REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DEZASTRU! Universitatea OVIDIUS a IEȘIT din TOP și a AJUNS la COADA VACII!

DEZASTRU! Universitatea OVIDIUS a IEȘIT din TOP și a AJUNS la COADA VACII!

Replica API 19 iunie 2020 | 00:22 10104

Au apus vremurile în care Universitatea Ovidius Constanța era în topul celor mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară. Care sunt cele mai populare universități din România? uniRank (University Rakings) răspunde la această întrebare, publicând Clasamentul Universității Române 2020. Sunt 78 de instituții românești de învățământ superior care îndeplinesc următoarele criterii de selecție uniRank: autorizate sau acreditate de către organizația românească corespunzătoare de învățământ superior; oferă cel puțin patru ani studii universitare de licență (diplome de licență) sau postuniversitare (master sau doctorat), educație la distanță.

Dacă sunteți curioși pe ce poziție se clasează Universitatea Ovidius, ei bine, veți rămâne surprinși să aflați că această se află pe locul…67 deși, în urmă cu ceva ani, în mandatul lui Dănuț Epure, era în top 15.

Top 10 al universităților

Primele patru locuri, în clasamentul uniRank, sunt ocupate Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, fruntașă, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Politehnică din București. Pe locul 5 se află Universitatea din București, pe 6-Universitatea Transilvania din Brașov, pe poziția 7 se află Universitatea Technică din Cluj-Napoca, locul 8 este ocupat de Universitatea de Vest din Timișoara, locul 9-Universitatea din Craiova, iar locul 10 este ocupat de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

Ion Bordeianu

Universitatea Ovidius, pe locul…67

Universitatea Ovidius este pe locul 67 în clasament, în timp ce UMC se clasează pe locul 56, iar Universitatea Șaguna se poziționează pe locul 71. Ca o ironie a sorții, Universitatea Ovidius, pe vremea lui Dănuț Epure, se afla pe locul 15 în topul universităților din România. Se pare că, după preluarea conducerii de către terțe persoane, universitatea nu a mai avut aceeași performanță.

Sorin Rugină

În mandatul lui Dănuț Epure, UOC se afla în top 15

În 2013, imediat după Epure, a venit la conducerea Gabriela Stanciu. Ulterior, aceasta şi-a pierdut calitatea de ordonator de credite, după ce procurorii anticorupţie au pus-o sub urmărire penală pentru o presupusă infracţiune de luare de mită. Medicul Ion Bordeianu a preluat conducerea, succesorul lui fiind doctorul Sorin Rugină, care a rămas pe poziții până în prezent.

Topul Universităților, poza 1 (click pentru zoom)

În 2018, a fost realizat Clasamentul Quacquarelli Symonds (QS), pe baza unei metodologii care evaluează fiecare universitate în functie de șase criterii, cum ar fi reputația în rândul cadrele universitare și angajatorilor. Nici atunci, Universitatea Ovidius nu s-a aflat în top.

Topul Universităților, poza 2 (click pentru zoom)

În anul 2011, ministrul Educației de la acea vreme, Daniel Funeriu, a prezentat clasificarea universităților. Universitatea Ovidius se afla pe locul 14.

Topul Universităților, poza 3 (click pentru zoom)

