rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

DEZASTRU! Universitatea OVIDIUS a IEȘIT din TOP și a AJUNS la COADA VACII!

Au apus vremurile în care Universitatea Ovidius Constanța era în topul celor mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară. Care sunt cele mai populare universități din România? uniRank (University Rakings) răspunde la această întrebare, publicând Clasamentul Universității Române 2020. Sunt 78 de instituții românești de învățământ superior care îndeplinesc următoarele criterii de selecție uniRank: autorizate sau acreditate de către organizația românească corespunzătoare de învățământ superior; oferă cel puțin patru ani studii universitare de licență (diplome de licență) sau postuniversitare (master sau doctorat), educație la distanță.

Dacă sunteți curioși pe ce poziție se clasează Universitatea Ovidius, ei bine, veți rămâne surprinși să aflați că această se află pe locul…67 deși, în urmă cu ceva ani, în mandatul lui Dănuț Epure, era în top 15.

Top 10 al universităților

Primele patru locuri, în clasamentul uniRank, sunt ocupate Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, fruntașă, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Politehnică din București. Pe locul 5 se află Universitatea din București, pe 6-Universitatea Transilvania din Brașov, pe poziția 7 se află Universitatea Technică din Cluj-Napoca, locul 8 este ocupat de Universitatea de Vest din Timișoara, locul 9-Universitatea din Craiova, iar locul 10 este ocupat de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Ion Bordeianu

Universitatea Ovidius, pe locul…67

Universitatea Ovidius este pe locul 67 în clasament, în timp ce UMC se clasează pe locul 56, iar Universitatea Șaguna se poziționează pe locul 71. Ca o ironie a sorții, Universitatea Ovidius, pe vremea lui Dănuț Epure, se afla pe locul 15 în topul universităților din România. Se pare că, după preluarea conducerii de către terțe persoane, universitatea nu a mai avut aceeași performanță.

Sorin Rugină

În mandatul lui Dănuț Epure, UOC se afla în top 15

În 2013, imediat după Epure, a venit la conducerea Gabriela Stanciu. Ulterior, aceasta şi-a pierdut calitatea de ordonator de credite, după ce procurorii anticorupţie au pus-o sub urmărire penală pentru o presupusă infracţiune de luare de mită. Medicul Ion Bordeianu a preluat conducerea, succesorul lui fiind doctorul Sorin Rugină, care a rămas pe poziții până în prezent.

Topul Universităților, poza 1 (click pentru zoom)

În 2018, a fost realizat Clasamentul Quacquarelli Symonds (QS), pe baza unei metodologii care evaluează fiecare universitate în functie de șase criterii, cum ar fi reputația în rândul cadrele universitare și angajatorilor. Nici atunci, Universitatea Ovidius nu s-a aflat în top.

Topul Universităților, poza 2 (click pentru zoom)

În anul 2011, ministrul Educației de la acea vreme, Daniel Funeriu, a prezentat clasificarea universităților. Universitatea Ovidius se afla pe locul 14.

Topul Universităților, poza 3 (click pentru zoom)

VEZI TOPUL AICI!

