REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dezastru la tabăra Vraja Mării! Turiştii au sunat la Ambulanţă, comisarii OPC au venit în control şi s-au luat cu mâinile de cap!

Dezastru la tabăra Vraja Mării! Turiştii au sunat la Ambulanţă, comisarii OPC au venit în control şi s-au luat cu mâinile de cap!

Replica API 25 august 2018 | 00:00 658

Două controale în trei zile la Costineşti!

Două controale în trei zile la Costineşti!

Alertă, la Costinești! Mai mulți turiști, cu vârste de peste 18 ani, aflați în tabăra Vraja Mării din Costinești, au avut nevoie de intervenția medicilor, după ce au consumat la restaurantul unității. Aceția au venit la mare, într-o tabără studențească. Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a fost sesizat vineri, 24 august a.c., cu privire la faptul că, la tabăra Vraja Mării din Costinești 10 tineri au semnalat stări de rău. Inspectorii OPC, împreună cu președintele ANPC, Marius Pârvu, care a coordonat acțiunea, cât și cei ai Direcției de Sătate Publică Constanța s-au deplasat la fața locului. În urmă cu câteva zile, inspectorii au mai vizitat unitatea, în urma unei solicitări, și au oprit suspendarea temporară a activității.

Dezastru la tabăra Vraja Mării din Costinești! O echipă a Direcției de Sănătate Puiblică, una de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, însoțită de însuși președintele ANPC, Marius Pârvu, care a coordonat acțiunea, și două echipaje de ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, cât și o autospecială Smurd s-au deplasat vineri, în jurul prânzului, la Costinești. La tabara Vraja Mării s-au făcut mai multe sesizări, cu privire la starea de rău a 10 tineri, după ce au consumat de la restaurantul unității. Dintre aceștia, unul singur a fost transferat la Spitalul Județean Constanța, cu enterocolită. „O persoană a fost dusă la spital. Inspectorii DSP sunt la fața locului. Vorbim despre o tabără studențească“, a declarat, pentru Replica, Cristina Schipor, șefa DSP.

La primul control, CJPC a dispus oprirea activității

De precizat faptul că inspectorii CJPC au desfășurat, în urmă cu două zile, în urma unei sesizări, un control la această tabără. La acel moment, reprezentanții unității au prezentat un singur spațiu de depozitare și un bloc alimentar. „Am dispus oprirea temporară a prestării de servicii și sancțiuni pentru preceduri nesigure, ce pun în pericol sănătatea“, a spus Horia Constantinescu, șeful OPC. Ulterior, a mai spus acesta, mai exact joi, 23 august, reprezentanții unității au făcut cerere de redeschidere, îndreptând deficiențele din blocul alimentar.

Au ascuns un depozit, aflat la subsolul clădirii

Au omis, însă, să spună, în urma controlului, că la subsolul clădirii se mai află un depozit, de unde făceau aprovizionarea. „Acum două zile, pe baza unei sesizări, am desfășurat o acțiune la acest comerciant. Ni s-a prezentat un singur spațiu de depozitare și un bloc alimentar. Am dispus oprirea temporare a prestării de servicii și sancțiuni, pentru proceduri nesigure, ce pun în pericol sănătatea.

Ulterior, au făcut cerere de redeschidere, îndreptând deficiențele din blocul alimentar. În urma sesizării de vineri, 24 august, inspectorii OPC au găsit un depozit ascuns în subsolul clădirii, pe care reprezentanții taberei nu l-au prezentat la primul control. Din acest depozit, reprezentanții taberei făceau alimentarea. „Astăzi, (n.red. 24 august), am fost sesizați de situația unor persoane din tabăra cu același nume și am depistat un depozit ascuns, în subsolul clădirii, pe care nu ni l-au prezentat.

Într-una dintre lăzi, peste carnea cu ambalajul desfăcut zăceau trei calcani“, a spus Horia Constantinescu, șeful CJPC. Astfel, au fost aplicate sancţiuni pentru obstrucţionarea controlului (ascunderea depozitului de alimente), produse şi proceduri ce pun în pericol sănătatea, încălcarea măsurilor impuse prin actul din 21 august. Suma amenzii: 35.000 de lei şi solicitarea emiterii unei decizii de închidere de la şase luni la definitiv.

Cine este patronul de la Vraja Mării

Traian Tocea este patronul complexului Vraja Mării. Acesta a ajuns în Costinești în 1978, repartizat la primul său loc de muncă, la Radio Vacanța. În 1982 a preluat conducerea discotecilor și sonorizărilor din întregul sistem BTT până în 1989. Ulterior, și-a deschis o firmă și a activat tot în turism.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi foarte bine ca locatiile demne de a avea client sa fie promovate gratuity pe toate platformele media pe perioada cat e sezon. Atentie,doar locatiile OK,celelalte fiind efectiv neluate in seama.
0
0
Dro5at Bol5evic dute dracu cu propaganda lu Se5urista de Ma7a!
0
0
E tot al mafiei Cusu?
2
1
Tigani si machidoni smenari. Impuscati pe loc
4
1
Ai inceput bine cu restaurantele din Costinesti ! Sa nu uiti restaurantul Ardeleanca ,terasa Stefan si terasa DVG ,daca acesti patroni ti-au dat spaga nu mai ai cum sa-i verifici oricum vara-i pe sfarsite.
3
0
Pai Traian nu e tovarasul tau?
5
1
tot dezastrul vine de la acesti reptilieni semi-analfabeti care din ospatari ce primeau suturi in cur au ajuns ''antreprenori''punand labele jegoase pe patrimoniul de stat.alt taliban din aceeasi etnie-becali-a pus labele pe fosta glorie a fotbalului romanesc echipa Steaua a armatei.''progresul''s-a vazut,in toate cazurile cand imbecilii din amintita etnie au ''privatizat''patrimoniul facut prin munca bunicilor si parintilor nostri.
6
2
Deci patronul a ajuns la Costinesti in 1978,probabil ca de atunci este si carnea din depozitul ascuns.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218