VEZI TOPUL AICI!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce te mai roade pizma ca nu predai la Facultatea de farmacie, bine ca mai aveti studenti pe dosatre la fac aia la care predai. Strugurii sunt acri, nu e asa.
3
0
Articol scris la comanda, nu se linisteste omul ala are un fix cu univ, am citit dreptul la replica pe siteul universitatii. Ar trebui sa fit dati in judecata dar nu si pierde univ timpul.
10
6
Poate in timpul lui Epure pe locul 15 la Poarta Alba !
9
2
la interogatoriu erai un miel. mai sa plangi. invocai divinitatea. nici macar o secunda nu ai pronuntat cuvantul facatura.
4
2
retard sau nu, toti si toate pe functii acum i-ati supt-o cu spor.
4
4
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director juridic, ori director general
7
6
retardule, lasa-ne cu fosila bolnava de alzhaimer de vasile sirbu. o haimana ca si tine. de fapt, cine te mai baga in seama in afara de haimanale si fosile. mai bine spune luimii intregi cum ai pierdut la tribunalul constanta si curtea de apel constanta procesele pentru constetarea actului administrativ. tembelule, crezi ca judecatorii aia sunt prosti?! numai tu in mintea ta mai crezi ca poti prosti umea ca in anii 2000.proasta maciuca a fost la curu banditei patroana de pe calugareni.mai bufnita fara pene, vezi ca talentul asta al tau de golan copiat din piata chiliei pe viitor s-ar putea...
15
7
In 2011 s-a clasificat in functie de rezultatele ANTERIOARE. Acum nu se mai poate iesi din dezastru din perioada 2012-2014 cand interlopii aucondus universitatea. O parte au ramas si dupa 2014, mostenirea din 2012-2014. Iar in celalalt interviewed marele chirurg as nu se mire atat cand stie ca el a dat posturing tuturor copiilor de dr din Constanta, parintii facuti profesori si copiii lor studenti la Ovidius, note date pe pile si apoi deveniti si eicadre didactice pe pile. Inclusiv copiiilui.
12
2
Pai unde putea sa ajunga Universitatea Ovidius daca de ani de zile se tot preda stafeta de la hoti la hoti? De la NULITATI la NULITATI? Daca au fost si sunt promovati prorectori nuli ca valoare si hoti gen Bobita si co? Cu aceiasi oameni care s-au regasit si se regasesc in toate echipele?
20
5
Ovidius a fost singura universitate din tara cu rectorus scos in catuse din cladire, apoi condamnat pentru coruptie. Locul 1
15
2
Decani fara studii de licenta si repetenti, panarame
15
3
am furat 4 ani si prostii au dormit in bocanci, incepand de la rector in jos.atat de dobitoci au fost ca nu m-a verificat nimeni. ei erau tralala dupa salarii si prime, iar eu furam cu ei de fata.culmea, se faceau ca verifica incasarile din taxe, dar nu depistau nimic. cata incompetenta, crasa! o sa fac puscarie ceva anisori, pe buna purtare ies la jumatate de pedeapsa, dar prostia la casierie ramane pe veci. dragi colege,va dati mari profesioniste, dar aveti numai carbuni in cap. nici acum nu-mi explic cum nu m-a depistat nimeni in atatia ani cu atatea sefe pe cap. ce incompetente.
15
4
DNA a verificat cumva cum se fac la UOC concursurile de angajare? Trebuie sa fii prieten cu Bobe sau Rugina si sa le dai dreptul!!! Cum naiba au stat astia atata timp la conducere si lumea tace?!!! Dar oare presa din Constanta de ce nu scrie niciodata despre coruptia de acolo?!!!
20
4
si mersul il are de escroc. la aprox 30000 lei pe luna il doare undeva de invatamant. se face ceva pe ea de universitate. tac-pac cand era in china incasa banul si pe cursurile pe care le facea online de dinainte de covid. omu-i golan din comunism. le-a dat cu praf de mers la toti si si-a umflat veniturile nefacand nimic. asta da, smecherie! ar fi bine ca urmatorul rector sa scoata statuia din fata cladirii dezafectate si sa puna un portret cu Rugina. cu totii spuneam ca Ciupina a fost escroc, insa Rugina e tata escrocilor.
25
6
ca sa poti conduce o universitate trebuie sa fii ori director juridic, ori director genaral
15
2
Cred 167 nu 67
6
5
Doua locuri si realizati un 69 perfect.
