REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Diaconu dezminte legătura PRU – naționaliștii europeni, prin urmăritul penal Rebega

Diaconu dezminte legătura PRU – naționaliștii europeni, prin urmăritul penal Rebega

Replica API 17 iulie 2015 | 09:10 1717

Din România se pune umărul la renașterea naționalismului în Europa și se lucrează de zor la fondarea, la Bruxelles, a unui grup nationalist. „Europa Națiunilor și Libertăților” (ENL) se va concepe după chipul și asemănarea criteriilor identitare, însă inițiatorii se delimitează de pornirile xenofobe de până acum și binecunoscute, precum cele ale olandezului Gert Wilders sau britanicului Nigel Farage.

O Europă a națiunilor este visul oricărui nationalist, după zeci de ani în care naționalismul a fost considerat bau-baul societății, fiind pătat în acest sens de Germania hitleristă. Astăzi, naționaliștii care se opun unei Europe federale, dar pledează pentru dragostea de țară și respectul între națiuni, strâng rândurile. Contribuția românească vine prin Partidul România Unită, care se alătură președintelui Frontului Național din Franța, Marine le Pen.

Presa centrală a vehiculat legătura PRU – ENL, prin europarlamentarul, fost PC, Laurențiu Rebega.

„Prin intrarea în grupul politic ENL îmi propun să susţin la aceiaşi masă, care va fi una a dialogului, în faţa celor mai sceptici oameni politici europeni, precum reprezentanţii Olandei, Marii Britanii şi Italiei, faptul că naţiunea română este o forţă importantă a Uniunii şi în această calitate, cetăţenii săi trebuie să se bucure de un tratament egal cu al cetăţenilor din ţările de adopţie, fără a fi permanent stigmatizaţi”, a spus Rebega, după ce le Pen anunțase oficial alăturarea europarlamentarului român la ENL. Numai că PRU se delimitează de această legătură, președintele partidului, deputatul Bogdan Diaconu, spunând că Rebega nu s-a înscris în formațiunea pe care o păstorește.

„Sunt în discuții cu alți doi europarlamentari. El a făcut mișcarea asta la Bruxelles sau Strasbourg, iar săptămâna viitoare vine în țară. Nu este membru, nu s-a înscris, am avut discuții, nu neg, cum am discuții și cu alți doi. (...) Întâlnirea noastră cu Marine le Pen este în 9 septembrie, dar una este întâlnirea cu Marine le Pen, care se referă la o colaborare cu Partidul European al Națiunilor și Libertăților, o familie politică la nivel european și alta este apartenența unui europarlamentar la un grup parlamentar în PE. Nu puteam discuta cu Marine le Pen asta, pentru că nu avem în clipa de față un europarlamentar. Noi discutăm vis-a-vis de familia politică europeană, care este altceva față de grupul parlamentar. (...) Condiția principală pentru a avea această colaborare la nivel european este delimitarea clară și eliminarea confuziei între români și țiganii proveniți din România. În momentul în care partidele care compun această familie politică încetează să mai aibă un discurs antiromânesc și fac diferența clară între români și țiganii proveniți din România, atunci există șanse foarte mari pentru a avea o colaborare PRU cu aceste partide naționaliste”, a spus Diaconu, pentru Replica.

Rebega este implicat în dosarul de spălare de bani și luare de mită de la Ministerul Agriculturii și este urmărit penal de procurorii DNA. Potrivit ordonanței de efectuare a urmăririi penale, în luna decembrie 2014, în contextul organizării unor evenimente agricole, suspectul Rebega Constantin-Laurențiu a primit, de la administratorul unei societăți comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influența pe care și-a manifestat-o ca vicepreședinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală, influență percepută ca fiind reală asupra unui funcționar din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218