REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DEZVĂLUIRI despre ancheta DIICOT privind finanțarea #Rezist

DEZVĂLUIRI despre ancheta DIICOT privind finanțarea #Rezist

Replica API 15 noiembrie 2018 | 00:00 315

Dosarul privind finanțarea #Rezist ar fi fost deschis ca urmare a unei plângeri formulate de Jandarmeria Română după protestul din 10 august, potrivit unor informații STIRIPESURSE.RO.

Imediat după protestul din 10 august au fost deschise două anchete, una la Parchetul General, unde procurorii militari investighează intervenția Jandarmeriei, mai mulți șefi ai instituției fiind puși sub învinuire, și o a doua care vizează acte de agresiune la adresa forțelor de ordine.

Ulterior, Liviu Dragnea a declarat că protestul din 10 august a fost finanțat din străinătate, catalogându-l drept o tentativă de lovitură de stat. Liderul PSD a spus că 'a auzit' că vor fi făcute publice probe în acest sens. La o zi distanță, luju.ro a publicat mărturia unui fost presupus membru al Rezist și o declarație a unui alt protestatar cunoscut. Vocea primului protestatar este modificată, pentru a-i fi protejată identitatea. Persoana din înregistrare lansează acuzaţii la adresa organizatorilor protestelor. Ulterior, este prezentată o înregistrare cu Angi Şerban, care s-ar fi remarcat ca unul dintre liderii mișcării, care ar susţine că există presiuni externe pentru care protestele să fie organizate mai des.

La acel moment, surse judiciare declarau, pentru STIRIPESURSE.RO, că se analizează dacă sunt întrunite condițiile pentru deschiderea unei investigații, însă nu a mai fost necesară această procedură întrucât Jandarmeria Română a depus o plângere care viza infracțiuni la ordinea constituțională. Sesizarea inițială ar fi ajuns la Serviciul Antiterorism și Siguranța Statului, la magistratul Doru Stoica.

Deși procurorii nu au comunicat oficial stadiul acestei cauze, în cursul acestei zile, luju.ro a făcut dat informații care ar viza acest dosar.

Potrivit luju.ro, procurorii DIICOT investighează peste 400 de tranzactii in cryptomonede, prin care peste 14.000.000 dolari care au intrat in Romania, in ultimii 3 ani, pentru a alimenta grupari #rezist si anumite ONG-uri, publicația dând exemplu Declic, VaVedem, Coruptia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV .

Sursa citată mentionează că pistele procurorilor au dus "spre „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundatia Stefan Batory din Polonia, sponsorizata in mod direct de miliardarul George Soros".

In acest caz ar exista suspiciuni privind operatiuni de spalare de bani si constituire de grup organizat infractional in scopul intreprinderii de actiuni impotriva ordinii constitutionale.

Jurnalistii luju.ro sustin, citând surse apropiate dosarului, că ar fi fost retrase sute de mii de euro în saptămânile premergaătoare prostestului din 10 august.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa e,monarhistii au fost pe aici sper sa nu indrazneasca sa mai ceara ceva ca traiesc pe banii luati de la 1947 generatii...inca.regatul lor e sub un pod care le poarta numele peste Rin
0
0
Ca "luju.ro" este un site impartial,echidistant si echilibrat se vede dupa cele doua reclame la PSD si ALDE-...."PSD indrazneste sa crezi in Romania"..."luju.ro" este material pentru turbatii de la ANTENA 3...Ti-ai dracu de nesimtiti.
2
0
luju.ro este siteul de unde-si trage seva Antena 3.luju.ro este mai tare ca Justitia.Ti-ai dacului de bolsevici hoti !
3
2
pentru hastagul care nu deschide un site macar din curiozitate luju .ro este un site unde sunt puse pe tapet toate magariile din justitie cu probe cu dovezi cu explicatii asa ca nimeni nu a comentat de rau ce se scrie pe acolo .Oricat de inrait sau dobitoc poti sa fii tot nu ai argumente sa ataci acest site.
2
2
luju.ro ? Ce-i aia ?
3
1
Putin si poporul rus, libertate ne-au adus
1
4
Cum ,,rasufla" anumite infirmatii din dosare!!!Ba sriri despre Dragnea,ba despre ,,Rezist",inseamna ca cineva nu-si face bine treaba?Sunt firme unde se semneaza clauze de confidentialitate,nu stii ce salariu incaseaza colegul cu care lucrezi de ani buni,dar in schimb informatiile din dosare devin publice,e drept cand se doreste asta.Surse apropiate,anchetatoru bla,bla,bla...In cazul asta cine a avut interesul sa iasa informatuile astea in presa,altii se ofusca repede si ameninta cu GDPR-ul cand sunt vizati!
2
1
Fu...ti dzeii matii de bolnav psihic schizofrenic.dute si tragetio cu duda, usr, ciolos, ips, si poate o sa te potolesti cu mesajele, psdist sectant nenorocit. Mars la medici, nu pe net
2
12
Pe romania regala.ro se vede ca la 11 octombrie a.c. Duda ii are ca invitati pe Sindile si Cucos.Cu felicitari regale adresate jandarmilor pentru buna gazare si bataie la 10 August a celor ce sustin cu bani familia de paraziti degenerati. Cam ca la 1907! Hastag rezist Duda, ia luati-va sacosica si marsh in Elvetia la munca!
16
8
Dictatul UE Afara din UE TREBUIE ROMEXIT Nu suntem colonie.
15
15
Au primit 14 milioane de dolari, doar ca sa ne futa pe noi la cap zilnic cu propaganda lor de cacat. Noroc ca la romani nu tine, iar ciolosica si usr-ul tot sub prag sunt.
19
18
ONG ul SOR - sorosi din romania e sponsorizat direct de Sorosi prin diverse alte ong uri. Ei zic ca se ocupa cu pasarile dar sunt infiltrati la toate ministerele in diverse comisii, de unde influenteaza pozitii. Verificati
16
18
Nu uitati de cacealmaua asa zisei case regale care suge bani de la bugetul de stat pt niste cetateni straini de Romania si care nu vor sa munceasca sa-si intretina proprietatile. Asadar,principesa margareta da un comunicat cum CA CAsa regala e de acord ca oamenii sa protesteze si condamna actiunile jandarmilor iar apoi,dupa o perioada,la palatul in care locuiesc ei cu chiria neplatita,Elisabeta,duda ii are oaspeti pe conducatorii jandarmeriei ce tocmai gazase poporul, cucos si sindile.Verificati pe net sa vedeti casa marshava cum actioneaza.Tradarea in familia lor gena adn.Dezvaluiti,baieti
23
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614