REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Deţinutul care a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru vrea în libertate!

Deţinutul care a ameninţat-o pe judecătoarea Aspazia Cojocaru vrea în libertate!

Replica API 29 ianuarie 2018 | 09:30 368

Condamnat pentru omor şi ameninţări, deţinutul care i-a trimis o scrisoare judecătoarei Aspazia Cojocaru de la CCR, în care o ameninţa cu moartea, cere să fie eliberat pe motive medicale. Este acelaşi individ care i-a ameninţat pe fostul şef al Poliţiei Medgidia şi pe consilierul local Ionel Militaru.

Exact în urmă cu 10 ani, Nicu Pîrleţeanu, din Medgidia, şi-a ucis în bătaie tatăl, supărat că bătrânul făcuse procură pe numele altcuiva, pentru a-i ridica pensia. Pentru fapta sa, a fost condamnat la 19 ani de închisoare şi a fost încarcerat la Poarta Albă. Aici şi-a făcut un renume de „reclamagiu”, întrucât găsea tot timpul motiv să apară în faţa judecătorilor, nemulţumit ba de una, ba de alta, asta până când s-au săturat şi judecătorii constănţeni de el. Ulterior a fost mutat la Colibaşi, apoi în Penitenciarul Giurgiu. Între timp, individul a băgat spaima în mai multe persoane, pe care le-a ameninţat în fel şi chip.

Consilierul Militaru şi şeful Poliţiei Medgidia, pe lista celor „executaţi”

Aflat în închisoare, Pîrleţeanu i-a trimis mai multe scrisori fostului consilier local şi candidat independent pentru Primăria Medgidia, Ionel Militaru, căruia i-a atras atenţia că el, Nicu Pîrleteanu, „a mierlit” mulţi oameni, chiar şi nevinovaţi. Pe lista persoanelor ameninţate sau hărţuite mai figurează şi alte persoane, printre care şi şeful Poliţiei Medgidia, Vasile Dăogaru, pe care l-ar fi acuzat de instigare la omor deosebit de grav. Totul a pornit de la decesul accidental al unui subordonat al lui Dăogaru. Printr-un soi de autodenunţ, Pîrlăţeanu a reclamat faptul că şeful Poliţiei l-ar fi tocmit să îl ucidă pe acel subordonat, care, chipurile, urma să îi ia locul lui Dăogaru. Tot în 2008, după un studiu „intens” al Codului penal şi al altor acte normative, i-a făcut plângere şi unei judecătoare din Medgidia, pe motiv că „nu îl lăsase să se desfăşoare”.

A ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea CCR

După judecătoarea de la Medgidia, şeful Poliţiei şi consilierul local, Pîrleţeanu a trecut la următorul nivel: a ameninţat-o cu moartea pe judecătoarea Aspazia Cojocaru, de la Curtea Cnstituţională, spunându-i că o trimite „după Elodia”. "Stimată doamnă judecător/ Cît de curînd am să te omor/ Şi nu-i poveste pentru copii/ Vei fi victimă la 78/200/ Te voi trimite după Elodia dragă/ Să nu te mai întorci niciodată/ Că eşti un magistrat corupt/ De-mi vine să te.../ Am resentimente mari faţă de magistraţi/ Vedeava-şi decapitaţi/ Că sunteţi atât de corupţi dragă/ Că aţi nenorocit o lume întreagă!!!/ Cu stimă şi respect... (asasinul Elodiei)", i-a scris deţinutul judecătoarei CCR. Scrisoarea a fost primită de magistrat pe 10 iulie 2012, anterior aceasta mai fiind ameninţată prin interfonul locuinţei. Astfel, Nicu Pîrleţeanu a fost trimis în judecată, şi de această dată, de procurorii Parchetului General, pentru ameninţarea magistratului, în timpul analizării legalităţii avizului de suspendare din funcţie a fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, de către Parlament. El a fost condamnat definitiv, în 2014, la un an şi şase luni de închisoare, pentru ameninţare, urmând să execute o pedeapsă de 12 ani şi 10 luni de închisoare, întrucât instanţa a decis să contopească restul neexecutat de 12 ani şi 10 luni din pedeapsa de 19 ani dată de Tribunalul Constanţa, în dosarul pentru omor. După 2 ani de la ultima condamnare, mai exact în 2016, individul a cerut aceluiaşi Tribunal să îi întrerupă executarea pedepsei, invocând motive medicale.Astfel, pe data de 18 decembrie 2017, instanţa a acordat termen pentru luni, 29 ianuarie 2018, „pentru citarea condamnatului în Penitenciarul Giurgiu, cu copia raportului de expertiză medico-legală şi pentru ca acesta să menţioneze daca doreste să fie prezent şi dacă insistă în cererea de întrerupere a executării pedepsei”.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
fapte nu vorbe
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614