REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dezbateri pe proiectul privind carantinarea - Arafat: E destinat oricărei ameninţări epidemiologice

Dezbateri pe proiectul privind carantinarea - Arafat: E destinat oricărei ameninţări epidemiologice

Replica API 10 iulie 2020 | 00:00 1050

Proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice este destinat oricărei ameninţări epidemiologice sau oricărui risc biologic, a declarat joi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, în plenul Camerei Deputaţilor.

Raed Arafat

"Proiectul de lege, care este acoperitor pentru orice situaţie de risc epidemiologic sau biologic, este cu scopul de a proteja comunitatea şi de a permite luarea măsurilor de sănătate publică, de prevenire şi de combatere a riscului epidemiologic şi biologic. Au fost luate în considerare toate aspectele sesizate de CCR privind modul de implementare a măsurilor, predictibilitatea termenelor şi posiblitatea contestării măsurilor", a explicat Arafat, scrie Agerpres.

El a adăugat că proiectul, amendat joi de Comisia juridică, permite stabilirea regulilor de prevenire şi combatere a riscului epidemiologic în mod gradual şi cu implicarea experţilor în domeniu, stabileşte validarea măsurilor de urgenţă luate de comandantul acţiunii, precum şi mecanismul de luare a acestor decizii.

"În cazul bunurilor carantinate, o măsură foarte rară, dar ce poate fi aplicată în situaţii deosebite de risc major de contaminare - este prevăzută despăgubirea dacă bunurile sunt distruse, prin amendamentele care au fost aduse. Şi totuşi această măsură este una care se aplică rar şi numai în situaţii de risc de contaminare. În urma discuţiilor de astăzi şi a amendamentelor aduse şi aprobate în raportul Comisiei juridice, vă rog să aprobaţi proiectul", le-a spus Raed Arafat deputaţilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum dupa luni de zile de zile de la covid nu stiu ce sa mai faca.Ca si asa nu au facut nimic acest partid pentru populatia acestei tari.Incep sa confiste bunuri carantinate.Va veni o zi in care o sa fie data o lege sa va confiste averile si acest partid va intra pe veci in carantina pentru cat "bine"' a facut poporului.Sa fiti arestati si bagati la puscarie pentru afacerile ilegale cu masti pe timp de pandemie. Toti banii sa fie confiscati si toate averile pentru preturile nesimtite la masti pe timp de pandemie.Ministrul sanatatii sa fie primul dezinfectat si apoi toti sa scapam de ei.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920