REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Diagnostice mai clare şi un centru cu "care am bate chiar şi Bucureştiul"

Diagnostice mai clare şi un centru cu "care am bate chiar şi Bucureştiul"

Replica API 14 februarie 2014 | 00:00 239

Proiect în Judeţean:

Proiect în Judeţean:

Anul 2014 a venit cu schimbări şi la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Chirurgul Mihnea Avram, care a activat la Spitalul Floreasca din Capitală şi a fost consilier pe probleme de sănătate al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a preluat atribuţiile medicului Cătălin Nicolae Grasa. Prin urmare, noul director medical este dr. Mihnea Avram, pe când dr. Cătălin Grasa a rămas director pe partea de Cercetare - Dezvoltare. Luând în calcul că la început de an fiecare instituţie îşi face o serie de planuri, şi medicul Grasa şi-a început activitatea în forţă. Cel mai important proiect pe care noul director îl pregăteşte se axează pe partea de anatomo-patologie. "A construi un centru de tip anatomo-patologic şi genetică moleculară şi a-l echipa ar fi de departe unul dintre cele mai puternice proiecte; nu din ţară, dar sigur pe zona noastră şi am bate chiar şi Bucureştiul. De aceea şi punctăm că este cel mai mare. Este un proiect moşit de mulţi ani, dar nu a ieşit când trebuia, deşi este foarte important pentru spital", a declarat, pentru "Replica", medicul Cătălin Grasa.

"Vizavi de centru, e vorba de acurateţea examenului anatomo-patologic şi al diagnosticului astfel încât diagnosticul să fie cât mai bine ţintite. E o zonă pe care momentan nu putem să o abordăm din cauza lipsei echipamentului", a adăugat acesta. Medicii care vor activa în cadrul noului Centrul sunt medici din cadrul Spitalului Judeţean, dar care se vor pregăti în acest sens: "Ei vor pleca la perfecţionare în afară în centre de practicieni. Aceasta este o discuţie pe care o avem de câţiva ani ", spune medicul Cătălin Grasa. Celelate proiecte se vor aplica la nivel de secţie, de către medici, verificate apoi de către centrul de Dezvoltare şi Cercetare. În general, proiectele la nivel de secţie se vor axa pe medicamente. De asemenea, centrul de Dezvolatre şi Cercetare vine şi în ajutorul studenţilor şi al cadrelor didactice, pregătind proiecte şi pe plan universitar: "E mult de lucru şi aici, e nevoie de spaţiu de învăţământ, proiecte de afaceri, anexe pentru spitalul nostru, pentru că din păcate nu avem câte ar trebui şi fiind spital clinic, nu poţi să faci cursuri pe unde vrei tu. Să zicem că ar fi trebuit făcute şi până acum şi nu să ne mulţumim doar cu câteva săli de curs ", a conchis medicul Cătălin Grasa.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108