REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dezastru în Golden League: Danemarca - România 36-23. Tricolorele au fost umilite în turneul din Franța

Dezastru în Golden League: Danemarca - România 36-23. Tricolorele au fost umilite în turneul din Franța

Replica API 25 martie 2019 | 00:00 290

După înfrângerea în fața Franței, la 10 goluri, ieri a venit una și mai categorică pentru naționala feminină de handbal a României, la 13 goluri, cu danezele, 23-36. „Tricolorele” au terminat astfel în genunchi turneul amical Golden League din Franța.

Naționala feminină a României a terminat cu trei înfrângeri turneul Golden League din Franța, lăsând o impresie deloc plăcută fanilor săi. Cu multe jucătoare de bază absente, România a încercat să încropească un lot din cele mai bune handbaliste în Liga Națională.

Antrenorul Ambros Martin a apelat și la câteva soluții surprinzătoare, aducând jucătoare din liga a doua sau de la formații din subsolul clasamentului.

E greu să faci față unor partide de acest gen în care în față ai Franța, Danemarca sau Norvegia cu handbaliste care sunt rezerve ale handbalistelor „străine” în Liga Națională, care abia prind câteva minute pe meci. Multe dintre jucătoarele la care s-a apelat în Franța nu au meciuri internaționale în picioare, nu au trăit emoțiile unor turnee finale importante, la senioare.

În genunchi cu danezele

România a jucat slab cu Franța, 18-28, a arătat o față mult schimbată în bine contra Norvegiei, 27-31, pentru ca să dezamăgească din nou în ultimul meci, cu danezele, 23-36.

De altfel, cu Danemarca, România a reușit două reprize total diferite. Prima în care s-a bătut de la egal la egal cu formația nordică, și a doua în care a cedat inexplicabil, terminând în genunchi. Când antrenorul Ambros Martin a scos din teren titularele, Danemarca a măturat cu rezervele României, o echipă care a uitat să se apere.

Au fost adevărate bulevarde în defensiva română, care a încasat în partea a doua nu mai puțin de 21 de goluri! Portarul Iulia Dumanska a izbucnit în lacrimi, pur și simplu, între buturi, nervoasă că, în fața ei, coechipierele sunt simple jaloane. Au fost minute bune în care România doar a încasat și nu a mai găsit drumul spre gol. Finalul a venit ca o izbăvire pentru românce, care au găsut parcă și fizic după trei jocuri susținute în patru zile!

Câteva certitudini

Cu ce rămânem după acest turneu? Cu îngrijorarea că nu avem jucătoare de aceeași valoare de pus în locul absentelor Neagu, Chiper, Elisei, Dragut, că drumul spre Tokyo 2020 este unul foarte greu de parcurs, calificarea fiind greu de realizat.

Ultimele evoluții din Franța au arătat clar că România se poate baza doar pe Crina Pintea și pe portarii Iulia Dumanska și Denisa Dedu. În rest, au fost sclipiri ale unor handbaliste gen Nicoleta Dincă, Mădălina Zamfirescu, Cristina Laslo, Gabi Perianu sau Lorena Ostase, care pot fii soluții în echipa reprezentativă.

Antrenorul Ambros Martin e de mai bine de doi ani pe banca tehnică a României, dar nu a găsit un nucleu de jucătoare pe care România să se axeze. Tehnicianul dă senzația că încă nu cunoaște handbalistele române și descoperă plusuri și minusuri ale fetelor la fiecare turneu pe care-l face.

România 23

Ostase 5, Pintea 4, Dincă 3, Laslo 2, Seraficeanu 2, Zamfirescu 2, Perianu 2, Polocoșer 1, Constantinescu 1, Boian 1.

Antrenor: Ambros Martin

Danemarca 36

Haugsted 7, S. Jorgensen 5, Burgaard 4, Iversen 4, Hylleberg 3, Offendal 3, Pedersen 2, Heindahl 2, Kr. Jorgensen 2, Grigel 1, Hansen 1, Bodholt 1, Lundbye 1.

Antrenor: Karl Bruun Jorgensen

România B, locul 2 în Polonia

Naționala secundă a României, pregătită de Horațiu Pașca, ajutorul lui Ambros Martin la naționala de senioare, a susținut și ea în acest week-end trei meciuri de verificare în Polonia. "Tricolorele" au obținut două victorii în turneul de la Gdansk, 33-16 cu Finlanda și 26-25 cu Polonia B, dar au fost învinse de echipa secundă a Spaniei, 22-26.

Din echipa secundă au făcut parte, între altele, Bianca Bazaliu, Sorina Tîrcă, Diana Ciucă, Raluca Petruș, Alina Vâtu sau Alexandra Dindiligan. România a terminat turneul pe locul 2 după Spania B.

sursa: gsp.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614