REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deţinutul de la Valu lui Traian, căutat în toată ţara, a fost prins. A evadat să-şi vadă mama!

Deţinutul de la Valu lui Traian, căutat în toată ţara, a fost prins. A evadat să-şi vadă mama!

Replica API 4 iunie 2013 | 00:00 304

Mai ceva ca-n telenovele!

Mai ceva ca-n telenovele!

Deţinutul Alexandru Liviu Puenaru, în vârstă de 28 de ani, de la Penitenciarul Poarta Albă-Secţia exterioară Valu lui Traian care a evadat, luni, de la punctul de lucru aparţinând societăţii JT Group Oil, a fost prins în parcul din faţa Gării Constanţa. Acesta a evadat să-şi vadă mama. A servit masa, apoi s-a dus să aducă o roabă şi dus a fost. Oficialii Penitenciarului Poarta Albă l-au declarat luni dispărut şi l-au dat în consemn la frontieră. Sute de poliţişti, jandarmi şi angajaţi de la Penitenciarul Poarta Albă, l-au căutat ore în şir, iar în cele din urmă l-au găsit. Deţinutul în cauză a fost capturat de către doi ofiţeri şi un agent din cadrul Penitenciarului Poarta Albă. Deţinutul a fost reîncarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

"A fost prins luni, la ora 00.30. A fost găsit în parcul din faţa Gării Constanţa. A fost să se întâlnească cu mama lui. Ea venise la Constanţa de la Giurgiu să se interneze la o vilă a Sanatoriului Techirghiol, pentru tratament. Noi ştiam că mama lui se internase ieri şi am supravegheat vila, dar ea ne-a ascuns un amănunt esenţial. Nu ne-a spus că s-a întâlnit cu el. Noi când am sunat-o era agitată, speriată. Deţinutul şi-a minţit mama. I-a spus că omul de la punctul de lucru l-a învoit să se întâlnească cu ea. A mers pe jos până la Gară, s-au văzut, i-a cerut bani şi apoi s-a plimbat prin Constanţa. Nu ştim ce a fost în mintea lui. Mai avea două luni şi pleca acasă, se libera. Dacă muncea şi îşi vedea de treabă, în august intra în comisia de liberare şi pleca, pentru că nu era recidivist", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul şef de penitenciare Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Deţinutul era în regim semideschis şi avea de executat trei ani de închisoare pentru furt, din care ispăşise deja doi ani, iar în luna august urma să intre în comisia de liberare. Acum, deţinutul va fi inclus în categoria persoanelor private de libertate cu grad sporit de risc şi va fi cercetat de Comisia de Disciplină a penitenciarului. Pentru evadare, tânărul riscă între şase luni şi doi ani de închisoare. Nici gardienii unităţii penitenciare care i-a supravegheat luni pe deţinuţi nu vor scăpa prea uşor. "Facem verificări să vedem ce s-a întâmplat. Angajaţii vor da declaraţii, la fel şi deţinutul, şi dacă au greşit şi nu şi-au făcut treaba vor fi sancţionaţi", a conchis directorul Dincă. Tot directorul a dorit să mulţumească cadrelor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Constanţa şi reprezentanţilor mass-media, pentru ajutorul oferit în acţiunea de urmărire şi capturare a deţinutului evadat.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367