REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° ConstanÈ›a Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dezacord în coaliție pe legile justiției: numirea procurorilor, unul din subiectele disputate

Dezacord în coaliție pe legile justiției: numirea procurorilor, unul din subiectele disputate

Replica API 17 mai 2021 | 00:00 943

Vicepremierul Dan Barna a declarat luni că a solicitat la nivelul coaliţiei accelerarea activităţii în grupul de lucru care pregăteşte legile justiţiei, exprimându-şi speranţa ca peste aproximativ o săptămână să fie agreată o formă care să fie prezentată în Parlament.

"Am solicitat în cadrul coaliţiei accelerarea activităţii în grupul de lucru care pregăteşte legile justiţiei, pentru a fi aduse în Parlament, sperăm noi, în câteva săptămâni şi a intra în dezbaterea atât de necesară, pentru a face paşii necesari în adoptarea noilor legi ale justiţiei, care sunt una dintre necesităţile pentru a avea perspectiva ridicării MCV spre finalul anului. (...) Nu aş spune că e vorba de un blocaj. Sunt câteva aspecte legate de numirile procurorilor, de numirile celor din CSM şi acestea vor fi agreate. Noi sperăm ca într-o săptămână, o săptămână şi jumătate, grupul de lucru să finalizeze, să identifice acele puncte unde sunt poziţii diferite şi să agreăm în coaliţie forma cu care vom veni în Parlament", a arătat Barna, într-o declaraţie acordată presei, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, scrie stiripesurse.ro.

El a menţionat că a fost abordat şi subiectul pensiilor speciale, urmând să fie prezentate măsuri pentru eliminarea discrepanţelor.

"S-a convenit la nivelul coaliţiei ca acest grup de lucru care a fost deja format şi lucrează de o perioadă să abordeze toate categoriile de pensii de serviciu şi pensii speciale şi în funcţie de cadrul legal existent să vină cu măsuri specifice pentru a elimina acele discrepanţe revoltătoare care există în momentul de faţă pe anumite categorii", a precizat Barna.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218