REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dezbatere publică pentru abrogarea legii „anti-legionare”

Dezbatere publică pentru abrogarea legii „anti-legionare”

Replica API 18 august 2015 | 00:58 207

Modificările Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob ş.c.l., promulgată de Preşedintele României, Klaus Iohannis, intră din nou în dezbatere.

Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a lansat, duminică, în dezbatere publică proiectul de abrogare a legii.

„Lansez în dezbatere publică proiectul de lege de abrogare a legii prin care ne sunt interzise valorile românești. Sunteți de acord să abrogăm prin lege, în Parlament, legea care ne interzice să vorbim despre Petre Țuțea, Mircea Vulcănescu, Nichifor Crainic, Emil Cioran, Mircea Eliade și despre alte valori ale neamului românesc?”, a spus Diaconu.

„Practica judiciară a demonstrat că neincluderea termenului legionar într-o reglementare care se referă la riscurile ce le poate produce extrema dreaptă identificată numai ca fascism, facilitează promovarea imaginii Mişcării Legionare ca mişcare naţionalistă diferită de fascism. Astfel, mişcarea legionară nu ar intra sub incidenţa unor reglementări limitative pentru extremismul de dreapta”, au invocat iniţiatorii legii, demonstrând astfel că tocmai acesta este scopul urmărit, defăimarea mişcării naţionaliste interbelice şi, într-adevăr, mişcarea legionară nu poate fi etichetată ca fascistă, întrucât nu are caracter juridic de reglementare, Tribunalul de la Nurnberg excluzând această formaţiune din rândurile mişcărilor fasciste.

Iniţiatorii modificărilor aduse la Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 31/2002 sunt Crin Antonescu, Andrei Gerea şi George Scutaru, toţi trei PNL. A devenit Legea nr. 217/2015 la 23 iulie a.c. și care a făcut deja prima „victimă”.

Pe 28 august a.c., Primăria din Brezno, Slovacia, intenţiona, cu ocazia Zilei insurecţiei slovace, să dea numele podului „Ion Şiugariu”, după numele poetului care și-a pierdut viața acolo. Ambasada României nu este însă de acord, considerându-l „fascist”, deşi a murit luptând pentru eliberarea Slovaciei împotriva trupelor fasciste!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218