rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 1 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Dezvoltarea unui vaccin eficient anti COVID-19 ar putea depinde de răspunsul anticorpilor

O analiză cuprinzătoare a răspunsurilor anticorpilor la pacienții cu COVID-19 ar putea ajuta la dezvoltarea unui vaccin eficient, potrivit unui studiu recent, scrie doc.ro.

În prezent, nu există niciun vaccin sau medicament aprobat, creat special pentru tratarea sau prevenirea bolii COVID-19. Dezvoltarea răspunsului anticorpilor la SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, a început să fie raportată, dar a rămas în mare parte evazivă. Înțelegerea răspunsurilor adaptative în care organismul produce anticorpi care se leagă în mod specific de SARS-CoV-2 la pacienții cu COVID-19 poate oferi informații fundamentale pentru dezvoltarea unui tratament eficient și a unui vaccin preventiv.

În acest studiu, cercetătorii au analizat succesiv specificitatea și amploarea răspunsurilor la anticorpi utilizând patru antigeni asociați SARS-CoV-2 și a monitorizat, de asemenea, potența de neutralizare a serurilor convalescente de la pacienții cu COVID-19 la momentul externării din spital și a vizitei de urmărire.

Rezultatele au indicat faptul că majoritatea pacienților au generat răspunsuri umorale împotriva nucleoproteinei și a trei antigene legate de proteina spike cu profilurile lor cinetice distincte. În plus, majoritatea serurilor de convalescență au avut diferite variații ale activităților de neutralizare împotriva SARS-CoV-2.

Răspunsul imun umoral al pacienților cu COVID-19, diferit în funcție de gravitatea bolii

În acest studiu au fost înrolați un total de 26 de pacienți cu COVID-19. Vârsta medie a fost de 47 de ani, iar 14 pacienți erau de sex masculin. Vârsta medie pentru pacienții cu COVID-19 în formă severă a fost semnificativ mai mare comparativ cu grupul cu o formă de boală non-severă. Diabetul de tip 2 a fost cea mai frecventă comorbiditate a participanților. Febra, tusea și mialgia au fost cele mai frecvente simptome ale bolnavilor.

Analiza de sânge la internare a arătat că numărul limfocitelor a fost semnificativ mai mic în cazurile severe decât în cazurile non-severe. Analizele subsetului de limfocite au indicat în continuare că numărul de limfocite T, celule T CD8 + și celule B au fost reduse semnificativ la pacienții cu o formă severă de COVID-19, în comparație cu pacienții cu o formă mai ușoară. Toți pacienții au primit tratamente empirice antimicrobiene, inclusiv inhalare de interferon α, arbidol, combinație lopinavir-ritonavir și darunavir. Începând cu 25 martie 2020, cei 26 de pacienți s-au recuperat clinic după COVID-19 și au fost externați.

Pacienții cu COVID-19 în formă ușoară au generat un nivel semnificativ mai scăzut de răspuns umoral specific viral comparativ cu cel al pacienților cu o formă gravă de COVID-19. În plus, pacienții purtători de SARS-CoV-2 asimptomatici au avut un nivel remarcabil de redus al imunoglobulinei G (IgG) specifică virusului, comparativ cu grupul simptomatic, însoțit de prezența prelungită a ARN-ului viral și reducerea remarcabilă a IgG și a activităților de neutralizare. Modelul diferențial al răspunsurilor umorale specifice provocate de SARS-CoV-2 ar putea fi influențat de caracteristici precum vârsta și răspunsurile inflamatorii ale persoanei infectate.

Persoanele vindecate de COVID-19, susceptibile la reinfectarea cu SARS-CoV-2

Concluzia este că, deși 80,7% dintre pacienții cu COVID-19 recuperați au avut niveluri diferite de activitate de neutralizare a anticorpilor împotriva SARS-CoV-2, doar o mică parte dintre pacienți a obținut un nivel puternic de activitate de neutralizare. Acest rezultat evidențiază importanța selectării cu atenție a probelor de sânge de la pacienții recuperați, utilizând teste de neutralizare a anticorpilor înainte de transfuzie la alți pacienți cu COVID-19.

