REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

'Dialog intercultural în spaţiul european' la Școala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord

'Dialog intercultural în spaţiul european' la Școala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord

Replica API 22 octombrie 2019 | 00:00 292

În perioada 16.10.2019 -18.10 2019, Școala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord a fost gazda unei delegații din Istanbul, Turcia.

Delegația formată din reprezentanți ai Prefecturii Esenyurt Istanbul, ai Inspectoratului Școlar Esenyurt Istanbul și din directori ai Şcolii Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, Esenyurt Bey Koop, Ali Cebi Ortaokulu Istanbul, Republica Turcia a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului international de înfrățire cu titlul „Dialog intercultural în spaţiul european ”, încheiat între instituția noastră de învățământ și Şcoala Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu.

Echipa de proiect a unității de învățământ din Eforie Nord, formată din director, prof. Neacșu Iuliana, prof. Tudose Roxana Elena, prof. Badea Gabriela, prof. Gemil Meral, au însoţit partenerii turci atât în cadrul instituţiei şcolare, cât și în vizitarea unor obiective turistice din Constanţa precum Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanța, Moscheea Carol I, Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

Pe parcursul celor 3 zile, au avut loc întrevederi la Primăria Orașului Eforie, Prefectura Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, unde s-a discutat despre proiectele educaţionale pe care şcolile din România le-au încheiat deja cu instituţii de învăţământ din Turcia, dar au vizat și proiectele europene din domeniul educaţiei, de tipul Erasmus.

„Am fost impresionați de modul în care am fost întâmpinați de întreg colectivul de cadre didactice si elevi, de nivelul de pregătire al elevilor, mai ales de compețențe lingvistice, de ospitalitatea si generozitatea tuturor celor cu care ne-am întâlnit. Intâlnirea cu domnul primar al orașului Eforie, Şerban Robert-Nicolae ne-a confirmat existenţa unei strânse colaborări între cele două instituţii, precum si susţinerea de care se bucură proiectele educaţionale demarate. Aceasta întâlnire de proiect şi schimb de bune practici educaţionale a fost un succes, datorită excelentei organizări concepută de d-na director a şcolii surori, Neacșu Iuliana, careia îi adresăm mulţumiri” , a declarat directorul unităţii școlare din Istanbul, Dr. Saffet Karayaman.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au venit jegurile de eleve din techirghiol, feriti va copiii de influenta acestor scarbe mici
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614