REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dezbateri publice pentru realizarea unui Regulament al plajelor

Dezbateri publice pentru realizarea unui Regulament al plajelor

Replica API 3 iulie 2019 | 15:31 301

Constănţenii, dar şi turiştii, îşi doresc un Regulament al Plajelor. În acest sens, a fost organizată o dezbatere publică prin intermediul căreia fiecare participant şi-a expuns punctul de vedere duminică, la Casa de Cultură.

Oamenii au solicitat ca autorităţile să adopte o serie de măsuri care să arate predictibilitate pe termen mediu și lung, protejarea mediului și lipsa oricărei îngrădiri din partea operatorilor de plaje, agenților economici sau instituții. "Dorim realizarea unui Regulament al Plajelor, cu drepturi și obligații și prevederi stricte precum și cu amenzi usturătoare pentru cine nu-l respectă", spun participanţii la dezbateri.

Participanţii la eveniment îşi doresc un plan de reguli care să reglementeze strict limitele agenţilor economici precum și amenzile penalizatoare pentru nerespectarea lor. “Dorim că ANAR – ABADL să creeze o zonă delimitată clar cu puncte de reper, o porţiune cadastrată topografic că fiind, o plajă municipală fără șezlonguri, dar cu beach bar-uri cu produse alimentare și băuturi. Dorim corturi de prim-ajutor dotate cu toate măsurile de prim ajutor impuse de standardele europene și OMS, dorim programe educative cinematografice pe plajă și ne angajăm să le dezvoltăm împreuna cu autoritatea publică. Dorim 30 de metri liberi de la linia apei până la prima linie de șezlonguri, stabilit prin Regulamentul Plajelor ce va fi creat. Dorim standarde europene în ce privește plajă, utilizarea ei, nivelul de confort oferit de proprietarul ori administratorul plajelor, nivelul de curățenie și de asemenea solicităm pe acesta cale un set de amenzi drastice pentru cei ce încalcă regulile. Dorim să îndreptam greșelile făcute în ultimii 30 de ani în aspectele ce ţîn de administrarea plajelor pentru a ne alinia la standardele de viață europene”, transmite Grupul de Dialog și Bună Conviețuire.

De asemenea, se solicită Direcţiei Judeţene de Sport şi Tineret Constanta amenajări publice sub forma de platforme, delimitate cu o signalectica corespunzătoare pe nisip, zone cu destinație exclusiva, gratuite, pentru activități de sport și fitness, utilizând greutăți, banchete, bârne paralele, mingi si frânghii, precum si colaborarea la realizarea unui cadru legal de desfășurare a acestor activități, amenajarea de terenuri de volei de plajă şi montarea de fileuri.

Totodată, solicitări au fost şi către Primăria Constanţa. Scări de acces iluminate prevăzute cu protecţii si balustrade la nivelul străzilor: Mihai Eminescu, Bucovina, Patriei, Ion Ratiu, Turda, Libertăţii, Pescarilor, Salonic, Jean Constantin până la nivelul plajelor municipiului Constanţa şi alei amenajate acolo unde relieful si accesul anevoios o solicită au fost cerinţele pentrua dministraţia locală.

Dezbaterile vor continua şi în perioada următoare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atata timp cat conduce haita ABADl un libidinos si clica lui ,Rodica Vasile , "Spagarul "Abrudan .... etc , pe plaja cat de curand o vedem oi si mielute ... lasa ca vine el DNA cat de curand
0
0
Constantenii nu au nevoie de plasticele operatorilor de plaje.Reglementat sa fie stranse si inchiriaza cine doreste.De aceea platim taxe si impozite la primarie sa avem acces la plaja neingradit conform adresei din C.I. adicatelea C-ta.Afacerile apelor romane cu samsarii ce subinchiriaza nu ma intereseaza caci oricum sunt ilegale pe portiunile latite din fonduri europene.DANA trezeste-te!
1
0
pacat de aceasta zona a Constantei -faleza din dreptul plajii 3 papuci, str M EMINESCU CU O VEGETATIE GROAZNICA UNDE SUNT HAITE DE CAINI, FARA TROTUAR SI MULTA MIZERIE
3
1
fara sezlonguri pe plajele din Constanta.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614