Nu este clar dacă pacienții recuperați clinic dobândesc imunitatea de protecție împotriva reinfecției. La trei până la patru săptămâni după externarea din spital, activitatea de neutralizare a anticorpilor în cazul pacienților recuperați după COVID-19 a scăzut semnificativ, sugerând că pacienții care au avut boala și s-au vindecat ar putea fi susceptibili la reinfecția cu SARS-CoV-2. În plus, pacienții cu COVID-19 în formă severă au avut o cantitate mare de anticorpi ne-neutralizanți, care pot contribui la sporirea dependentă de anticorpi a infecției. Potrivit autorilor, studiul oferă informații importante pentru testarea serologică, intervenția bazată pe anticorpi și proiectarea unui vaccin eficient împotriva COVID-19.

Fenomenul de sporire dependent de anticorpi a fost o preocupare majoră în cercetarea infecțiilor virale. Specificitatea, concentrația, capacitatea de neutralizare și izotipul anticorpului pot defini capacitatea acestuia de a neutraliza virionii (particule întregi de virus, constând dintr-o coajă proteică exterioară numită acapsidă și un miez interior de acid nucleic) și de a proteja gazda sau de a promova această sporire și inflamația acută.

Studiile anterioare pe SARS-CoV realizate pe animale au indicat că regiunea RBD (domeniul de legare a receptorilor) a proteinei spike sau anticorpii specifici domeniului HR2 ar putea exercita un rol benefic în clearance-ul viral, în timp ce anticorpii specifici pentru NP (nucleoproteina) și alți epitopi ai proteinelor S, altele decât domeniul RBD și HR2, ar putea induce sporirea dependentă de anticorpi și intensificarea inflamației acute.

În plus, izotipul IgG controlează și funcția efectoare, în care IgG1 și IgG3 angajează receptorii FcrRIIa și FcrRIIb cu afinitate ridicată, ducând la apariția posibilă a sporirii dependente de anticorpi. Datele obținute în cadrul studiului au arătat că pacienții cu forme severe de COVID-19 au generat un nivel semnificativ mai mare de titruri de anticorpi, în special pentru IgG1 specific NP și IgG1 și IgG3 specific RBD comparativ cu pacienții cu o formă ușoară a bolii. În mod consecvent, nu s-a identificat nicio corelație între titrurile de legare a anticorpilor și activitățile de neutralizare din serurile convalescente ale pacienților cu COVID-19 sever, sugerând că o cantitate mare de anticorpi non-neutralizatori ar fi putut fi prezenți în grupul cu boală severă. Rămâne de stabilit dacă o astfel de magnitudine mai mare a IgG1 specifică NP sau IgG1 și IgG3 specifice RBD a contribuit la severitatea progresiei bolii COVID-19.

Studiul de față are unele limitări. În primul rând, a inclus doar un număr mic de pacienți recuperați după COVID-19 și nu a implicat persoane care să fi decedat din cauza acestei boli. În al doilea rând, citokinele și răspunsurile celulare specifice antigenului nu au fost monitorizate în serie, ceea ce ar putea facilita înțelegerea răspunsurilor imune înnăscute și adaptative în timpul bolii COVID-19. În al treilea rând, răspunsurile IgA din mucozități, cum ar fi răspunsurile IgA din salivă, necesită o investigație suplimentară.

marţi, 27 octombrie 2020586
Comentarii
mai mult...Sănătate
1 dec 00:00SănătateA fost identificat un nanocorp care ar putea preveni infectarea cu SARS-CoV-2

Noi cercetări sugerează că un fragment de anticorp („nanocorp”) poate neutraliza SARS-CoV-2. Autorii studiului¹...104

1 dec 00:00SănătateCe trebuie să știi despre chisturile ovariene: cauze, tipuri, tratament105
1 dec 00:00SănătateSuferi de anxietate sau depresie? Ce băuturi și sosuri ar trebui să eviți122
1 dec 18:27SănătateProteina C reactivă: ce este și ce indică valorile ei

Proteina C reactivă este o proteină care ajută medicii să pună diagnosticul corect în multe cazuri, dar și să...111

1 dec 00:00SănătateSarcoidoza: ce este, cauze, simptome și tratament118
1 dec 00:00SănătateMăști naturale pentru tenul matur: ce ingrediente să alegi108
1 dec 00:00SănătateCopilul născut prematur - ce nevoi are și cum poate fi ajutat

Un copil este considerat prematur dacă este născut înainte că sarcina să împlinească 37 de săptămâni. Copilul...104

1 dec 00:00SănătateInsomnia și bolile cardiovasculare: sfaturi pentru pacienții cu tulburări ale somnului97
1 dec 00:00SănătateCe poți face pentru a preveni ateroscleroza100
1 dec 00:00SănătatePlante ajutătoare în afecțiunile sezonului rece: tuse, bronșită, sinuzită, traheită

