REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Diaconu: "Depun proiectul de desfiinţare a UDMR"

Diaconu: "Depun proiectul de desfiinţare a UDMR"

Replica API 29 aprilie 2014 | 00:00 283

Europarlamentarul UDMR Sogor Csaba, candidatul Uniunii, a declarat vineri la Covasna, că va pleca la Bruxelles atât cu realizările din actualul mandat, cât şi cu problema autonomiei: "În traistă am pus autonomia, dar şi punctele Rezoluţiei de la Alba Iulia de la 1 Decembrie 1918, unde ni s-au promis multe", a declarat Sogor. Afirmaţia l-a iritat peste măsură pe deputatul social-democrat, Bogdan Diaconu, care ameninţă cu depunerea proiectului de scoatere în afara legii a UDMR. "UDMR trebuie desfiinţat pe modelul Partidului Comunist Român pentru că, de 20 de ani de când se joacă de-a puterea, UDMR chiar a devenit un fel de Partid Comunist Maghiar. (...)Eu am o singură urare pentru UDMR: DESFIINŢAREA!", a postat Diaconu pe o pagină de socializare. Iniţiativele UDMR i-au "mâncat ficaţii" lui Diaconu, care susţine că, în cazul în care va fi depus proiectul de autonomie a Ţinutului Secuiesc, la rândul său va depune, în 10 minute, proiectul de desfiinţare a UDMR: "Voi depune proiectul la 10 minute după ce ei depun proiectul pentru autonomie. Proiectul meu este redactat. Nu ştiu ce repercursiuni ar putea atrage această acţiune, însă este o reacţie firească din partea unui parlamentar votat de cetăţenii români să le reprezinte interesele. Din păcate, Consiliul European, a făcut acea recomandare şi a încurajat acest act autonomisto-separatist şi va fi principala problemă cu care se va confrunta Europa în următorii 15-20 de ani. Dacă există acest război împotriva terorismului, în mod cert, Europa se va lupta în următorii 20 de ani cu separatismul. Vorbim de un lobby puternic acum al maghiarilor la Bruxelles. În ultimii 25 de ani, în România, a fost o ruşine să fii patriot, în schimb a fost foarte la modă să împroşcăm cât mai mult noroi în imaginea, ţara şi poporul pe care îl reprezentăm şi eventual ne înjurăm singuri. Punem pe tapet şi defectele pe care le avem. Noi am preferat să exagerăm cu defectele, să le înflorim şi să ne lăudăm cu ele, culmea, în loc să procedăm şi noi ca orice mare naţiune, care încearcă să se afişeze cu părţile bune", a declarat Diaconu, pentru "Replica".

Diaconu şi-a făcut un obicei în a pune la punct apucăturile politicienilor maghiari din România şi îi contrează cu fiecare ocazie, chiar dacă iniţiativele sale contravin guvernării sau angajamentelor partidului din care face parte. Motivat de dragostea pentru tricolor, Diaconu şi-a umplut portofoliul politic cu iniţiative legislative care mai de care mai interesante. Diaconu a depus joi, 17 aprilie a.c., la Parlament, un proiect de lege prin care îşi propune să "clarifice legal controversa steagurilor etnice care naşte conflicte şi dispute în anumite zone din România din dorinţa unor reprezentanţi ai minorităţilor de a înlocui drapelul României cu însemne etnice ca formă de contestare a statului naţional unitar român", iar amenda penală, de 25.000 de lei, are ca scop combaterea actului care "conduce la slăbirea autorităţii statului român şi reprezintă o formă de disoluţie a acestuia şi de negare a Constituţiei României". De asemenea, iniţiativa vine "la pachet" cu un proiect "soră" pe care Diaconu şi-a pus semnătura. Pe 10 aprilie a.c., deputatul a înaintat propunerea legislativă privind combaterea faptelor, declaraţiilor şi acţiunilor de leznaţiune. Mai exact, cine a lezat România, românii şi interesele lor, au "sfeclit-o", pentru că proiectul propune, pentru prima dată, pedepse concrete pentru actele antiromâneşti. Legea lui Diaconu stipulează faptul că, prin leznaţiune, "se înţelege orice faptă, declaraţie sau acţiune jignitoare sau ofensatoare, la adresa poporului român, a naţiunii române, a României ca entitate statală", iar pedepsele sunt crunte: orice persoană care se face vinovată de declaraţie de leznaţiune se pedepseşte cu amendă între 2500 şi 25000 de lei şi orice persoană care se face vinovată de infracţiunea de leznaţiune se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani, se arată în punctele 1 şi 2 ale art. 2 din legea lui Diaconu. Nu fac excepţie nici persoanele juridice, organizaţiile non-guvernamentale sau partidele politice, care, găsite vinovate de infracţiunea de leznaţiune, pot fi dizolvate prin hotărâre judecătorească.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218