REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Diego Costa, atacantul lui Atletico Madrid, a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală

Diego Costa, atacantul lui Atletico Madrid, a fost condamnat la șase luni de închisoare pentru evaziune fiscală

Replica API 6 iunie 2020 | 22:10 1353

Atacantul lui Atletico Madrid, Diego Costa, și-a aflat astăzi sentința în procesul de evaziune fiscală în care este implicat. Jucătorul spaniol de origini braziliene a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare de către justiția din Spania, ca urmare a comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

Vestea este una totuși bună pentru fotbalistul lui Diego Simeone întrucât la acest moment, dată fiind sentința cu suspendare, acesta nu va petrece nici măcar o zi în închisoare, însă la o următoare eventuală infracțiune ar avea de executat inclusiv condamnarea inițială.

Diego Costa a fost condamnat cu suspendare

Decizia vine ca urmare a faptului că Diego Costa și-a recunoscut vinovăția la ultima înfățișare, ce a avut loc joia trecută. Fapta s-a produs în urmă cu șase ani, atunci când vârful iberic s-a transferat de la Atletico Madrid la Chelsea Londra, fiind protagonistul unui delict fiscal de 1,142 milioane de euro.

Diego Costa a returnat apoi suma către fiscul spaniol, pedeapsa cu închisoarea urmând a fi înlocuită cu o amendă, la cerere, așa cum prevede legea din Spania. Prin urmare, Costa va returna suma de 1,142 milioane de euro la care se vor adăuga 500.000 de euro sancțiune ce va compensa pedeapsa cu suspendare.

Evaziunea fiscală a devenit o practică tot mai prezentă în Spania, în rândul fotbaliștilor. Alte două cazuri celebre de același fel sunt cele ale lui Cristiano Ronaldo și Lionel Messi, care au fost în aceeași situație, însă prejudiciul mult mai mare. Portughezul a plătit suma de 19 milioane de euro după ce a fost acuzat de evaziune fiscală, iar starul Barcelonei a fost nevoit să își recunoască vinovăția și să înapoieze statului spaniol 5 milioane de euro.

Atacantul spaniol a revenit de la Chelsea la Atletico Madrid în schimbul a 55 de milioane de euro, în 2017, potrivit prosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
as trebuie sa fie intr-o tara cu o justitie corecta, pedepsiti cei care incalca legea nu ca in Romania, cei ce au foloasele stau in libertate si nu platesc nicio amenda macare daca au o situatie materiala buna si sunt bagati la inaintare pentru faptele lor cei amarati.
2
0
uite ca se poate.Ba anaf,circiumarii,hartistii,cintaretii de manele,muzica populara,etc,primarii,bogatanii hoti,pemastia cind ii intrebati de impozite platite? la ce luati banii ba? vedeti la restaurante contabilitate dubla,bonuri proforme ,Nu bonuri fiscale,la ce v.au angajat ba,numai sa luati spaga?
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218