REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DEZASTRU pe drumul care leagă Constanţa de sudul litoralului! Toţi şoferii au înjurat conducerea CNADNR

DEZASTRU pe drumul care leagă Constanţa de sudul litoralului! Toţi şoferii au înjurat conducerea CNADNR

Replica API 13 septembrie 2016 | 00:30 172

Prima zi de şcoală a coincis cu închiderea TOTALĂ a traficului pe Podul Agigea

Prima zi de şcoală a coincis cu închiderea TOTALĂ a traficului pe Podul Agigea

Prima zi de şcoală, prima zi de calvar pe traseul Constanţa - sudul litoralului şi retur! În data de 12 septembrie, reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi, Drumuri Naţionale şi Poduri din România (CNADNR) s-au ţinut de cuvânt şi au închis TOTAL circulaţiei podul de la Agigea, tot traficul fiind redirecţionat către noul pod, ceea ce a însemnat un ocol pe o porţiune cu un singur fir, cel de la RO-RO (zona Eforie- Agigea), utilizat de regulă de TIR-uri. În această porţine de drum îngust s-au format cozi infernale, şoferii declarându-se total nemulţumiţi de faptul că au parcurs drumul de la Eforie la Constanţa sau retur într-o oră!

În perioada 12 septembrie 2016 - 30 noiembrie 2016, conform managementului de trafic asumat de către Antreprenor, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea este închisă total pentru toate categoriile de vehicule în vederea execuţiei si finalizării lucrărilor de înlocuire a hobanelor, a anunţat, în urmă cu mai multe zile, CNADNR. În contextul acestui anunţ, pus în practică de CNADNR chiar de ieri, când lumea era înnebunită să participe şi la festivăţi de deschidere a noului an şcolar, CNADNR făcea şi un apel către populaţie să înţeleagă situaţia. Reprezentanţii CNADNR precizau că lucrările se vor desfăşura rapid, în termenul stabilit, doar prin închiderea totală a traficului, aşa încât constructorul să aibă front de lucru. Din câte au relatat însă toţi şoferii care au trecut prin zonă, la podul „vechi” de la Agigea nu era nici urmă de reprezentant al companiei care se ocupă de reabilitarea construcţiei! „Se circulă pe podul cel nou pe 4 benzi, dar când ajungi la Eforie sau când ieşi din Eforie se gâtuie circulaţia. La ieşire din Eforie, spre exemplu, ca să ajungi pe podul cel nou, e o singură bandă, e groaznic. Şi la podul vechi nu se lucrează încă, deşi e închis. Am să merg zilnic acolo, să văd dacă se lucrează, să îi bat obrazul directorului de la CNADNR”, a declarat, ieri, un constănţean supărat. Un altul a opinat că nu trebuia închis podul: „Trebuiau să pună restricţie doar pentru maşini de mare tonaj, nu pentru cele mici! Este inadmisibil, ăştia îşi bat joc de noi”. „Ne-au nenorocit 3 luni de acum înainte... Va fi chinul naibii. Unde mai pui că s-au şi găsit să oprească circulaţia taman în ziua când începea şcoala. Vă daţi seama că cine a avut nepoţi, copii de văzut la festivităţi... a înnebunit parcurgând acest drum? A fost o coadă infernală”, a declarat un alt constănţean.

Ruta ocolitoare

Pentru cei care nu ştiu încă, reamintim că circulaţia autovehiculelor afectate de restricţia impusă este deviată pe următoarea rută ocolitoare, astfel: Nod rutier A4 (intersecţie cu DN 39), Agigea - A4 (intrare port Constanţa Sud) - Podul Nou (Apolodor) peste Canalul Dunăre Marea Neagră - Bretea acces la DN 39 (Eforie Nord -Agigea) - DN 38 (Agigea Negru Vodă) şi retur. Circulaţia pietonală se va realiza tot pe podul Agigea printr-un culoar protejat sub directa supraveghere a piloţilor de trafic. Acest contract „Lot 3 - Reabilitarea podului de la Agigea, pe DN 39, km 8+988” a fost încheiat între CNADNR şi Implenia Baugesellschaft m.b.H Wien (fost Bilfinger Berger Baugesellschaft m.b.H Wien).

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614