REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DEZASTRU în traficul constănţean! Avem voie să blocăm banda de viraj la dreapta pentru a merge înainte?

DEZASTRU în traficul constănţean! Avem voie să blocăm banda de viraj la dreapta pentru a merge înainte?

Replica API 12 octombrie 2016 | 00:47 264

Ce spun oamenii legii?

Ce spun oamenii legii?

Spirite încinse la Constanţa! Mai mulţi şoferi au intrat în polemici cu privire la o situaţie mai veche şi des întâlnită în trafic, şi anume cea legată de conducătorii auto care se încadrează pe banda ce permite şi virajul la dreapta, dar pentru a merge înainte. În aceste situaţii, de obicei, ceilalţi participanţi la trafic încep să claxoneze şi astfel se ajunge la un haos. Însă, părerile sunt împărţite, în timp ce poliţiştii rutieri spun că este perfect legal.

Participanţii la traficul constănţean susţin că una dintre problemele întâlnite la malul mării este cea legată de banda care permite şi virajul la stânga şi mersul către înainte. Spre exemplu, intesecţia din zona gării, dintre strada Theodor Burada şi bulevardul Ferdinand, pe sensul de mers dinspre I.C. Brătianu, se poate întâlni o asemenea situaţie. La Gară, la semafor, există şi banda de a efectua viraj la dreapta, dar aceeaşi bandă permite şi deplasarea către înainte.

Prin urmare, dacă un şofer se încadrează aici, dar cu intenţia de a merge spre înainte, spre bulevardul 1 Mai şi aşteaptă la semafor, cei din spate, care vor să facă dreapta, încep să claxoneze, să se agite şi chiar să provoace scandal. Pe acest subiect, oamenii au păreri împărţite, dar cei mai mulţi consideră că este vorba de bun simţ. „Poate că este legal, dar este lipsă de bun simţ. Atât timp cât mai ai o bandă sau două, pentru ce s-o blochezi şi pe aia? Până la urmă este vorba despre cum ne înţelegem noi în trafic.

Pentru ce să stai să se formeze în spatele tău ditamai coada, când poţi să te încadrezi pe celelalte benzi?”, a spus Mihaela, o şoferiţă din Constanţa. De cealaltă parte, un alt şofer consideră că nu este nimic greşit şi nici lipsit de bun simţ. „Cred că deja se întrece măsura şi se începe cu pretenţii. Ok, când ai posibilitatea să te încadrezi pe o altă bandă, o faci, dacă vrei. Dar, spre exemplu, eu am crezut că prind verde, nu a fost aşa şi am rămas pe acea bandă. Nu vă imaginaţi ce claxoane şi înjurături mi-am luat, chiar dacă, legal, nu am greşit cu nimic. Aici nu mai este lipsă de bun simţ?”. Şi, în cea de-a treia categorie putem spune că sunt cei care consideră că este ilegal.

„Ştiam că nu au voie să aştepte acolo la semafor dacă este cu viraj la dreapta...”, a spus acesta. Însă, oamenii legii susţin că este perfect legal. „Da, acolo se poate merge şi înainte şi spre dreapta. Este o problemă specifică mai ales bucureştenilor care nu au intermitent la dreapta şi se staţionează pe banda de viraj la dreapta. Dar, trebuie ştiut că, dacă are presemnalizare şi pentru înainte, ei pot ocupa banda respectivă şi ceilalţi sunt obligaţi să aştepte, să stea la rând.

Există la noi şi semafoare intermitente şi, în lipsa lor, semne cu cedează trecerea, pentru efectuarea liberă a virajului la dreapta, dar este opţiunea şoferului. Deci nu e obligat. El este obligat să lase banda liberă doar în măsura în care este destinată şi mijloacelor de transport în comun. Cum este pe Mihai Viteazu la intersecţie cu Ferdinand. Acolo trebuie eliberată banda pentru a nu ţine autobuzul cu persoane la coadă. Ca idee cam aceasta e regula: nu trebuie să eliberez banda de viraj la dreapta dacă de pe ea pot merge şi înainte”, au declarat, pentru „Replica”, poliţiştii rutieri.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367