11
5
Asta pentru ca la Ovidius s-a inventat spaga in rate functioneaza in felul urmator studentii fac meditatii cu profesorii de la clasa saptamanal pe bani grei, apoi dau examen cu aceiasi profesori si normal ca stiu subiectele. Eu zic ca merita locul 1 pentru asa inventie
20
6
E incredibil cum un mos corupt cum e sorin rugina inca se tine cu ghearele de scaunul ala.... Nu i-o fi rusine?!
22
6
Baiii dati un abac la contabila de la stiinte economice care se lauda ca il are pe Iliescu la degetul mic,sa numere si ea degetele
18
1
Replica a fost jignita de Epure cu 100 de lei ca sa scrie articolul asta jegos
22
9
Din cauza asta numai pot profesori de la OVIDIUS;au acreditate?,pot sa scoleasca incontinuare tineri la cel mai innalt nivel?,asta conteaza,pentru ca prosti care sa aiba o diploma universitara in mana se vor gasi mereu. Universitatea OVIDIUS este ca elevul ala care nici macar un cinci nu merita dar i-l da profesorul de mila pentru ca nu stie copilul carte dar macar este cuminte,nu este si prost si derbedeu.
10
7
Esti politist si sustii Universitatea Spiru Teparus unde au absolvit in ghilimele toate zdrentele politiste din Romania.
18
0
Bobe si Vancea au distrus UOC. Impreuna cu decanii prosti si aserviti. Urmeaza o noua cadere. Numirea altor decani foarte prosti in curand. Jocurile sunt facute de Bobe si Vancea. UOC dispare. Iliescu este o marioneta.
33
3
Vonica e notar, in rezerva, e adevarat, l-a facut coelgul de ...fusta, nea Jean, la o betie la BTT, asa cu m-a facut si pe mine
13
1
Universitatea Ovidius a iesit din top...buna gluma asta!!!Abia daca o poti numi universitate...
27
5
puneti-l rector pe Vonica de la RAJA Mamaia. Cica are diploma. De ospatar.
23
2
topul este gresit,facultatea de medicina carol Davila bucuresti este prima peste toate celelalte "facultati" urmata de poli bucuresti si ase .atat.ovidius este langa spiru haret la urma
11
11
niciodata nu a fost in vreun top... sa fim seriosi. numai pile si luat examene cu bani.
19
6
Normal ca pe vremea lui Epure se facea performanta. Marea majoritate a studentilor era selectata de el personal, in special din randul machidonilor. Contra cost, bineinteles, dar all inclusive.
26
5
daca diana vancea allege rectorii este normal sa scada
29
2
Suntem codasi la toate capitolele datorita PSD. Muie PSD!
25
7
Spiru Haret pe locul 19 si Carol Davila pe locul 28 ??? ahahahahaha!!
25
3
nu suntem codasi la toate, suntem fruntasi la coruptie si hotzie
29
4
Pentru cunoscatori in 2013 UOC intrase in top 10.
13
14
Acest oras a ajuns codas pe toate planurile ; Economic, Cultural, Educational , Uman. Este clar ca in toate acestea OMUL este problema . Educator, Parinte , Tanar, Copil.
50
3
cind a fost ovidius in top?alea sint facaturi.marea facultate ovidius cu profi facuti la apelul bocancilor,nascuta dupa revolutie,ca sa mai scoata un ban si ei,fabrica de diplome.scoate pe banda numai timpiti!
30
10
UOC a ajuns o cocina absolventi analfabeti , profesori titulari de cacat ,asa zisi profesori veniti din unitatile socialiste curvarasaie , indisciplina , coruptie .trebuie desfiintata
40
10
Si toti trei sunt autorii dezastrului. Ii vedeti.
31
8
niciodata nu a fost in top. numai loserii sunt mandri ca au terminat la o astfel de pseudo-universitate.
36
8
Devreme ce un decan de facultate, cel de la farmacie e la puscarie, iar absolventii acestei facultati sunt angajati cu salarii de femei de serviciu la patronii maf..ti din acest sistem, sa nu-si inchipuie Universitatea ca mai poate pacali pe cineva. Au taxe uriase, multa incompetenta, cursuri neadaptate si multe inutile doar pt a-si pastra unele tufe catedra si salariile de peste 100mil. E o prostie sa urmezi ac universitate. Mergeti in orice alt oras din tara, dar nu aici.
39
9
normal a ajuns la coada vacii daca e condusa de boi, asta nu mai e demult universitate e un smen ordinar unde smenarii fac bani grosi
48
7

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102