament exemplar. "S-a evidenţiat prin prestrarea de activităţi lucrative şi respectarea regulamentului de ordine interioară", a spus Gabi Botezan. Pentru deţinuţii pe care sărbătorile îi vor prinde în penitenciar, oficialii instituţiei vor derula o serie de activităţi socio-educative, vor organiza mese festive şi le va facilita accesul la TV după un program special. Tot ei vor primi în Ajun de Crăciun şi vizita Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614