Mirela PASCAL

vineri, 19 iunie 20205468
Comentarii

02Hehe(30 iun 05:10)
Ce te mai roade pizma ca nu predai la Facultatea de farmacie, bine ca mai aveti studenti pe dosatre la fac aia la care predai. Strugurii sunt acri, nu e asa.
68Rusinos articol(22 iun 09:06)
Articol scris la comanda, nu se linisteste omul ala are un fix cu univ, am citit dreptul la replica pe siteul universitatii. Ar trebui sa fit dati in judecata dar nu si pierde univ timpul.
28Danutz(22 iun 00:15)
Poate in timpul lui Epure pe locul 15 la Poarta Alba !
24cerbu, religia lui epure(21 iun 22:43)
la interogatoriu erai un miel. mai sa plangi. invocai divinitatea. nici macar o secunda nu ai pronuntat cuvantul facatura.
44lu cerbu(21 iun 17:47)
retard sau nu, toti si toate pe functii acum i-ati supt-o cu spor.
57functia de rector e un rahat(21 iun 08:01)
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director juridic, ori director general
614pentru epure de la cerbu(20 iun 19:32)
retardule, lasa-ne cu fosila bolnava de alzhaimer de vasile sirbu. o haimana ca si tine. de fapt, cine te mai baga in seama in afara de haimanale si fosile. mai bine spune luimii intregi cum ai pierdut la tribunalul constanta si curtea de apel constanta procesele pentru constetarea actului administrativ. tembelule, crezi ca judecatorii aia sunt prosti?! numai tu in mintea ta mai crezi ca poti prosti umea ca in anii 2000.proasta maciuca a fost la curu banditei patroana de pe calugareni.mai bufnita fara pene, vezi ca talentul asta al tau de golan copiat din piata chiliei pe viitor s-ar putea...
112E firesc(20 iun 17:13)
In 2011 s-a clasificat in functie de rezultatele ANTERIOARE. Acum nu se mai poate iesi din dezastru din perioada 2012-2014 cand interlopii aucondus universitatea. O parte au ramas si dupa 2014, mostenirea din 2012-2014. Iar in celalalt interviewed marele chirurg as nu se mire atat cand stie ca el a dat posturing tuturor copiilor de dr din Constanta, parintii facuti profesori si copiii lor studenti la Ovidius, note date pe pile si apoi deveniti si eicadre didactice pe pile. Inclusiv copiiilui.
417Stafeta DE la HOT la HOT(20 iun 14:30)
Pai unde putea sa ajunga Universitatea Ovidius daca de ani de zile se tot preda stafeta de la hoti la hoti? De la NULITATI la NULITATI? Daca au fost si sunt promovati prorectori nuli ca valoare si hoti gen Bobita si co? Cu aceiasi oameni care s-au regasit si se regasesc in toate echipele?
114au ranking(20 iun 13:21)
Ovidius a fost singura universitate din tara cu rectorus scos in catuse din cladire, apoi condamnat pentru coruptie. Locul 1
314Huoooo(20 iun 01:38)
Decani fara studii de licenta si repetenti, panarame
314eu, casierita de pe mamaia(19 iun 21:26)
am furat 4 ani si prostii au dormit in bocanci, incepand de la rector in jos.atat de dobitoci au fost ca nu m-a verificat nimeni. ei erau tralala dupa salarii si prime, iar eu furam cu ei de fata.culmea, se faceau ca verifica incasarile din taxe, dar nu depistau nimic. cata incompetenta, crasa! o sa fac puscarie ceva anisori, pe buna purtare ies la jumatate de pedeapsa, dar prostia la casierie ramane pe veci. dragi colege,va dati mari profesioniste, dar aveti numai carbuni in cap. nici acum nu-mi explic cum nu m-a depistat nimeni in atatia ani cu atatea sefe pe cap. ce incompetente.
419Coruptilor!!!! Rugina si Bobe(19 iun 20:42)
DNA a verificat cumva cum se fac la UOC concursurile de angajare? Trebuie sa fii prieten cu Bobe sau Rugina si sa le dai dreptul!!! Cum naiba au stat astia atata timp la conducere si lumea tace?!!! Dar oare presa din Constanta de ce nu scrie niciodata despre coruptia de acolo?!!!
624balada escrocului Rugina(19 iun 20:04)
si mersul il are de escroc. la aprox 30000 lei pe luna il doare undeva de invatamant. se face ceva pe ea de universitate. tac-pac cand era in china incasa banul si pe cursurile pe care le facea online de dinainte de covid. omu-i golan din comunism. le-a dat cu praf de mers la toti si si-a umflat veniturile nefacand nimic. asta da, smecherie! ar fi bine ca urmatorul rector sa scoata statuia din fata cladirii dezafectate si sa puna un portret cu Rugina. cu totii spuneam ca Ciupina a fost escroc, insa Rugina e tata escrocilor.
215functia de rector e un rahat(19 iun 19:37)
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director juridic, ori director genaral
56Mosulica(19 iun 17:41)
Cred 167 nu 67
511Inca(19 iun 16:38)
Doua locuri si realizati un 69 perfect.
520Meditatii spaga in rate(19 iun 16:05)
