REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Dezvoltarea şi modernizarea porturilor maritime, dezbătute în Portul Constanţa. Secretarul de stat Ionel Minea şi-a citit speech-ul de pe foaie

Dezvoltarea şi modernizarea porturilor maritime, dezbătute în Portul Constanţa. Secretarul de stat Ionel Minea şi-a citit speech-ul de pe foaie

Replica API 26 aprilie 2018 | 14:23 467

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime (CN APM) Constanța a fost gazda unei conferințe desfășurate împreună cu ”Constanța Port Business Association”, având ca temă „Dreptul portuar. Drept intern și dreptul UE. Politica integrată a UE privind dezvoltarea și modernizarea porturilor“.

Evenimentul s-a desfășurat în incinta Gării Maritime, aflată la Poarta 1 Port, iar printre invitați au fost personalități de la nivel central și local. Îi amintim aici pe secretarul de stat din Ministerul Transporturilor - Ionel Minea, primarul Constanței, Decebal Făgădău, Sorin Cupșa - directorul CERONAV, mai mulți avocați de seamă ai Baroului Constanța, respectiv Ionel și Tudor Hașotti, dar și decanul Baroului, Gabriel Grigore, precum și alți directori de instituții, împreună cu directorul general al CN APM, Nicolae Dan Tivilichi, gazda acestor dezbateri.

Au mai participat Reprezentanți ai Editutii Universul Juridic, Academiei de Științe Juridice – ASJR, Secția de drept internațional și de drept comparat, dar și din partea Revistei Române de Drept Maritim. Printre subiectele dezbătute și explicate de secretarul de stat Ionel Minea, s-au numărat unele probleme de legislație europeană, de infrastructură portuară și atragerea de fonduri. ”Guvernul României, prin Ministerul transporturilor, urmărește dezvoltarea porturilor maritime românești, iar Legea 235 din 2017 oferă reguli pentru modernizarea, întreținerea și dezvoltarea transportului naval”, a precizat, printre alte generalități, secretarul de stat, citind întregul speech de pe o foaie aflată pe masă.

Ceva mai coerent a vorbit primarul Constanței, Decebal Făgădău, care nu a fost foarte generos în cuvinte, dar s-a făcut înțeles. ”Am venit la acest eveniment organizat de CN APM în primul rând pentru oameni, pentru că au venit mulți oameni de valoare, specialiști. (...) În al doilea rând am venit pentru tema discuției. Dacă azi avem probleme în România, nu le avem din cauza banilor, ci din cauza incapacității noastre de a le gestiona”, a declarat Făgădău, precizând totodată că și-ar dori ca astfel de evenimente să aibă loc mai des la Constanța. Conferința a continuat, au luat cuvântul, pe rând, mai multe personalități care și-au spus punctul de vedere cu privire la noile strategii de dezvoltare în domeniul portuar-maritim.

D.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fatada este la mare cautare. In spate, sunt cei 4 care cu ajutorul directorului vor acapara portul in scurt timp!!
1
0
noi cam ne-am saturat de personalitati care iau cuvantul, chiar si de dezbateri, trece cineva la treaba?
2
0
care PNL l-a pus... ?!? Umflatul este ca o ventuza la curul PSD-ului...
0
0
Care tehnocrati? Cumetrii, spagi asa se mentin in functii, nu rezisti altfel, sa fim seriosi, vb cine nu cunoaste
3
0
Bravo directorului pus de tehnocrati si PNL, au oameni adevarati, de asta ii tine si psd ul pe functii.... pentru ca ei nu au saracii
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614