REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Dictatură la Ovidiu: Cum arată o şedinţă de consiliu de adormit poporul, cu terenuri de vânzare

Dictatură la Ovidiu: Cum arată o şedinţă de consiliu de adormit poporul, cu terenuri de vânzare

Replica API 1 iulie 2015 | 22:33 260

11 = 12?

11 = 12?

George Scupra

Marţi, la Ovidiu a fost convocat consiliul local. Nouă proiecte pe ordinea de zi, plus cinci pe ordinea suplimentară, punctele 2, 4 şi 6 şi 1 din ordinea suplimentară făcând referire la vânzarea prin licitaţie publică a unor terenuri. Urmare a articolului din „Replica” de Constanţa, care anunţa intenţia administraţiei locale de a vinde mai multe loturi în zona Drum Galeşu şi pe malul lacului Siutghiol, în Zona Popas Cişmea, administraţia primarului George Scupra s-a mobilizat „ca la carte”.

Şedinţa a început (cum altfel?) cu întârziere de 20 de minute. Apoi, secretarul oraşului a citit procesul verbal al şedinţei precedente, la care, atenţie, au fost toţi consilierii prezenţi! Citirea filă cu filă a procesului verbal de la şedinţa trecută la care au fost toţi consilierii prezenţi nu ţine de inutilitate, ci de intenţiile administraţiei. Văzând că lumea rezistă şi nu se plictiseşte aşa cum şi-ar fi dorit, preşedintele de şedinţă, liberalul George Albină a trecut la „planul B”, vânzarea efectivă, în faţa unui Scupra care „băga mare” cu „vă felicit pentru activitatea de trei ani”.

După pupăcelile de rigoare, s-a trecut la analiza filă cu filă a solicitărilor.

„Din câte ştiu eu, legea spune că toată documentaţia trebuie prezentată spre studiu Consiliului Local odată cu convocatorul înainte cu minimum 5 zile pentru o şedinţă ordinară şi cu 3 zile înainte de una extraordinară. După câte se vede, acest lucru nu se prea întâmplă şi la Ovidiu, unde consilierii iau la cunoştinţă cu doar o zi înainte de şedinţa de consiliu despre evaluările acestor terenuri. De altfel, acest gen de proiecte mi-a cauzat atât mie, dar şi altor colegi ai mei, şi mă refer aici la dl. Ioniţă Cătălin, dar şi d-nei Zaharia Florentina excluderea din PSD dar şi din funcţia de consilieri locali PSD din rândul cărora am făcut parte în perioada iunie 2012-decembrie2013. În perioada în care am fost consilieri, atât eu cât şi colegii mei, mai sus menţionaţi, nu am fost de acord cu aceste practici”, ne-a spus fostul consilier de la Ovidiu, Ion Şerban.

Printre cei prezenţi la şedinţa de marţi s-au regăsit şi două surori, care s-au plâns aleşilor că o defecţiune la casă nu mai poate suporta amânare şi că s-au săturat să se adreseze primăriei lui Scupra, prin plângeri şi hârtii, finalizate cu nici un rezultat de mai bine de un an. „Ne cade casa pe cap”, s-au plâns acestea, fiind „măturate” din sala de şedinţă. „Analizăm noi”, au susţinut aleşii locali în faţa femeilor care vin să îşi prezinte problema în faţa lor de mai bine de un an.

La Ovidiu, 0,66% dintr-un consilier votează „pentru”!

„Au avut 11 voturi. Nu e normal. Aşa zic ei că trece, dar normal e să aibă 12 voturi, pentru că nu poţi să iei... o treime dintr-un consilier! Trebuie să fie 12 voturi clare! Ei o să facă procesul verbal precum că a trecut cu 11 voturi, cu două treimi. Două treimi din 17 consilieri sunt 11,66. 66% dintr-un consilier absent (râde), presupune că a votat “pentru” şi 33% a votat “împotrivă”! Ce să mai... e de râs! Ar trebui să aibă 12 voturi clare, dar ei fac aşa. De la PNL, unul s-a abţinut, altul a votat „pentru”. Nu se pune problema, Pândichi votează “pentru” şi când exclude consilierii şi când...”, ne-a spus un consilier de la Ovidiu.

Reproşuri asemănătoare regăsim şi la consilierul PNL, Fănica Cornăţeanu, care susţine că s-a opus mereu vânzărilor de terenuri la Ovidiu, care, în acest mandat, s-au dat „ca pâinea caldă”. „Au fost votate toate, au fost patru “abţineri”. Au trecut şi cu 11 voturi, pentru că noi suntem mai “cu moţ”. (...) Eu m-am abţinut la majoritatea terenurilor care s-au vândut în Ovidiu. În primul rând, sunt în opoziţie. Normal că am şi alt motiv. Mie mi se pare preţul prea mic! Nu mi se pare normal preţul la care se vinde. Se vând prea uşor. Terenurile s-au vândut în mandatul acesta “a, b, c, d, e, f, g, ...”, nici măcar nu are litere alfabetul la câte terenuri s-au vândut. (...) Câte 3.000 de metri, 3.000, 3.000... în total vreo 20 şi ceva de terenuri pe Galeşu, la preţul de 0,80 eurocenţi. Celelalte, de la Popas, au fost retrase câteva. Au trecut, terenurile s-au votat. 11 voturi, aşa se numără la noi. Ne-am abţinut patru liberali. De la PNL am fost prezenţi în sală opt. Au votat aşa “pentru”: PSD, toţi! Împreună cu PP-DD, care e Petrică Enciu. La PNL a votat “pentru” Dan Pândichi, Virgil Chiru, numit consilier de o lună şi ceva de zile şi Puşcaşu. Au lipsit Ciprian Hanganu şi Leonte”, a spus Cornăţeanu, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367