REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Diana Oaidă a fost condusă pe ultimul drum. A fost înmormântată alături de mama şi bunicul ei

Diana Oaidă a fost condusă pe ultimul drum. A fost înmormântată alături de mama şi bunicul ei

Replica API 16 iunie 2016 | 00:32 374

Durere fără margini. ACCIDENT CU PATRU MORŢI

Durere fără margini. ACCIDENT CU PATRU MORŢI

Tragedie ce nu poate fi descrisă în cuvinte ! O familie întreagă a pierit, în urma accidentului rutier produs, zilele trecute, la Mihai Viteazu. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătoarei auto Maria Mădălina Celmare, Mircea Celmare şi Andreea Oaidă, de 18 ani, pasageri în autoturismul Chevrolet. Când rudele familiei Celmare se pregăteau de înmormântare, o altă veste a căzut ca un trăsnet : cea de-a patra persoană, pasageră în maşina morţii care mai rămăsese în viaţă a pierit, în cursul serii de marţi, 14 iunie a.c, la spital. Este vorba despre bunica Andreei Diana Oaidă, Maria Celmare, care a ajuns la spital, imediat după accident, cu traumatism abdominal, cranian, fractură femur.

Lacrimi, durere, regrete şi întrebări fără răspunsuri! Aceasta a fost atmosfera miercuri, la înmormântarea Mariei Mădălina Celmare, Andreeei Oaidă, de 18 ani şi al lui Mircea Celmare, victimele tragicului accident de la Mihai Viteazu. Durerea afişată pe feţele celor care i-au cunoscut a fost de neimaginat. „Era o fată veselă şi optimistă“. Aşa o descriu cei care au cunoscut-o pe eleva de 18 ani. O fată foarte deşteaptă, care ar fi avut numai reuşite în viaţ, mai spun apropiaţii. Însă, drumul ei s-a oprit undeva la Mihai Viteazu, din cauza unei manevre greşite făcută de mama sa, care conducea autoturismul morţii.

Pentru Andreea, clopoţelul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“ a sunat minute în şir

Andreea Diana a ajuns miercuri, în jurul orelor 11.45, pentru ultima oară, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, acolo unde a studiat ultimii patru ani din viaţă, pentru ca profesorii şi colegii să poată să-şi ia rămas bun. Drumul a fost blocat, de la Judecătorie până la liceu. Cei care au cunoscut-o au aşteptat, cu ochii în lacrimi, să depună flori la căpătâiul elevei. Durerea colegilor Andreei a fost vizibilă, aceştia nu şi-au putut stăpâni lacrimile, întrebându-se de ce Dumnezeu a trebuit să o cheme pe Andreea lângă el. Clopoţelul a sunat neîncetat pentru Andreea, minute în şir. IPS Teodosie a venit la liceul unde a studiat eleva, pentru a ţine o prelegere în memoria fetei care a plecat mult prea devreme dintre noi. „Durerea aceasta ne-a copleşit pe toţi. Aceşti oameni au fost oameni buni, iar eleva aceasta a fost o făclie a acestei şcoli. În şcoală, aceasta trebuie să rămână un semn că ea a fost aici“, a spus Teodosie. După ce cortegiul a stat câteva minute în faţa liceului, acesta s-a îndreptat la Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, acolo unde IPS Teodosie a oficializat slujba de înmormântare. Înainte de a intra în biserică, cunoscuţii Andreei au ţinut să-i aducă un omagiu. „Era o fată veselă şi optimistă. Trebuia să dea bacalaureatul şi cred că ar fi făcut faţă cu brio pentru că era deşteaptă“, a declarat o prietenă, care locuieşte în acelaşi cartier. După slujbă, cortegiul s-a îndreptat către Cimitirul Central, acolo unde Andreea Diana şi familia ei îşi vor odihni somnul de veci.

S-au strâns bani pentru ajutorul de înmormântare

Cunoștințele familiei Celmare s-au mobilizat, în speranța că vor reuși să strângă bani pentru a-l ajuta pe unchiul Andreei Oaidă, Florin, cu cheltuielile de înmormântare. A fost deshis un cont, unde toți cei care au vrut să ajute, au putut transfera bani. Bunica tinerei urmează să fie înmormântată joi, întrucât a murit marți seara, în spital. „Vroiam să vă propun sa încercăm să ajutam familia celor decedați în accidentul de la Mihai viteazu. Sunt prietenă cu ei, singurul care a rămas cu toate greutățile este unchiul Andreei, Florin. Colegii ei s-au mobilizat foarte repede, dar cum el a rămas singur, e foarte greu să înmormânteze 3 persoane azi, iar mama lui va fi înmormântată mâine. Toate știm ce implică o înmormântare, dar 4 deja e prea mult pentru oricine și fizic, și psihic, și financiar. E cumplit să te întorci în țară să îți îngropi tatăl, sora, nepoata și când mai aveai o speranță la mamă, intr-o clipă dispare și acea speranță. Și realizezi ca ai rămas singur“, a anunțat Alexandra S. Contul a fost deschis pe numele Durneac Alexandra.

Reamintim că, duminică, 12 iunie, în jurul orei 20.00, cadrele medicale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă Constanţa au fost solicitate să intervină la ieşire din localitatea Mihai Viteazu, la un accident rutier. Mai exact, Maria Mădălina Celmare, de 42 de ani, din Constanţa, a condus autoturismul marca Chevrolet Kallos, pe DN22, dinspre Tulcea către Constanţa. Ajungând la km 245+940, a efectuat manevra de depăşire neregulamentară încălcând marcajul simplu continuu şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul marca BMW, condus de către Emil Ovidiu Dănilă, de 48 ani, din Babadag, care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, cele două vehicule au avariat şi autoturismul depăşit, marca Opel Zafira, condus de S.E., de 33 de ani, din Tulcea. Accidentul s-a soldat cu decesul conducătoarei auto Maria Mădălina Celmare, respectiv Mircea Celmare, de 67 de ani, din Constanţa şi Andreea Oaidă, de 18 ani, din Constanţa, ambii pasageri în autoturismul Chevrolet. De asemenea, Emil Ovidiu Dănilă a fost rănit grav, la fel şi Maria Celmare, de 63 de ani, din Constanţa, pasageră în autoturismul Chevrolet. Cu răni uşoare s-au ales Eugenia Dănilă de 69 de ani, George Alexandru D., de 17 ani, din Babadag, Elena O.

Mirela Sorina PASCAL, Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102