Asta pentru ca la Ovidius s-a inventat spaga in rate functioneaza in felul urmator studentii fac meditatii cu profesorii de la clasa saptamanal pe bani grei, apoi dau examen cu aceiasi profesori si normal ca stiu subiectele. Eu zic ca merita locul 1 pentru asa inventie
621Bleah(19 iun 15:14)
E incredibil cum un mos corupt cum e sorin rugina inca se tine cu ghearele de scaunul ala.... Nu i-o fi rusine?!
117Radu(19 iun 13:36)
Baiii dati un abac la contabila de la stiinte economice care se lauda ca il are pe Iliescu la degetul mic,sa numere si ea degetele
922nume(19 iun 13:01)
Replica a fost jignita de Epure cu 100 de lei ca sa scrie articolul asta jegos
69Escu(19 iun 12:41)
Din cauza asta numai pot profesori de la OVIDIUS;au acreditate?,pot sa scoleasca incontinuare tineri la cel mai innalt nivel?,asta conteaza,pentru ca prosti care sa aiba o diploma universitara in mana se vor gasi mereu. Universitatea OVIDIUS este ca elevul ala care nici macar un cinci nu merita dar i-l da profesorul de mila pentru ca nu stie copilul carte dar macar este cuminte,nu este si prost si derbedeu.
018Ai dreptate relu(19 iun 12:34)
Esti politist si sustii Universitatea Spiru Teparus unde au absolvit in ghilimele toate zdrentele politiste din Romania.
414papu(19 iun 12:17)
la cita makedonime e acolo ce ati fi vrut ? de unde tot de la niste oieri cu tretentii prima generatie de incaltati din neam ,
330Bobe si Vancea(19 iun 09:54)
Bobe si Vancea au distrus UOC. Impreuna cu decanii prosti si aserviti. Urmeaza o noua cadere. Numirea altor decani foarte prosti in curand. Jocurile sunt facute de Bobe si Vancea. UOC dispare. Iliescu este o marioneta.
113Catalina(19 iun 09:46)
Vonica e notar, in rezerva, e adevarat, l-a facut coelgul de ...fusta, nea Jean, la o betie la BTT, asa cu m-a facut si pe mine
526academicianul(19 iun 09:43)
Universitatea Ovidius a iesit din top...buna gluma asta!!!Abia daca o poti numi universitate...
221o propunere(19 iun 09:32)
puneti-l rector pe Vonica de la RAJA Mamaia. Cica are diploma. De ospatar.
1110relu(19 iun 09:10)
topul este gresit,facultatea de medicina carol Davila bucuresti este prima peste toate celelalte "facultati" urmata de poli bucuresti si ase .atat.ovidius este langa spiru haret la urma
618cetatean(19 iun 09:08)
niciodata nu a fost in vreun top... sa fim seriosi. numai pile si luat examene cu bani.
523Vivat Epure(19 iun 09:07)
Normal ca pe vremea lui Epure se facea performanta. Marea majoritate a studentilor era selectata de el personal, in special din randul machidonilor. Contra cost, bineinteles, dar all inclusive.
226dna(19 iun 09:03)
daca diana vancea allege rectorii este normal sa scada
725Rolf(19 iun 08:53)
Suntem codasi la toate capitolele datorita PSD. Muie PSD!
324Buhaha(19 iun 08:32)
Spiru Haret pe locul 19 si Carol Davila pe locul 28 ??? ahahahahaha!!
429ioana(19 iun 07:59)
nu suntem codasi la toate, suntem fruntasi la coruptie si hotzie
1413Prof Uoc(19 iun 07:59)
Pentru cunoscatori in 2013 UOC intrase in top 10.
349ion(19 iun 07:04)
Acest oras a ajuns codas pe toate planurile ; Economic, Cultural, Educational , Uman. Este clar ca in toate acestea OMUL este problema . Educator, Parinte , Tanar, Copil.
928gigi(19 iun 06:50)
cind a fost ovidius in top?alea sint facaturi.marea facultate ovidius cu profi facuti la apelul bocancilor,nascuta dupa revolutie,ca sa mai scoata un ban si ei,fabrica de diplome.scoate pe banda numai timpiti!
1038madalina(19 iun 06:05)
UOC a ajuns o cocina absolventi analfabeti , profesori titulari de cacat ,asa zisi profesori veniti din unitatile socialiste curvarasaie , indisciplina , coruptie .trebuie desfiintata
728Trei doamne(19 iun 06:05)
Si toti trei sunt autorii dezastrului. Ii vedeti.
834grig(19 iun 05:54)
niciodata nu a fost in top. numai loserii sunt mandri ca au terminat la o astfel de pseudo-universitate.
837Fugiti cat mai departe(19 iun 05:18)
Devreme ce un decan de facultate, cel de la farmacie e la puscarie, iar absolventii acestei facultati sunt angajati cu salarii de femei de serviciu la patronii maf..ti din acest sistem, sa nu-si inchipuie Universitatea ca mai poate pacali pe cineva. Au taxe uriase, multa incompetenta, cursuri neadaptate si multe inutile doar pt a-si pastra unele tufe catedra si salariile de peste 100mil. E o prostie sa urmezi ac universitate. Mergeti in orice alt oras din tara, dar nu aici.
746Carul cu boi(19 iun 01:39)
normal a ajuns la coada vacii daca e condusa de boi, asta nu mai e demult universitate e un smen ordinar unde smenarii fac bani grosi
mai mult...Replica
8 aug 21:41ReplicaALERTĂ la COSTINEȘTI! COVID-19 într-o TABĂRĂ de 40 de ELEVI

