REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dieta indiană te ajută să obții silueta dorită în 4 săptămâni

Dieta indiană te ajută să obții silueta dorită în 4 săptămâni

Replica API 14 octombrie 2020 | 00:00 1891

Vrei să slăbești câteva kilograme în plus, dar fără să îți pui, însă, sănătatea în pericol? Dietă indiana, bazată pe alimente sănătoase, poate fi aliatul tău în lupta cu kilogramele în plus.

Dietă indiana se bazează pe fructe, legume, cereale, nuci și produse lactate, dar folosește și condimente pentru potențarea gustului fără calorii în plus. Datorită alimentelor sănătoase recomandate, dietă indiana nu numai că te ajută să slăbești, însă este și extrem de sănătoasă și are un efect detoxifiant asupra organismului, scrie doc.ro.

Săptămâna 1

Pe stomacul gol, la trezire: 1 fruct la alegere + 1 lingură de amestec de semințe (semințe de în, semințe de susan, semințe de dovleac).

Mic dejun: sandviș cu brânză ricotta și mentă sau omletă din 2 ouă cu 2 felii de pâine integrală sau turtă din făină de orez cu mărar sau 2 turte din făină integrală, apă și sare cu un pahar de suc de fructe.

Gustare: 4 nuci și 2 curmale sau 1 fruct la alegere sau apă de cocoș.

Prânz: 2 turte din cereale integrale sau 1 bol mic de orez brun și 1 bol mic de linte fiartă sau omletă sau 1 bol de lapte covăsit cu o tocană de legume.

Gustare: 1 fruct la alegere sau 1 bol de germeni de grâu.

Cină: 2 turte multicereale cu salată și 1 bol de lapte covăsit sau 1 bol de mei cu 1 bol de tocană de linte și 1 bol de salată.

Săptămâna 2

Pe stomacul gol, la trezire: 10 ml de suc de iarbă de grâu și 5-6 migdale.

Mic dejun: 1 bol de salată de fructe cu semințe de în și ovăz sau 1 bol de orez brun cu legume sau 1 bol de orez fiert cu 1 pahar de suc de fructe.

Gustare: 1 pahar de shake proteic sau platou de fructe.

Prânz: 2 turte multicereale cu 1 bol de tocană de legume sau 1 bol de orez brun sau roșu cu 1 omletă cu legume.

Gustare: 1 fruct la alegere cu 1 ceașcă de ceai verde sau amestec de nuci și semințe.

Cină: 1 bol de orez basmati cu ciuperci sau 1 bol de tocană de legume cu 1 bol de salată sau 1 bol de lapte covăsit cu curry vegetarian.

Săptămâna 3

Pe stomacul gol, la trezire: 10 ml de spirulină și 1 fruct la alegere.

Mic dejun: 1 bol de legume fructe sau trase la tigaie sau 2 căni de lapte bătut cu 1 turtă din făină de ovăz sau 1 bol de legume cu semințe și nuci.

Gustare: 1 fruct la alegere sau o mâna de nuci și alune sau 2 linguri de semințe la alegere.

Prânz: 2 turte multicereale cu 1 bol de legume sau 1 bol de orez roșu fiert cu 1 bol de curry vegetarian și 1 cană de lapte covăsit.

Gustare: Suc de fructe cu extract de spirulină.

Cină: 1 bol de fructe și legume cu 2 lipii din cereale integrale sau 1 bol de orez cu 1 bol de lapte covăsit.

Săptămâna 4

Pe stomacul gol, la trezire: 3-4 nuci și 10 ml de suc de Amla.

Mic dejun: 2 turte din făină de orez și linte cu 1 bol de lapte covăsit sau 2 clătite din cereale integrale și legume sau 1 bol de orez cu legume și condimente.

Gustare: 1 bol de salată de germeni.

Prânz: 1 bol de mei fiert cu condimente și 1 bol de tocană de legume sau 2 turte multicereale cu legume trase la tigaie și ou sau 1 pahar de lapte bătut și curry vegetarian.

Gustare: 1 cană de boabe de porumb fiert și 1 cană de cafea sau de ceai verde sau 1 fruct la alegere.

Cină: 1 bol de legume și semințe cu o turtă multicereale sau 1 bol de orez brun cu legume și cu ou bătut.

Pe toată perioada dietei trebuie să respecți toate mesele dintr-o zi, dar și gustările. Dacă renunți la o masă sau la o gustare, silueta ta va fi sabotată.

Alege, din variantele pe care le ai la dispoziție, în fiecare zi câte un preparat. Încearcă să nu consumi același preparat în fiecare zi, ci să le alternezi, în măsură în care acest lucru este posibil.

Numărul de kilograme de care vei scapă va fi direct proporțional cu efortul pe care îl depui în ceea ce privește respectarea dietei, însă și cu efortul fizic pe care îl faci.

Băuturi permise în dieta indiană:

Apă plată

Apă minerală

Ceaiurile neîndulcite.

Hidratarea este foarte importantă în orice cură de slăbire, așa că e obligatoriu să consumi suficiente lichide pe toată durata perioadei în care urmezi dieta indiană.

Importantă sportului în dieta indiană

Pentru a crea deficitul caloric necesar slăbirii nu trebuie numai să respecți regimul alimentar impus, ci poți face și mișcare. Mersul la sala, activitățile precum înotul, dansul sau joggingul sunt exemple de activități sportive pe care le poți practică în timp ce ții dietă indiana, astfel încât să accelerezi metabolismul și să grăbești procesul de eliminare a kilogramelor în plus.

Dacă ai probleme cu spatele sau alte probleme de sănătate care te împiedică să faci sport, plimbările sunt o opțiune de luat în calcul. Dacă faci 10.000 de pași zilnic, organismul va fi pus în mișcare și arderile vor fi intensificate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dieta tiganeasca:gogosicu ulei,peste prajit!slabiti instant!asta maninca tiganii
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218