REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Lun., 15 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6791
29.2° Constanța Luni, 15 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6791
 

Dezincriminarea posesiei de canabis, în limita a trei grame, respinsă de Senat

Dezincriminarea posesiei de canabis, în limita a trei grame, respinsă de Senat

A.F. 18 septembrie 2023 | 19:28 1205

Senatul a respins luni, în plen, propunerea legislativă de dezincriminare a posesiei de canabis pentru consum propriu, în limita a 3 grame, şi de înlocuire a sancţiunilor penale cu pedeapsa contravenţională cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Dezincriminarea posesiei de canabis, in limita a trei grame, respinsa de Senat

Au fost înregistrate, în plen, în favoarea raportului de respingere propus de Comisia juridică, 107 voturi "pentru", unul împotrivă şi 4 abţineri.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de deputaţi neafiliaţi.

Iniţiatorii au propus ca sumele provenite din aplicarea amenzilor să fie folosite pentru finanţarea programelor naţionale de prevenire şi asistenţă medicală, psihologică şi socială a consumatorilor de droguri.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, liberalul Cristian-Augustin Niculescu-Ţâgârlaş, a subliniat, în plen, că grupul PNL este "clar împotriva consumului de droguri".

"Cu o astfel de măsură deschidem Cutia Pandorei (...) Trebuie să promovăm modele educaţionale prin care tinerii să nu mai fie atraşi de aceasta unealtă a Diavolului - care sunt drogurile. Educaţia reprezintă cel mai important mijloc de luptă împotriva traficului şi consumului de droguri", a adăugat Tâgârlaş.

Senatorul PSD Florian Bodog i-a îndemnat pe colegii săi să voteze împotriva proiectului dacă "le pasă".

"Nu cred că cineva normal din Parlamentul acesta îşi doreşte ca un copil să aibă trei grame de canabis asupra sa. Votaţi împotrivă şi demonstraţi că vă pasă!", a spus Bodog.

Senatorul USR Narcis Mircescu a subliniat votul împotrivă al colegilor săi din USR şi a atras atenţia că Portul Constanţa este "un Paradis pentru traficanţii de droguri".

Senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Şoşoacă a explicat că un consumator de droguri de mare risc începe prin a consuma canabis.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce a patit gunoiuo ala din partidul AUR care baga droguri in Parlamentul Romaniei?
0
0
Oricum au câteva grame in buzunar, întrebarea e daca le facem dosar penal pentru jointul ce îl țin după ei , nu e vorba de încurajare e vorba că ce facem cu cei ce trag marijuana
2
0
Cine e initiatorul acestui.proiect? Sa-l citim.public! Poate.o.perchezitie.la.el.acasa ar rezolva multe!!
2
3
daca toti au respins cine a propus ? oricum nu are mare importanta; important este sa se lupte eficient cu marile retele de traficanti ceea ce nu se face deloc se pare fie din incompetenta crasa si dezorganizare catastrofala fie din complicitate sau cate ceva din amandoua
4
0
Acum incep unii sa zica ca in Olanda este nu stiu cum si la noi nu se vrea o "tara ca afara ". Daca intrati pe google o sa gasiti stiri zilnice cum criminalitatea nu mai poate fi stapanita in Olanda cum bande de marocani domina piata cum au ajuns sa omoare ziaristi de investigatii, cum acum vreo 6 luni au decapitat un alt traficant si iau pus capul la usa cafenelei care o detinea .Mai nou primaria din Amsterdam doreste inchiderea celebrului cartier cu felinare rosii . Noi inca nu am invatat sa aruncam gunoiul la cosul de gunoi dar vrem sa avem 3 grame in buzunar, de fapt asa se face traficul cu cantitati mici ca dealerii sa nu poata fi acuzati . Eu cres ca inasprirea pedepselor vor stopa traficul de droguri . Drogat la volan 10 ani fara permis se mai rezolva si cu locurile de parcare . JALE MARE IN KM 4-5 ca a cazut legea asta
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510