REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dezbatere în Parlamentul European pe tema MCV săptămâna viitoare

Dezbatere în Parlamentul European pe tema MCV săptămâna viitoare

Replica API 10 martie 2013 | 00:00 194

Parlamentul European va dezbate miercuri, 13 martie, în sesiunea sa plenară de la Strasbourg, metodologia şi modul de aplicare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România şi Bulgaria, în urma unei decizii a Conferinţei preşedinţilor grupurilor politice din PE de joi, care a avut la bază o solicitare a delegaţiilor române din ALDE şi S&D.

Dezbaterea figurează sub forma "Mecanismul de cooperare şi verificare: metodologie, aplicarea actuală şi viitorul său", care va pleca de la o declaraţie a Comisiei Europene (CE).

Eurodeputata PNL Renate Weber, care a declarat că va solicita o astfel de dezbatere în plen chiar după publicarea raportului MCV din 30 ianuarie, a precizat că "forma este mai puţin relevantă" pentru că existau doar două instrumente procedurale care se puteau utiliza în acest caz, respectiv întrebarea orală şi o declaraţie din partea CE. "Cred că cea mai importantă decizie a fost titlul unei asemenea declaraţii, respectiv "Mecanismul de Cooperare şi Verificare, metodologie, aplicare curentă şi viitoare". Deci eu sunt convinsă că va fi vorba de o dezbatere în care să clarificăm câteva aspecte care ţin şi de metodologia prin care se realizează astăzi MCV-ul dar şi de felul în care se aplică, ca să nu mai vorbesc de faptul că nu ştim totuşi până când şi cum vom merge mai departe. Deci din punctul meu de vedere s-a mers exact pe linia a ceea ce am sugerat ca şi tematică de discuţie, aşa încât aşteptăm cu interes dezbaterea", a declarat Renate Weber pentru Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218