REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Deţinuţii se plictisesc GRAV în penitenciare: au început să agaseze lumea cu apelurile telefonice!

Deţinuţii se plictisesc GRAV în penitenciare: au început să agaseze lumea cu apelurile telefonice!

Replica API 13 iunie 2017 | 10:51 357

Un nou val

Un nou val

Dacă în ultima perioadă se cam liniștise așa-zisul fenomen de înșelăciuni prin metoda Accidentul, iată că un nou val a sosit odată cu deschiderea sezonului estival. Mai multe persoane au fost contactate de către indivizi ce s-au recomandat a fi rude implicate în accidente rutiere. Iar pentru a scăpa de pedepse, solicitau bani. Din fericire, persoanele apelate nu au picat în plasa escrocilor și au sunat la Poliție. Precizăm că aceste apeluri telefonice sunt inițiate din penitenciare, până în acest moment fiind destructurate mai multe grupări infracționale.

Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție, la data de 11.06.2017, ora 21.30, au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 81 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind avocat și care i-a adus la cunoștință faptul că ginerele ei ar fi suferit un accident, iar pentru a-l ajuta are nevoie de suma de 10.000 de lei. Femeia și-a dat seama că poate fi victima unei înșelăciuni şi a anunţat organele de poliţie.

La aceeași dată, ora 23.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, în vârstă de 57 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind soțul ei și care i-a spus că a fost implicat într-un accident, iar pentru a se împăca cu persoana vătămată are nevoie de suma de 20.000 de euro.

Femeia nu a picat în plasă și a sunat la Poliție. Apoi, la data de 12.06.2017, ora 00.55, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 77 de ani, din Constanţa, cu privire la faptul că a fost apelat, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a recomandat ca fiind fiul lui și care i-a spus că a fost implicat într-un accident, iar pentru a scăpa de închisoare are nevoie de suma de 20.000 de euro. Și acesta a sunat imediat la Poliție.

Oamenii legii constănțeni au deschis anchete pentru identificarea autorilor, depistării acestora și tragerea lor la răspundere penală. Pentru a conştientiza populaţia, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute şi le oferă sume de bani, în schimbul aşa-ziselor “rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere”, precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nici o formă sau pretext sume de bani.

Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier. Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta o da fac si eu la parnaie ca daca nu mai am droguri. Da las ca are mami grija sa va futa pe toti.
0
0
Ce plictiseala?! Sunt prea odihniti! Uitati la ce ore suna! Astia trebuie scosi la munca 8-10 ore pe zi! Stau pe banii cetatenilor si se... plictisesc!
3
0
Mariane eu sunt cam impiedicat de fel, daca pic si glontul de pe teava cu tot incarcatorul pleca in ei e vreun bai? Mai greseste omul ce sa,i faci!
1
0
sa i concedieze pe toti cei care introduc telefoane in inchisori si alte facilitati puscariasilor, iar pe astia sa i scoata sa curete spatiile verzi, sa planteze, sa faca ceva in orasu asta de doi bani, nu doar sa stea sa manance gratis si sa aiba acoperis deasupra capului!!! as propune si mersul la camp, dar m am oprit la timp ca...vorba aia....care camp?!?
7
1
Simlu,pui sisteme de bruiaj si lasi sa functioneze numai sistemul de telefonie prin cablu,adica acela care este supravegheat. Pe detinuti,ii scoti la munci de care chiar este nevoie,adica la camp,la plantat pomi,la constructia de drumuri,paziti cu armele cu glont pe teava dar cu vechimea in munca trecuta legal,ca la iesire sa aiba acolo... o sansa in plus pentru reintergare.
12
2
La sapat santuri cu ei,sa fie dus si dragnea si tariceanu acolo si impreuna la cariera de piatra,si o singura data PE zi de mincare,si atunci n-o say ma aibe timp sa rida de oameni,la munca grea,dar reoet trebuie dusi si serpii veninosi de Dragnea si tariceanu,CA doar sint condamnati,panaramele
13
2
Pentru ca stau degeaba in puscarii a nu se intelege nevinovati , ia sa i scotata la construit cai ferate, sosele, la ocna la munca grea sa vedem dupa spart piatra 10 ,12 ore pe zi le mai arde dupa aia de sunat ? Prea multe drepturi li se acorda , daca erau cuminti nu ajungeau acolo.
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218