REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dezastru ecologic! Barăcile 'demolate' de primărie încă stau la loc de cinste pe plaja din Faleză Nord

Dezastru ecologic! Barăcile 'demolate' de primărie încă stau la loc de cinste pe plaja din Faleză Nord

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 468

După 2 ani de funcționare nestingherită, în noiembrie 2019, Primăria Constanța anunța faptul că 20 de beach baruri de pe această plajă, reabilitată cu fonduri europene, sunt construite ilegal. Iată că, după mai bine de 3 luni de la data acestui anunț, plaja arată, în continuare, ca un coş de gunoi imens.

În noiembrie 2019, Poliția Locală aplicase amenzi și dispusese desființarea acestor construcții, însă, de la teorie la practică e cale lungă. Plaja Golfuleţ (3 Papuci) pare un câmp de luptă din care s-au retras armatele, lăsând în urmă un tablou dezolant: barăci dezafectate presărate pe lungimea fâşiei de nisip, multe şi murdare, aşteptând... ce altceva decât deschiderea noului sezon estival?

Un spectacol grotesc şi o serie de întrebări fără răspuns: ale cui sunt aceste construcţii ilegale şi cum a fost posibil să primească autorizaţie de funcţionare în condiţiile în care această plajă a fost reabilitată cu fonduri europene dintr-un proiect masiv care îşi propunea să redea o nouă înfăţişare litoralului românesc, în valoare de 600 de milioane de euro. În zona Faleză Nord, au fost extinse cele trei diguri şi a fost construit un alt dig longitudinal submers de 260 de metri. A fost adus nisip şi s-a obţinut mai bine de un kilometru de plajă de 60 de metri lăţime.

Din păcate, acest lucru a atras după sine şi lăcomia mai multor afacerişti locali, care au speculat potenţialul zonei şi s-au propăşit cu magherniţele pe plaja proaspăt reabilitată. Iar acum, în urma amenzilor, şi-au lăsat în urmă gunoaiele, şi administraţia locală competentă pare să accepte tacit această situaţie. În noiembrie 2019, primăria anunța că 20 de construcții ridicate fără autorizație pe plajă, în zona Faleză Nord, vor fi desființate. În urma verificărilor din teren, polițiștii locali au constatat că acestea nu aveau autorizație de construire, așa că proprietarii au fost amendați, în baza Legii nr. 50/1991, fiind dispusă ca măsură complementară și desființarea lucrărilor.

Însă, astăzi, aceleași ”barăci” sunt la loc de cinste. Să sperăm că nu sunt asemenea păsării Phoenix şi nu o să-şi găsească puterea de a reînvia din propria cenuşă, pe malul proaspăt construit al plajei Golfuleţ, spre oroarea constănţenilor şi a turiştilor care ne vizitează.

Alina MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marlanie machidoneasca, dupa chipul si asemanarea lor.
1
0
De festivalul ala imputit care innebuneste o jumatate din Constanta cu muzica la maximum dB, ocupa o luna plaja Modern, si aia reamanajata din fonduri europene, nu zice nimeni nimic? De ce sa fie neaparat pe plaja? In camp langa Constanta nu se poate? M-am saturat si de baraci si sezlonguri langa buza marii, fara cosuri de gunoi, mizerie si vanzatori ambulanti. Legea nu se respecta, nu se tine cont de reguli, cocalarii si pitipoancele isi fac de cap iar primaria si ABADL sunt complici. Voi vota corespunzator atitudinii pe care o au.
3
1
armanlaii nu-si demoleaza baracile pt ca sunt multi din neam
3
1
Articol scris de ziarist carcotas. De cand produc lemnul si stuful dezastre ecologice?
2
7
Carei broblem ca vinde noi porumb fert si gogoase pe plaja ? Nu place nu cumperi, ca nu te obliga nimeni. Hai, ia borumbu fiert, ia borumbelu broaspat !
6
1
Sa va trimit o poza? Vine vara si o luam de la capat cu sesizarile: porumb fiert, 5 banane 10 lei, gogosi, langosi aduse cu taxi-ul, fara sa se respecte nici o norma de igiena, inghetata carata pe scari, mancare facuta la ceaun in nori de nisip... Dar ce-mi bat eu gura? Sunt mana in mana in jurul focului. Noi ramanem cu peisajul dezolant...
6
0
Pai daca ABDL isi inchiriaza plaja cu 15.000 de euro pt 2 luni ce sa faca operatori ca sa asigure servici civilizate si sa isi recupereze si investitia...ca de...toti romani au impresia ca s au nascut cu 6 m patrati de plaja cadou,..
9
0
ieri a dat la ProTv cum gatea bucatarul la ceaun, chiar pe plaja asta... cine vreti sa se sesizeze?! In tara asta face fiecare ce vrea...
11
0
ABADL-ul nu are niciun cuvant de spus ?
8
1
Mangalia,intre saturn si venus,plaja infestata de baraci din astea si asa zise cluburi,containere,pline de gunoaie umane si materiale.Pomii au disparut,baracile s.au inmultit.Nu vede primaria,appele romane de spaga???
9
0
Cei mai vulnerabili sunt machidonii din tulcea relocati la Constanta de unde mananca Fagadau!
11
2
Desfiintati sandramalele machidonilor....Politia locala sa isi faca treaba pana la capat...Faleza Nord este cartier ...nu statiune...!
17
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218