REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DEZINSECȚIE la Năvodari, până în toamnă

DEZINSECȚIE la Năvodari, până în toamnă

Replica API 11 iunie 2019 | 01:13 485

Primăria Orașului Năvodari aduce la cunoștință locuitorilor faptul că acțiunea de dezinsecție începe luni, 10 iunie a.c., dacă vor permite condițiile meteorologice și se va realiza săptămânal, în fiecare zi de miercuri și joi, până în toamnă, pentru eliminarea insectelor zburătoare și târâtoare, a adulților de culicide, eliminând astfel posibilitatea de depunere a ouălor și reapariția larvelor, care în condițiile temperaturilor ridicate din timpul verii, într-un interval de până la 10 zile se dezvoltă până la stadiul adult.

De asemenea Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța prin adresa nr. 36678/24.07.2017 nu ne mai permite folosirea mijloacelor aero utilitare în acțiuni de dezinsecție de pulverizare de la înălțime a produselor biocide pe spații exterioare populate de rezidenți permanenți și/sau temporali, toate acțiunile de profil se vor derula folosind utilaje și echipamente de pulverizare terestre.

Conform Consultanței de specialitate pentru combaterea culicidelor (țânțarilor) realizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino”, în data de 12.04.2019, tratamentele în așezările umane, efectuate la sol, sunt prioritare datorită faptului că poluarea este scăzută iar eficacitatea este maximă iar tratamentele din avion nu sunt recomandate în localități deoarece au eficacitate extrem de scăzută, practic nulă, nu au nici un efect asupra focarelor larvale din subsoluri, rețele de canalizare, mici bălți, care reprezintă exclusiv locurile de dezvoltare a larvelor de țânțari în localități, aceste tratamente fiind și extrem de poluante, în schimb tratamentele de la sol utilizează cantități destul de reduse de produse insecticide, reducându-se astfel gradul de poluare și riscul de toxicitate pentru om și alte organism; aceste tratamente cuprind eficient întreaga vegetație de la sol până la vârfurile copacilor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni buni, in timp ce noi batem campii cu articolele de doi bani din Replica asta, ajunsa sanitarul psd-ului, coalitia HOTILOR penali pregatesc OUG pentru a le face pensii speciale primarilor, viceprimarilor, presedinti de Cj..Cum asa! In loc sa opreasca OUG asa cum au promis ca facm astia continua sa fure din banul public! Baga si mai mult mana in banii tarii sa-si ingrase godacii psd! Nu se poate, Nu trebuie lasati!!!
5
0
Dar despre sat Mamaia , nu se vorbeste ein articol? De unde vin cei mai multi bani din taxe? Nu vin nici sa ia gunoiul , apa curenta NU , canalizare NU, tintari si alte insecte la greu. Cine face deratizare in Mamaia sat? Primaria Navodari ? se aude? Strazi neasfaltate, si neiluminate. VOTATI FRATILOR PSD si PNL aceeasi mizerie.
0
0
Navodari nu are consilieri locali ... are oameni de afaceri sau "intreprinzatori" , hahalere semianalfabete , curvari notorii licentiati pe la Rep. MD sau fosti puscariasi ! Ne-am saturat de alde' Moruzzi-sti , Pandici-sti , Draghici-sti ... fomisti care au card de la Muhamad Murrad si care halesc moca ei si amantele lor la Phoenicia ! Interesant : psd-isti mananca si se balacesc gratis la un liberal !
2
0
scapam si de consilierii corupti si incompetenti ?
1
0
Cand puneti gazonul? Au crescut copacii la loc.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102