În tratarea neplăcerilor specifice sezonului rece și a infecțiilor putem apela la farmacia naturistă. Multe din...111

1 dec 00:00SănătateCeaiul de scorțioară: beneficii și efecte uimitoare103
1 dec 00:00SănătateMierea, eficientă în infecțiile tractului respirator superior100
Vremea
1.3°1.3° - 2.6° marţi, 1 decembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 95%
Vânt: 9.64 m/s
Presiune: 1023 milibari

Loto
6/49
5/40
joker
Horoscop
mai mult...SPSportRT
1 dec 00:00SportPremier League - Leicester City, învinsă de Fulham, scor 2-1

Formaţia Leicester City a fost învinsă, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, de echipa Fulham, în etapa a zecea...96

1 dec 00:00SportJoachim Loew, reconfirmat în postul de selecţioner al Germaniei

Selecţionerul Germaniei, Joachim Loew, ameninţat cu demiterea după o serie de rezultate slabe, a fost reconfirmat în...93

1 dec 00:00SportSituație incertă pentru Cosmin Contra: Probabil nu voi mai sta pe bancă la meciul cu FC Argeş

Tehnicianul dinamovist Cosmin Contra nu crede că va mai sta pe bancă la meciul cu FC Argeş, de vineri, din etapa a...121

1 dec 00:00SportPreliminarii EuroBasket 2021: România a fost surclasată de campioana mondială (41-94 vs Spania)

Naţionala masculină de baschet a României a fost surclasată de echipa Spaniei, campioana mondială en titre, cu...118

Local
1 dec 17:10LocalAvocata Şoşoacă NEAGĂ existenţa pandemiei de COVID

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, va săvârşi împreună cu un sobor de preoţi Sfânta...717

1 dec 17:10LocalÎPS Teodosie: Eu nu vreau să-i extermin pe credincioși

Reacţie halucinantă a Înalt Prea Sfințitului Teodosie, confruntat cu pericolul în care chiar el îi pune pe...1115

1 dec 17:09LocalUn TIR a DERAPAT pe Autostrada A2 BUCUREȘTI-CONSTANȚA

648

1 dec 17:08LocalSe modernizează pasajul rutier de pe strada Nicolae Filimon

Circulația autovehiculelor va fi restricționată total pe strada Nicolae Filimon, în zona Halta Traian, în perioada...382

1 dec 17:08LocalTRAFIC DEVIAT pe linia 51B

CT BUS anunță publicul călător că, în perioada 02 - 09.12.2020, linia 51b circulă deviat, doar până la Halta...307

1 dec 17:07LocalIncendiu pe bulevardul 1 Mai: O BARACĂ a luat foc

367

Politică
1 dec 23:48PoliticăKlaus Iohannis: Toți cei din orașele carantinate au dreptul să meargă la vot

Klaus Iohannis a declarat că la alegerile parlamentare nu va exista nicio piedică pentru alegătorii care sunt în...671

1 dec 23:48PoliticăDeputatul PRO România, Mircea Dobre: 'Nu se poate intra cu bocancii în spiritualitatea românilor!'

Fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, candidat PRO România pentru încă un mandat de deputat, propune o mai...1142

1 dec 23:48PoliticăÎn prag de Crăciun, Ludovic Orban anunţă CONCEDIERI printre bugetari!

740

1 dec 23:47PoliticăKlaus Iohannis anunță că RESPECTĂ MEDICII: sporurile rămân tot promisiuni

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut primele declarații după vizita fulger efectuată la Spitalul...408

1 dec 23:47PoliticăLIVE! Interviu cu Răzvan Filipescu, candidat Pro România la Senat

Răzvan Filipescu, candidat din partea partidului Pro România la Senat, a acordat un interviu cotidianului Replica de...261

1 dec 23:46PoliticăPartidul lui Ponta, interzis să mai distribuie calendarele ortodoxe cu logo-ul Pro România

423

Interviuri
12 noi 00:04InterviuriDumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

Dumitru Caragheorghe, candidat din partea Alianţei USR PLUS pentru alegerile parlamentare, figurează pe loc foarte...2102

11 noi 00:00InterviuriGeorge NICULESCU: PSD nu a avut NICIODATĂ vreo legătură cu BINELE oamenilor