Un tânăr a fost lăsat de părinți să plece într-o tabără, alături de prieteni și colegi, asta deși așteptau...903

8 aug 21:17ReplicaUn șofer RUPT de BEAT a lovit un pieton într-un sens giratoriu, la Tuzla514
8 aug 17:03ReplicaACCIDENT RUTIER în LANȚ în AGIGEA2759
8 aug 08:05ReplicaAu INTRAT la FACULTATEA de MEDICINĂ cu MEDIA 6 la BAC

Proaspeţii absolvenţi ai claselor a XII-a, care au ales Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Ovidius,...13164

8 aug 14:49ReplicaUn ITALIAN cere DAUNE de 200.000 euro pentru că NU poate CONSTRUI un HOTEL2406
8 aug 00:00ReplicaA RĂMAS fără PRODUSE GUCCI după ce a luat ŢEAPĂ cu un SITE CLONAT1533
8 aug 01:18ReplicaTAPANGEA şi-a RENOVAT sala de JOCURI de NOROC fără AUTORIZAŢIE

Ioan Tapangea este un afacerist cunoscut la malul mării. Deține sălile de jocuri de noroc marca MARIO, dar este și...2719

8 aug 00:00ReplicaUnul dintre HOŢII care OPERAU în AUTOBUZELE din CONSTANŢA a fost PRINS1763
8 aug 00:00ReplicaATENŢIE să NU fiţi ÎNŞELAŢI! O FEMEIE se dă drept DIRECTOR la Crucea ROŞIE Constanța1245
8 aug 00:15ReplicaVIDEO! Mircea Dobre: CONSTANŢA este, de fiecare dată, cu 4-5 ANI în URMĂ faţă de ALŢII

Mircea Dobre, președintele PRO România, candidat la Primăria Constanța, împreună cu secretarul general adjunct,...665

8 aug 00:12ReplicaFăgădău făcut KO de constănţeni, pe pagina de FACEBOOK a lui Emil BOC2323
8 aug 00:00ReplicaVIDEO! S-au trezit cu MASCAŢII pe cap după un FURT comis în Tuzla923
Vremea
25.7°25.7° - 25.7° sâmbătă, 8 august 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 6.81 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 aug 00:00SportChampions League: Manchester City vs Olympique Lyon, în sferturi / Real Madrid și Juventus au fost eliminate

