REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Dezbatere publică finală a proiectului de modernizare a staţiunii Saturn

Dezbatere publică finală a proiectului de modernizare a staţiunii Saturn

Replica API 17 noiembrie 2016 | 00:09 296

Dezvoltare

Dezvoltare

Primăria Municipiului Mangalia a organizat, marţi, 15 noiembrie, dezbaterea publică finală a proiectului “Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn”, proiect ce urmează a fi contractat prin fonduri europene. În cadrul întâlnirii cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, consilieri locali şi alte structuri asociative, specialiştii administraţiei publice au prezentat modificările aduse proiectului la prima dezbatere, pentru optimizarea şi eficientizarea investiţiei.

Întrucât nu au existat obiecţii, toate propunerile şi sugestiile venite din partea agenţilor economici au fost analizate şi incluse în documentaţia finală, care va fi supusă aprobării consilierilor locali, într-o viitoare şedinţă a CL. Astfel, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va lucra la reţeaua de iluminat public şi supravegherea video a străzilor propuse pentru reabilitare.

Conform modificărilor aduse proiectului, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia străzilor Lavrion cu Corneliu Coposu şi Henny Ignatie, ceea ce va conduce la fluidizarea traficului rutier, la intrarea în staţiunea Saturn, dinspre şi înspre DN 39. De asemenea, pe strada Greenport la intersecţia cu strada Henny Ignatie se va amenaja un sens giratoriu unde vor fi montate monitoare LED, pe care vor rula informaţii despre evenimentele care se desfăşoară în staţiuni, temperatura aerului, temperatura apei mării etc.

Totodată, se vor monta totemuri şi monitoare LED la toate intrările în staţiune pentru o mai bună vizibilitatea, dar şi pentru a veni în sprijinul turiştilor. Spaţiul verde va fi reamenajat cu jardiniere, iar în proximitatea acestora va fi montat mobilier urban pentru o mai bună încadrare în spaţiul peisagistic din staţiune. Potrivit memoriului tehnic, se vor amenaja locuri de parcare pe cele patru străzi supuse reabilitării: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

Toate cablurile de pe stâlpi vor fi introduse în tubulatură subterană, va fi refăcut integral sistemul de iluminat public şi va fi înfiinţată o staţie taxi, pe strada Corneliu Coposu. Totodată, vor fi amenajate alte parcări, dar şi piste de biciclete pe străzile Gala Galaction – Lavrion – Henny Ignatie. Proiectul “Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn” ar putea fi realizat prin POR 2014 – 2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului; Prioritatea de investiţii 7.1, investiţia propusă urmând să beneficieze de susţinerea entităţilor implicate în dezvoltarea locală (structuri asociative, reprezentanţi ai societăţii civile, mediul de afaceri, etc.)

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108