REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

DEZASTRU la GRĂDINIȚELE din Constanța! Șobolani, condiții improprii și mâncare... ioc!

DEZASTRU la GRĂDINIȚELE din Constanța! Șobolani, condiții improprii și mâncare... ioc!

Replica API 29 septembrie 2017 | 23:50 544

click pe imagine!

Reprezentanții Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor au luat la ”puricat” grădinițele din județ. Având în vedere că noul an școlar a început deja, acestea ar fi trebuit să fie impecabile din toate punctele de vedere. Însă lucrurile, din păcate, nu stau chiar așa.

Horia Constantinescu, șeful Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a precizat că au fost controlate, momentan, 4 unităţi de învăţământ - grădiniţe. ”La trei dintre acestea nu există dovada deratizării, iar la una dintre ele au fost văzuţi şobolani în subsol!”, a spus Constantinescu. Totodată, legumele şi fructele la două dintre grădinițe era depozitate în spaţii necorespunzătoare, iar la una chiar în beciul cu şobolani, motiv pentru care au fost retrase de la consum. ”Utilajele de măsură aparţin unei alte ere, dar… au inspecţia metrologică! Cu acestea se cântăresc gramaje exacte, cu toate că tehnic nu se poate! Deficienţe majore cu privire la calcularea meniului (subdimensionat caloric, cu toate că finanţare din partea părinţilor există)! Lipsa personalului calificat, a unor reţetare actualizate şi neadaptarea la cerinţele momentului, fac imposibilă realizarea cu responsabilitate a unui meniu variat, corespunzător şi variabil!”, a mai spus Constantinescu. Spre exemplu, la două dintre unităţi, administratorul achiziţionează banane şi explica faptul că un copil mănâncă 250 grame banane la o masă (adică 2,5 banane??) ”Necesarul se face înfuncţie de aprecierea achizitorului şi nu în funcţie de meniu! Locurile de joacă sunt adevărate pericole! La una dintre grădiniţe spaţiile sanitare sunt necorespunzătoare! Acum încep anomaliile: de ce nu sunt asigurate saltele, inventar moale etc de către finanţator, iar acestea sunt aduse de către părinţi?! Reparaţiile la sistemele de ventilaţie şi/sau încălzire nu sunt făcute de ani! Lipsa dotărilor în spaţiile de preparare şi pregătire a mesei este cruntă!”, a mai spus șeful CJPC, care a precizat că s-au dat avertismente, iar reprezentanții grădinițelor sunt obligați să ia măsuri rapide, în sensul de a evalua locurile de joacă, scoaterea de la consum a materiilor prime depozitate neconform, efectuarea deratizării și dezinsecției etc..

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Veniti si la Medgidia la grad Lucian Grigorescu sa vedeti cum se comporta d-na director cu personalul e sustinuta de d-na inspector Irinela si de doi ani isi bate joc de personal!
1
0
Veniti la gradinita din Adamclisi,daca va deplasati si in judet ,sa vadeti acolo conditii de igiena!!!Nu exista toaleta interioara si nici loc de spalat pe maini!!!
0
1
De ce nu veniti si la gradinita Licurici din Ovidiu unde avem pprogram prelungit, in aceiasi sala se joaca, se serveste masa si se doarme. E normal mai grav e ca masa se mai serveste si pe holin apropierea WC-urilorm
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369