Manchester City și Olympique Lyon se vor întâlni în sferturile Champions League, după ce au trecut în optimi de...499

8 aug 00:00SportWTA Palermo: Petra Martic și Anett Kontaveit se vor întâlni în semifinale

Petra Martic (Croația, principala favorită) și Anett Kontaveit (Estonia, a patra favorită) se vor duela în...382

8 aug 00:00SportMarco Giampaolo este noul antrenor al echipei Torino

Torino FC a anunţat, vineri, că noul antrenor al echipei este Marco Giampaolo, acesta semnând un contract pe două...348

8 aug 00:00SportUS Open: Elina Svitolina și Kiki Bertens s-au retras

Jucătoarele Elina Svitolina, locul 5 WTA, şi Kiki Bertens, numărul 7 mondial, s-au retras de la turneul de Grand Slam...418

Local
8 aug 00:43LocalJALE la EFORIE! OPC a FĂCUT PRĂPĂD!

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), prin Comisariatul Județean pentru Protecția...3803

8 aug 16:29LocalR.A.D.E.T. face angajări

R.A.D.E.T. Constanţa a scos la concurs postul de referent de specialitate în cadrul Biroului Administrativ Relații cu...1082

8 aug 16:29LocalO angajată a CT Bus a trecut de la vopsitorie la şoferie

1054

8 aug 22:28LocalUn constănțean a fost ARESTAT după ce a condus FĂRĂ PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au identificat în cursul dimineții de joi, 6 august, un bărbat, de 38 de ani, care...806

8 aug 22:29LocalBărbat căutat în toată Europa pentru furturi comise în Italia, depistat la Constanța

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul Poliției stațiunii Costinești, au depistat joi, 6...669

8 aug 16:28LocalTânăr surprins de jandarmi în timp ce își rula un joint, în Vama Veche

Jandarmii au surprins în flagrant, în staţiunea Vama Veche, o persoană care avea asupra ei un plic autosigilant...726

8 aug 22:27LocalArticole vestimentare contrafăcute, confiscate pe plaja din Eforie

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au depistat, joi, 6 august, o persoană care...679

8 aug 22:26LocalViceprimarul din Poarta Albă a fost DEMIS

Florentina Țigmeanu s-a 'trezit' demisă din funcția de viceprimar al localității Poarta Albă. Aceasta a fost chiar...2275

8 aug 00:45LocalCINE a COORDONAT instituţiile de ÎNVĂŢĂMÂNT de-a lungul TIMPULUI

1540

Politică
8 aug 00:00PoliticăTurcan: Aproape că mă doare capul când aud demagogia unor politicieni

Vicepremierul Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, a respins, joi, criticile la adresa Guvernului potrivit cărora...360

8 aug 00:00PoliticăCorina Crețu: „Sunt dispusă să îmi folosesc experienţa de europarlamentar pentru a ajuta municipalităţile să se dezvolte“

Europarlamentarul Corina Creţu a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că la alegerile locale oamenii trebuie să îi...386

8 aug 00:00PoliticăCălin Popescu Tăriceanu dezvăluie că PSD a dinamitat alianța cu ALDE în București

387

Interviuri
25 iul 00:35InterviuriCHIŢAC: Constanţa are o administraţie AROGANTĂ care NU stă de VORBĂ cu OAMENII

În ultima perioadă s-a discutat intens pe marginea candidatului unic PNL-USR-PLUS, care ar fi asigurat într-o mare...2156

23 iul 00:35InterviuriHORIA CONSTANTINESCU: Vreau să SCUTUR Constanța de PILE și ȘMENURI! VIDEO

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, dar...3690

22 iul 00:06InterviuriPRIM PROCURORUL Gill Julien Grigore Iacobici: La PARCHETUL TRIBUNALULUI, rata ACHITĂRILOR este SUB 3%! VIDEO

3808

21 iul 00:08InterviuriRĂZVAN FILIPESCU: Fermierii AMENINȚĂ cu PROTESTE și BLOCAREA drumurilor! VIDEO