George Niculescu, candidatul PNL pentru un loc în Senat, a spus ”Da” unei noi provocări, aceea de a fi vocea...2657

10 noi 00:38InterviuriSTELIAN ION: Procurorii trebuie SCOȘI de sub AUTORITATEA ministrului JUSTIȚIEI! Video

2636

10 noi 00:39InterviuriLucian Lungoci: Îi reproșez lui FĂGĂDĂU lipsa de COMUNICARE cu membrii PSD! Video

Lucian Lungoci, președintele interimar al Organizației Municipale a PSD Constanța, este candidatul PSD pentru Camera...2903

7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru al treilea mandat în Camera Deputaților, se înscrie în lista celor mai...4669

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video

2837

Monden
1 dec 00:00MondenVedetele și copiii lor, asortate din cap până-n picioare

Fac orice numai să iasă în evidenţă! Vedetele îşi îmbracă odraslele în haine care să se asorteze cu ale lor....118

1 dec 00:00MondenScandal! Glenn Close: „Nu cred că Gwyneth Paltrow merita premiul Oscar, în 1999!”

Scandal! Legendara actriță Glenn Close, în vârstă de 73 de ani a făcut o declarație șocantă la mai bine de 11...112

1 dec 00:00MondenElton John, cel mai mare colecționar din lume! În afară de ochelari, nu vă vine să credeți ce mai strânge artistul

110

1 dec 00:00MondenMireille Mathieu are mari probleme de când cu pandemia și carantina

Legendara cântăreață franceză Mireille Mathieu are mari probleme de când cu pandemia și carantina. Nu mai poate...111

1 dec 00:00MondenDe ce a murit Sean Connery. Iată ce scrie în certificatul de deces. Ultima dorință a actorului

La o lună după moartea actorului Sean Connery, la vârsta de 90 de ani, a fost dezvăluită și cauza decesului. Sean...114

1 dec 00:00Monden"The Croods: A New Age", cel mai bun debut în box-office-ul nord-american pe durata pandemiei

103

Mapamond
1 dec 00:00MapamondSpania: Mii de manifestanţi din sistemul de sănătate publică au protestat la Madrid

Mii de reprezentanţi ai personalului medical afectat de pandemie au mărşăluit la Madrid în sprijinul sistemului de...110

1 dec 00:00MapamondArmenia: Manifestaţii pentru găsirea soldaţilor dispăruţi în Nagorno-Karabah

Circa 1.000 de persoane care cereau autorităţilor să acţioneze pentru a-i găsi pe soldaţii armeni dispăruţi în...103

1 dec 00:00MapamondCel puţin 110 morţi într-un atac jihadist, "cel mai violent din acest an" în Nigeria

109

Sănătate
1 dec 00:00SănătateCopilul născut prematur - ce nevoi are și cum poate fi ajutat

Un copil este considerat prematur dacă este născut înainte că sarcina să împlinească 37 de săptămâni. Copilul...104

1 dec 00:00SănătateInsomnia și bolile cardiovasculare: sfaturi pentru pacienții cu tulburări ale somnului

Insomnia este definită că fiind o problemă în ce privește inițierea somnului, menținerea somnului, trezirea prea...97

1 dec 00:00SănătateCe poți face pentru a preveni ateroscleroza

100

1 dec 18:27SănătateProteina C reactivă: ce este și ce indică valorile ei

Proteina C reactivă este o proteină care ajută medicii să pună diagnosticul corect în multe cazuri, dar și să...111

1 dec 00:00SănătateSarcoidoza: ce este, cauze, simptome și tratament

Sarcoidoza este o afecțiune inflamatorie considerată rară, deși unii oameni de știință afirmă că ar putea fi,...118

1 dec 00:00SănătateMăști naturale pentru tenul matur: ce ingrediente să alegi

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea feței devine mai subțire, mai uscată și mai puțin rezistentă în...108

1 dec 00:00SănătatePlante ajutătoare în afecțiunile sezonului rece: tuse, bronșită, sinuzită, traheită

În tratarea neplăcerilor specifice sezonului rece și a infecțiilor putem apela la farmacia naturistă. Multe din...111

1 dec 00:00SănătateCeaiul de scorțioară: beneficii și efecte uimitoare

Aroma dulce a scorțișoarei ne duce cu gândul la bunătățile dulci bogate în acest condiment. Puțini știu,...103

1 dec 00:00SănătateMierea, eficientă în infecțiile tractului respirator superior

100

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT