REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DIFERENŢE DE LA CER LA PĂMÂNT! Cum se socotesc despăgubirile atunci când doi oameni sunt MUTILAŢI în accidente?

DIFERENŢE DE LA CER LA PĂMÂNT! Cum se socotesc despăgubirile atunci când doi oameni sunt MUTILAŢI în accidente?

Replica API 24 martie 2017 | 08:15 373

Când unul dintre vinovaţi este „vedetă” locală

Când unul dintre vinovaţi este „vedetă” locală

Doi bărbaţi au rămas mutilaţi pe viaţă, în Constanţa, în urma unor accidente rutiere care s-au petrecut la un an distanţă. Însă, când a venit vorba de sentinţe şi de despăgubiri, diferenţele sunt uriaşe, mai ales că ambii au rămas fără un membru inferior. Diferenţele sunt cam de la 80.000 de euro la… peste 700.000 de euro!

Două accidente rutiere, două anchete lungi şi două sentinţe, iar diferenţa s-a văzut abia la sfârşit. Primul caz este cel în care Gheorghe Chioaru, preşedintele Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din România, a fost lovit de o maşină, rămânând schilodit pe viaţă. Totul s-a petrecut în luna august 2010, când una din prezenţele obişnuite ale lumii mondene din Constanţa de la acea vreme, o tânără în vârstă de 18 ani, a provocat un grav accident de circulaţie pe bulevardul Ferdinand, în faţa Teatrului Fantasio. Simona Anastasia Tănase, născută pe 6 decembrie 1991, se afla la volanul bolidului său BMW X6 şi se deplasa pe strada Mihai Viteazu, dinspre Tomis Mall spre strada Traian. La intersecţia cu Ferdinand, tânăra începătoare a trecut pe culoarea roşie a semaforului şi a lovit în plin o altă maşină de teren, marca Hyundai, cu numărul de înmatriculare B 73 UBE, la volanul căreia se afla Florentina Dicu. În urma impactului, Hyundai-ul a fost proiectat pe o distanţă de 10 metri, în peretele unui imobil, iar BMW-ul a ajuns pe treptele Teatrului Fantasio. Din nefericire, bolidul condus de Anastasia a lovit şi un pieton, care traversa regulamentar, pe culoarea verde a semaforului. Este vorba despre chiar despre Gheorghe Chioaru. Lovitura a fost atât de puternică, încât maşina Simonei Anastasia Tănase i-a secţionat bătrânului un picior. Bărbatul a fost operat, fiindu-i amputat piciorul. După o anchetă laborioasă, la data de 26.11.2013, dosarul a ajuns în instanţă. Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a condamnat-o pe Anastasia Tănase, pe 8.12.2014, la 3 ani cu suspendare, iar magistraţii au decis şi: „Consfinţeşte contractul de tranzacţie din 24.03.2014 încheiat între partea civilă Chioaru Gheorghe şi asigurătorul SC Uniqua Asigurări SA, având ca obiect achitarea în totalitate a pretenţiilor materiale şi morale în cuantum de 80.000 euro- echivalent a 380.936 lei formulate de către partea civilă”, potrivit minutei. Numai că decizia nu a fost definitivă. Pe 9.11.2015, Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la 2 ani cu suspendare, decizia rămânând definitivă.

Un alt bărbat a rămas fără un picior, dar primeşte peste 700.000 de euro!

Daniel Dinescu, la data de 12.11.2011, a condus un autoturism marca Volkswagen Passat pe strada Cumpenei din municipiul Constanţa. Ajungând la intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu, nu a respectat culoarea roşie a semaforului şi a intrat în coliziune cu o motocicletă Kawasaki, condusă de Silvio Ricardo Maximo Da Silva, în vârstă de 42 de ani (la acea dată), din Spania, care circula regulamentar. În urma accidentului, motociclistul a fost transportat la spital, unde a rămas internat. La testarea cu aparatul Drager, victima avea o alcoolemie de 0,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. Dar acest aspect nu înseamnă că Daniel Dinescu nu a fost cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta a durat ceva timp, iar pe 22.04.2015, a ajuns în instanţă. Pe 15.11.2016, magistraţii Judecătoriei Constanţa l-au condamnat pe Dinescu la 1 an şi 6 luni cu suspendare. De asemenea, aceştia au admis în parte acţiunea formulată de partea civilă Sergio Ricardo Maximo Da Silva, în contradictoriu cu inculpatul Daniel Dinescu şi partea responsabilă civilmente Asirom Vienna Insurance Group S.A. şi a obligat partea responsabilă civilmente la plata sumei de 59.326,84 euro şi 1.281,45 lei cu titlu de daune materiale, reprezentând cheltuieli medicale. Totodată, părţile responsabile sunt obligate şi la plata a 147.750 euro, reprezentând venitul net nerealizat din muncă, calculat de la data de 12.11.2016 şi până la data pronunţării hotărârii. În plus, trebuie plătită şi prestaţia bănească periodică în cuantum de 2.462,50 euro/lună, de la data pronunţării hotărârii de la finele anul 2016 până la împlinirea vârstei de pensionare a părţii civile, dar şi suma de 500.000 euro, cu titlu de daune morale. În acest caz urmează a se judeca apelul!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pe linga cele spuse deja de Ana, se pare ca voi nu intelegeti ce scrieti chiar in articol: in primul caz, nu instanta i-a dat 80.000 de Euro, ci instanta doar a constatat ca s-a incheiat o tranzactie intre victima si asigurator! In cazul unei tranzactii, instanta nu mai analizeaza pretentiile civile, ci doar ia act de tranzactie. Poate ca daca s-ar fi judecat, ar fi obtinut mai mult, poate mai putin, ideea e insa ca voi comparati mere cu pere.
3
1
Din aceste cazuri se vede masura cu care se judeca in Romania,pt fraieri legea se aplica in litera ei,pt pile avem o alta lege! Depinde cum te numesti, si cati bani dai spaga! Viata pt romani se masoara in functie de starea sociala! Este grav dar poporul nu are nici o pretentie,doarmeeee
0
4
Daca nu sunteti legea nu mai comentati k nu aveti nici un drept
0
2
Pe vita aceea tunata de machidoanca parvenita, conducatoare de BMW X6, retin ca se oferisera mai multi sa o nenoroceasca la momentul respectiv. Unii doreau sa o omoare, altii doreau sa dea cu masina peste ea si doar sa o accidenteze, altii doreau sa o mutileze permanent. I s-a intamplat ceva pana la urma, ca nu s-a mai auzit nimic? Sau se asteapta dreptatea divina?
3
0
nu am gasit loc de parcare si voiam sa intru cu masina
0
0
Daca nu s-ar fi urcat pe motor deoarece nu avea acest drept pentru ca bause nu ar mai fii patit nimic zic eu , dar nu eu sunt legea
3
3
f pertinent comentariul iar articolul in aceeasi nota: nefundamentat, ne gandit si amatorist
5
2
Diferente de la cer la pamant dar nimeni nu si-a pus intrebarea k motociclistul si-a pierdut viata laborala si tot ceea ce el vroia sa faca pana la varsta de pensie si acesti ani sunt indemnizatia care asigurarea trebuie sa o plateasca sunt 40 de ani de diferenta
16
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614