REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dezastru pentru turism: se închide şi Podul Agigea, şi un tronson din autostrada A2

Dezastru pentru turism: se închide şi Podul Agigea, şi un tronson din autostrada A2

Replica API 26 martie 2016 | 00:59 259

Reparaţii

Reparaţii

Sursa foto: 4tunning.ro

Operatorii din turism nu mai au linişte de când au auzit că podul de la Agigea şi o porţiune din Autostrada Soarelui se vor închide, din cauza lucrărilor ce urmează a fi efectuate de către CNADR! „În condiţiile în care se va închide podul de la Agigea, vă daţi seama ce înseamnă accesul spre sudul litoralului!“, se plânge Nicolae Bucovală, şeful Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În momentul de faţă, pe podul de la Agigea se circulă cu restricţie, potrivit CNADNR, „fiind permisă exclusiv circulaţia autovehiculelor cu MTMA =< 5 tone, cu excepţia autovehiculelor destinate transportului de persoane - traficul rutier se desfăşoară pe benzile centrale ale podului, iar viteza de circulaţie este limitată la 50 km/h”. Însă, urmează ca podul să fie închis TOTAL, pentru două luni de zile, până când vor fi executate lucrări de punere în siguranţă. Lucrări se vor executa şi pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Drajna - Lehliu.

Vestea că turiștii ar putea întâmpina greutăți în trafic a picat ca un trăsnet peste reprezentanții Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. „Această lucrare urgentată trebuia s-o facă în luna martie, aprilie, eventual până pe 25 mai, în așa fel încât accesul turiștilor spre litoral să se facă într o fluiditate maximă. Ne apucăm acum de lucrări pe 40 de kilometri și să deviem circulația pe nu știu unde, vă dați seama cât se îngreunează accesul!“, a declarat Nicolae Bucovală. Acesta a mai precizat faptul că este foarte posibil ca nemulțumirilor lor să se fi făcut auzite.

Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) a promis că va veni în ajutorul patronatelor. „Ne-am exprimat punctul de vedere, restul rămâne în sarcina ANT-ului pentru că ei sunt cei care patronează bunul mers al turismului. Deoamdată, așteptămn reacția ANT. Este posibil ca aceste lucrări să fie amânate. Am înțeles că nu s-a făcut încă licitația. Dacă durează atât de mult licitația, nu înțeleg de ce nu s-ar face aceste lucrări în septembrie. În condițiile în vare se va închide și podul de la Agigea, vă dați seama ce înseamnă accesul spre sudul litoralului!

Se va face prin Portul Constanța, prin breteaua care iese la Eforie și, de aici, blocaje într-una. Noi nu susținem decât să vină în sprijinul turiștilor. Așa cum calitatea turiștilor și a investițiilor pe litoral au crescut, dovadă că și vânzările au crescut cu 10 % față de anul trecut, nu cerem decât să-și facă treaba așa cum trebuie și să nu înceapă lucrări în detrimentrul turismului“, a conchis Bucovală.

Autostrada Soarelui ar putea fi închisã pentru reparaţii chiar în plin sezon estival. Este vorba despre o porţiune de aproape 40 de km între Drajna şi Lehliu. Bucata a mai fost reabilitatã şi luna trecutã, însã gropile au început sã aparã din nou. Oficialii Companiei de Autostrãzi au explicat cã tronsonul are o durata de viaţã de doar 6 ani, care deja a expirat.

Execuţia ar urma sã înceapã la finalul lunii iulie sau începutul lunii august. Timp de 3 luni tronsonul ar putea fi închis.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614