REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Diaconescu, PMP: Dacă nu poate asigura o majoritate, nominalizarea lui Ciucă nu-şi are rostul

Diaconescu, PMP: Dacă nu poate asigura o majoritate, nominalizarea lui Ciucă nu-şi are rostul

Replica API 22 octombrie 2021 | 00:00 801

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că un guvern condus de Nicolae Ciucă, ministru al Apărării în guvernele Orban şi Cîţu, poate fi o bună variantă atâta vreme cât poate asigura o majoritate parlamentară, scrie Agerpres.

Cristian Diaconescu

"Dacă nu-şi poate asigura o majoritate, nominalizarea nu-şi are rostul. Reamintesc, există decizia 85 a Curţii Constituţionale care spune foarte clar că în această nominalizare trebuie să existe spirit de loialitate constituţională. Adică să aplici norma de drept în aşa fel încât să produci efecte. Nominalizarea în sine nu are valoare atât timp cât nu are majoritate pe primul ministru, guvern şi programul de guvernare. Rămâne de văzut dacă se va întâmpla, altfel problema devine din ce în ce mai gravă", a afirmat preşedintele PMP, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, scrie Agerpres.

El a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că era de aşteptat ca guvernul propus de USR PLUS să cadă la votul din Parlament.

"Guvernul Cioloş a căzut în Parlament. Era de aşteptat. Practic s-au pierdut două săptămâni pentru un rezultat anticipat în Parlamentul României", a susţinut Diaconescu.

În opinia liderului PMP, România se confruntă în prezent cu un paradox politic fără precedent.

"Este dificil în acest moment de stabilit dacă vreun partid politic din România este capabil să coaguleze majoritatea fie la putere, fie în opoziţie. Este un paradox politic aproape fără precedent. Această lipsă de disponibilitate, ca să fiu amabil, în ceea e priveşte asumarea este de-a dreptul jenant pentru o clasă politică ce ar trebui să aibă soluţii pentru orice situaţie de criză. În propunerile, ideile care se vehiculează public, este conţinut practic un singur mesaj: 'nu suntem capabili şi nu dorim să preluăm administrarea României în acest moment'. Restul sunt teme de comunicare prin care se încearcă cosmetizarea a unei atitudini laşe care nu are absolut niciun fel de raţionalitate în condiţiile în care nimeni altcineva decât o clasă politică nu-şi poate asuma gestiunea situaţiei societăţii româneşti", a mai spus Cristian Diaconescu.

În opinia sa, consecinţele crizei politice pot fi devastatoare în continuare, dincolo de aspectele care ţin de sănătate. În acest sens, el cataloghează această criză politică drept cea mai gravă problemă cu care ne confruntăm.

"Aş vrea să amintesc că un guvern de administrare nu poate adopta un buget. În egală măsură, un guvern de administrare nu poate da un mandat miniştrilor să intre în proiectele de prefinanţare prin PNRR. Din acest punct de vedere, nu numai că riscăm să pierdem proprii bani, dar riscăm în egală măsură să compromitem finanţările din fondurile europene. Este inadmisibil, dacă ar fi să privim doar spre aceste zone", a mai spus liderul PMP.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-a avut rost nici a lui Ciolos!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102