REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Diaconescu: Ponta să demisioneze din funcţia de premier

Diaconescu: Ponta să demisioneze din funcţia de premier

Replica API 5 august 2014 | 00:00 210

Premierul Ponta trebuie să aleagă între calitatea de candidat la Preşedinţie şi cea de şef al guvernului, pentru că este "inadmisibil să facă excursii electorale" şi promisiuni profitând de această "ambiguitate", a declarat, luni, candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu. "Îi cer în mod categoric domnului Ponta să aleagă între calitatea de candidat şi calitatea de prim-ministru. Este inadmisibil ca, pe banii noştrii, să facă excursii în teritoriu cu nuanţă electorală, dar şi mai grav este inadmisibil să facă promisiuni profitind de ambiguitatea acestor calităţi. (...) Deci pe scurt, dacă doreşte să fie candidat la preşedinţie, să demisioneze din funcţia de prim-ministru acum", a precizat Cristian Diaconescu după şedinţa Consiliului Executiv Naţional al PMP, notează MEdiafax. El a făcut aceste precizări după ce a criticat faptul că la sfârşitul săptămânii trecute premierul a participat la un eveniment internaţional pe teritoriul României, "în speranţa obţinerii voturilor secuilor". "Din câte am văzut cu toţii, la sfârşitul săptămâni domnul Victor Ponta, primul-ministru al Guvernului României, a participat la un eveniment internaţional pe teritoriul României, dânsul în speranţa obţinerii voturilor secuilor, sigur, s-a arătat capabil ca pe teritoriul României, într-o calitate şi demnitate publică, să asculte imnul altei ţări şi să-şi facă poze inclusiv cu steagul secuilor", a mai spus prezidenţiabilul PMP, Cristian Diaconescu, citat de Mediafax.

Ponta a fost prezent, duminică după-amiază, la manifestările comemorative prilejuite de împlinirea a 165 de ani de la bătălia din Pasul Nyerges, în care aproximativ 200 de secui au fost ucişi de trupele ţariste şi austriece, el venind împreună cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi fiind întâmpinat de primarul comunei Cozmeni, Bodo David, şi de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a transmis corespondentul Mediafax.

La începutul manifestării, fanfara din comuna Cozmeni a intonat imnul Ungariei, iar apoi a fost pusă o înregistrare cu imnul de stat al României.

Premierul Ponta a salutat audienţa în limba română, dar şi în limba maghiară, spunând "bună ziua" şi mulţumind pentru invitaţia căreia i-a dat curs, precizând că ştie că va fi criticat.

"Vreau să îi mulţumesc preşedintelui UDMR, domnul Hunor Kelemen, care mi-a făcut invitaţia de a fi azi alături de dumneavoastră. Sigur că vom fi criticaţi amândoi pentru asta, dar e mai bine să fii criticat că faci ceva decât că nu faci", a spus premierul, potrivit Mediafax.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614