Județul Constanța continuă să se confrunte cu mai multe probleme din diferite domenii, probleme care au fost...2219

10 iul 00:23InterviuriProcurorul TEODOR NIȚĂ: Industria DEȘEURILOR este mai BĂNOASĂ decât cea a DROGURILOR! VIDEO

Procurorul Teodor Niță a instrumentat dosare grele de-a lungul carierei, în momentul de față fiind ancorat în...9025

8 iul 00:14InterviuriMihai Stanciu: ATENȚIE, metoda Accidentul a fost înlocuită cu metoda COVID-19! VIDEO

4547

Monden
8 aug 00:00MondenCare au fost ultimele cuvinte pe care Prinţesa Diana le-a rostit înainte de a muri

Moartea „prinţesei inimilor”, cum a fost numită de presă, a întristat o lume întreagă, iar noi detalii legate...590

8 aug 00:00MondenSean Penn confirmă căsătoria cu tânăra actriţă Leila George

Sean Penn, care luna aceasta împlineşte 60 de ani, s-a căsătorit cu actriţa australiano-americană Leila George,...411

8 aug 00:00MondenCineasta Nia DaCosta va regiza o continuare a peliculei „Captain Marvel“

341

8 aug 00:00MondenPlacido Domingo, recompensat la Salzburg cu un premiu pentru întreaga carieră

Tenorul Placido Domingo a fost recompensat joi la la Salzburg cu premiul onorific Österreichischer Musiktheaterpreis pe...327

8 aug 00:00MondenAmal şi George Clooney donează 100.000 de dolari unor organizaţii de caritate libaneze, în sprijinul victimelor exploziei de la Beirut

Amal şi George Clooney vor dona 100.000 de dolari în beneficiul unor organizaţii de caritate libaneze care asigură...358

8 aug 00:00MondenPrinţul Harry spune că reţelele de socializare alimentează o „criză a urii“

323

Mapamond
8 aug 00:00MapamondCoronavirus: Două şcoli se închid în Germania la numai câteva zile după începerea anului şcolar

Două şcoli din nordul Germaniei s-au închis după apariţia unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, la numai...369

8 aug 00:00MapamondNumărul de cazuri de coronavirus în India depăşeşte două milioane

Numărul total de cazuri de coronavirus în India a depăşit vineri două milioane, informează AFP şi Reuters, citate...326

8 aug 00:00MapamondLiban: Gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor antiguvernamentali la Beirut

321

8 aug 00:00MapamondTrump susţine că afirmaţiile sale retrase de Facebook şi Twitter sunt ''perfecte''

Preşedintele american Donald Trump a declarat că afirmaţiile sale privind copiii şi COVID -19, retrase cu o zi...361

8 aug 00:00MapamondCoronavirus: Peste un milion de cazuri, declarate în Africa

Continentul african a trecut joi pragul de un milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus declarate oficial, mai...341

8 aug 00:00MapamondCoronavirus: Londra reimpune carantina pentru persoanele care vin din Belgia, Andorra sau Bahamas

338

Sănătate
8 aug 00:00SănătateGraviola, fructul cu proprietăți anticancer

Poate că nu ai auzit până acum de graviola, dar iată că acest fruct exotic, care provine din pădurile tropicale...340

8 aug 00:00SănătateRetenția de apă: remedii naturale care funcționează

Retenția de apă se produce atunci când organismul reține un exces de fluide în țesuturi. Aceasta mai poartă...369

8 aug 00:00SănătateDeshidratarea, periculoasă în gastroenterita acută

337

8 aug 00:00SănătateDurerea sub coaste: posibile cauze și remedii

Cutia toracică protejează multe organe vitale, iar durerea resimțită sub coaste poate indică o problemă a unuia...362

8 aug 00:00SănătateSoluții eficiente pentru pielea intolerantă

Deși rafturile farmaciilor și magazinelor cu produse de înfrumusețare abundă de produse destinate tenului sensibil...337

8 aug 00:00SănătateConjunctivitele și otitele, frecvente la copii

327

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT