REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Diana Păun: Ponderea cheltuielilor cu servicii spitaliceşti rămâne foarte ridicată în ţara noastră

Diana Păun: Ponderea cheltuielilor cu servicii spitaliceşti rămâne foarte ridicată în ţara noastră

A.F. 9 decembrie 2022 | 00:00 276

Consilierul prezidenţial Diana Păun a pledat pentru "o simbioză corectă" între sectorul privat şi cel public de sănătate astfel încât să se asigure servicii medicale de calitate.

Diana Păun

"Unicul obiectiv este cel al asigurării serviciilor medicale de calitate. Un sistem de sănătate orientat către nevoi trebuie să se bazeze pe mecanisme flexibile, adaptabile, care să încurajeze competiţia corectă, eficienţa şi calitatea. (...) Sectorul privat trebuie privit ca o sursă importantă de îngrijire din sectorul de sănătate. Acesta a avut un rol semnificativ în promovarea şi conştientizarea importanţei prevenţiei, un domeniu capital pentru dezvoltarea sistemului de sănătate prin accesul la servicii medicale şi prin campanii de conştientizare", a afirmat Păun, miercuri, la o conferinţă organizată de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, împreună cu EY România, şi în parteneriat cu Comisia pentru sănătate din Senat, scrie Agerpres.

Ea a subliniat că finanţarea publică este "esenţială" pentru asigurarea accesului echitabil la servicii de sănătate de înaltă calitate.

"Realizarea acoperirii universale cu servicii medicale trebuie orientată către asistenţa medicală primară. În pofida eforturilor care s-au făcut în România în ultimii ani pentru consolidarea acestui segment, din păcate procentul cheltuielilor cu servicii spitaliceşti rămâne foarte ridicat în ţara noastră, fiind cel mai mare din Uniunea Europeană", a adăugat Păun.

Consilierul prezidenţial a menţionat că, atunci când sistemului public i-a lipsit capacitatea de absorbţie a resurselor umane, sectorul medical privat a fost cel care reuşit să ofere atât salarii compensatorii, cât şi programe de pregătire atractive care au determinat medicii să rămână în ţară şi pe unii dintre ei chiar să se întoarcă.

Potrivit studiului "Impactul economic al segmentului de sănătate privat din România", realizat de Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, sistemul de sănătate din ţara noastră se axează în principal pe componenta de vindecare în loc să aloce o importanţă sporită prevenţiei, 45,7% fiind ponderea serviciilor curative şi de recuperare care presupun internare în spital.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am fost des la privat - mult prea adesea serviciile sunt de calitate p*****a si foarte p*****a dar preturile sunt intotdeauna astronomice raportate la salariul mediu ! calitatea serviciilor din privat cine o verifica si reglementeaza ? banuiesc ca nimeni - toate astea le stie dna consilier ?
0
0
“procentul cheltuielilor cu servicii spitaliceşti rămâne cel mai mare din ue” pentru ca asistenta din ambulatoriu este varza - si asta este numai vina tuturor guvernelor si parlamentelor din ultimii 32 de ani care nu au dat legislatia corecta si nu au luat masurile potrivite pentru tratamente in ambulatoriu si preventive corecte; nemaivorbind de crizele permanente de medicamente care se amplifica de la un an la altul, numarul insuficient de medici, etc; sanatatea noastra are cel mai mic buget din ue la mare distanta de celelalte - asta nu stie dna consilier ? care trimite la privat o populatie din care peste 75% este in ultimul hal de saracie, mai ales acum cu inflatia si costurile la energie
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102