REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Diabetologi și cardiologi de renume din Europa s-au reunit la Constanța

Diabetologi și cardiologi de renume din Europa s-au reunit la Constanța

Replica API 29 iunie 2019 | 02:44 838

Eveniment important la malul mării: pentru prima dată, specialiști diabetologi și cardiologi, din întreaga Europă, s-au întrunit în România, mai precis în Constanța. La conferință participă medici de renume din țara noastră, dar și din Cehia, Croația, Franța, Germania, Italia, Israel și Serbia.

Prof. univ. dr. Doina Catrinoiu

Grupul de Lucru Diabet si Boli Cardiovasculare (Diabetes and CVD Study Group) al Asociaţiei Europene pentru Studiul Diabetului (EASD), împreună cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice organizează, în perioada 27 – 29 iunie a.c., Conferinţa Naţională de Diabet şi Boli Cardiovasculare „12th Annual Meeting of Diabetes and CVD Study Group”. Evenimentul a adus la malul mării specialiști de renume din România şi din Cehia, Croaţia, Franţa, Germania, Italia, Israel şi Serbia.

Din temele conferinţei menționăm: noi perspective în abordarea bolilor cardiovasculare, impactul studiilor cu obiectiv cardiovascular asupra ghidurilor

- variabilitatea glicemică, stresul oxidativ și afectarea cardiovasculară la pacienţii cu diabet, implicaţiile cardiovasculare ale hipoglicemiei la pacienţii cu diabet zaharat, relaţia cancer, diabet şi boala cardiovasculară, variabilitatea glicemică şi boala cardiovasculară, relaţia dintre boala renală, boala cardiovasculară şi diabet

- managementul riscului cardiovascular în diabetul zaharat tip 2 – noi strategii, noi ţinte, noi aşteptări, noi terapii la pacienţii cu diabet zaharat tip 2, tratamentul cu inhibitorii SGLT2 şi efectele cardiovasculare, agoniștii de receptori de GLP-1 - sunt toţi la fel în ceea ce priveşte efectele cardiovasculare, noi perspective asupra bolii cardiovasculare la pacienții cu diabet zaharat de tip 2 - insuficiența cardiacă și terapia antidiabetică, noi terapii în diabetul zaharat de tip 2 – mergând dincolo de HbA1c şi ajungând la protecţia organelor, rezultatele studiilor clinice: importanţa managementului diabetului zaharat de tip 2 etc.

Președintele comitetului de organizare este prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, medic șef Clinica Medicală I din cadrul Spitalului Județean Constanța.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
POATE POATE DACA TOOT S-AU REUNIT LA CTA SA AJUTE SI MURITORUL ACELA CU HANDICAP,ACELA CRE PLINGEA SI SE RUGA DE TESTICOLELE MENEGERULUI GRASA CATALIN PT O CORONOGRAFIE.FECALA MENEGERUL DEH II RECOMANDA SA STEA ASA CUM CA II MAI BINE SA NU STIE CE ESTE ACOLO.DAR ACU LA CE BUN SA NE ASTEPTAM DE LA O SLUGA PLITICA CA MEDIC NU MAI ESTE DACA A FOST VRODATA DE MUUULT.POSIBIL SA FI FOST UN TAIETOR DE APENDICI SI ATIIT.GRASA CATALIN II NUMELE FECALEI MIROSITOARE.
1
0
Ce anume bun?s-au creat atatea antidiabetice orale,insuline,decontate de casa mai mult sau mai putin. Exista un antidiabetic oral Forxiga care e vreo 2 mil si ceva,dar se da compensat. Nu e de ajuns?v-ati obisnuit cu moca a la psd. Vesnic romanul nemultumit. Nu e de vina medicul,cat e de vina sistemul
4
1
Pentru noi pacienti bolnavi de diabet nimic bun !!!
3
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614