REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Deutsche Welle: Kovesi ar fi ajuns o vulnerabilitate pentru partenerii externi ai României

Deutsche Welle: Kovesi ar fi ajuns o vulnerabilitate pentru partenerii externi ai României

Replica API 2 iunie 2018 | 01:27 347

Laura Codruţa Kovesi ar fi ajuns o vulnerabilitate pentru partenerii externi ai României, devenind un personaj profund compromis, scrie jurnalistul Horaţiu Pepine, într-un comentariu publicat pe site-ul Deutsche Welle.

"Pe scurt, în România ar avea loc astăzi o mișcare politică menită să restabilească controlul național asupra parchetelor. Presupoziția este că niciodată parchetele nu sunt perfect independente și neutre. De undeva tot trebuie să-și tragă îndemnurile și autoritatea. Parchetele urmează inevitabil o anumită linie, măcar prin simpla precizare a priorităților. Ca să nu mai spunem că putem asista la intervenții directe, deși este greu de demonstrat acest lucru.

Dar, indiferent cum ar sta lucrurile, este clar că pentru Bruxelles sau pentru Washington, care au acordat o susținere masivă și explicită șefei DNA, situația a devenit penibilă, căci, în ciuda unor ample eforturi mediatice, Laura Codruța Kövesi este un personaj profund compromis care nu mai poate asigura credibilitatea sistemului pe care îl reprezintă.

Să începem cu lucrurile aparent mai puțin importante. A plagiat în teza de doctorat și a mințit în mod ridicol cu privire la acest aspect care ar fi fost suficient pentru destituirea ei. Dar sunt apoi motivele grave care țin de abuzurile procedurale, anchetele realizate în colaborare cu SRI, persiflarea deciziilor Curții Constituționale și imixtiunea în actul legislativ. Despre fiecare dintre aceste aspecte am scris în detaliu.

Prin urmare, ce ar trebui să facă președintele Iohannis? Adevărul este că, indiferent de cum se așează el față de politica internă sau față de contextul lărgit european, el trebuia să o revoce demult pe Laura Codruța Kövesi. Și-ar fi păstrat atunci întreaga autoritate prezidențială care, orice ar face astăzi, pare știrbită", scrie Pepine pe dw.com.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a jurat cu mina pe biblie si Iohanis siKovesi ca respecta constitutia si legile tarii pa sa plece acasa si dupaia sa fiedreptate pa
2
1
Credem ca ar fi Bunoaca pentru Amerecani sa ii faca si pe ei Tara Subdezvoltata
5
1
Kovesi este o nulitate bagata acolo de Basau si mentinuta pentru ca detine informatii despre multi membri ai mafiei nationale Romane.
7
1
noi ne-am pisat pe ma-ta , nu pe ea , ci in gura ei ! niste nesatui au si futut-o , asa ai aparut tu !
3
1
Ce sa ma fac ?.Am dosarele ptr casele ciordite in sertarul barasutistei de la dna si nu o pot demite.Si mai este o chestiune daca pleaca dd la dna eu ce mai frec?.A frecat o base si coldea acum era randul meu.Daca stiti ce gurita dulce are ?.
10
1
domnilor degeaba va balacariti in comentarii si articole de presa eu stiu una si buna am incalcat legile unei tari ma duc acasa si suport consecintele.V ati pus in locul celor carora li s a facut dosare la comanda?a platit cineva pentru asta ?de ce presedintele nu ia atitudine?doresc ca si dumneavoastra sa traiesc intr o tara libera si democratica dar pina atunci trebuie sa facem curatenie cine greseste plateste si pleaca acasa daca nu este capabil.va multumesc ca a ti avut rabdare.
7
2
pentru ce se fac alegeri,,,sa conduca politicu,,partidu care castiga,,,esti bun te voteaza poporu,,,,de asta am votat,,,
2
3
Poate Codruta nu e chiar ok. Fine. Sa se intoarca Nastase, Constantinescu, Nicolescu de la AG, Cosma de la PH si multi altii, atunci?? Sa-i crestem bine pe Iosif Visarionovici Dragnea si restul de baronetzi ramasi? Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor.
3
6
Dragi infractori pesede alge deschideti umbrele ca se pisa codruta pe voi
2
12
Popor de rahat. In 30 de ani astia ne-au furat de ne-au rupt si inca sunt destule guri care spun ca vina e a procurorilor care se iau de bietii si cinstitii politicieni romani.
6
6
Si tu pari ferm convins ca politica nu e curva. Am o veste proasta pt tine: Nimeni nu va eradica jaful din Romania. Nici PSD, nici ailalti. Toti sunt pusi pe furat. Si toti sunt marionetele altora. Cam la asta se rezuma tot. Si dobitoaca-i ma-ta, bai pulifrici obosit ce esti
23
3
pari ferm convins ca sluga PSD-ului, ce va fi numit in locul Codrutei, va eradica jaful din Romania, incepand cu Dragnea. rahatul asta de la deutsche welle este o secatura pupincursta abonat la piscoturile PSD-ului.
3
25
Traiasca politica !!! si coruptia din politica !!!
4
17
A facut Codruta un cacat. I-a aparat pe unii si i-a infundat pe altii. Asta nu-i justitie, e circ si vendeta politica. Ce democratie visezi? Noi nu avrm democratie in adevaratul sens. Securitatea s-a transformat in SRI si DNA, la fel cum NKVD si KGB s-au transformat in GRU si FSB la rusi. Sper ca esti fericit in lumea ta. Cand se va ajunge prea departe si te vei trezi la realitate vei avea un soc. Tu sustine-o in continuare.
36
6
Eu stiu ca Codruta este un exemplu de semocratie si ca face cinste Romaniei in lume DNA este o institutie ca si antimafia din Ita aceste institutii sant capabile si profesioniste in domenilul sigurantei statului Roman s au vreti probleme ca in alte tari de nu va mai place DNA s au cei certati cu legea critica vehement dupa ce au devenit baroni din furt si au dosare deci sa lasam DNA sa lucreze si partidele sa onoreze ce au spus ca vor face daca castiga alegetile cu toate ca ei au fraudat acele alegeri privand diaspora de vot si asigurandusi ei majoritate sustin Laura Codruta si DNA
8
39
Daca USA si Israel vor, va fi debarcata. Urmatorul pe lista e Klaus, pt prostia care a facut-o cu ambasada. Bruxelles e un vax. UE nu se poate apara singura. Si daca le impun americanii taxe, o sa fie nasol pt lipitorile cu salarii imense din Parlamentul European. O sa li se taie din beneficii. Bine ar fi si sa zboare cativa dintre ei. Indivizi incompetenti care nu fac nimic bun si toaca banii unui continent intreg.
37
8
Moarte ciumei rosii! Moarte machidonilor si tiganilor din politica!!!!!!!
7
40

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367