REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Digestie îngreunată? 3 ceaiuri de ajutor

Digestie îngreunată? 3 ceaiuri de ajutor

Replica API 18 iulie 2020 | 00:00 1153

Cea mai des întâlnită afecțiune este indigestia, pe care încercăm să o contracarăm, de obicei, cu pastile digestive. Există, însă, metode naturale de care ne putem folosi, cele mai la îndemână fiind ceaiurile, scrie doc.ro.

Ceaiul de mentă

Este puțin cunoscut faptul că ceaiul de mentă, pe lângă gustul plăcut mentolat, este bogat în vitaminele A și C, fier, potasiu, calciu, fosfor și magneziu. De asemenea, menta conține antioxidanți care au rolul de a proteja celulele corpului de stresul oxidativ.

În plus, ceaiul de mentă este o soluție excelentă pentru indigestie, balonare și disconfort stomacal. Principalul ingredient activ al mentei este mentolul, iar acesta are efect antispasmodic, adică relaxează mușchii stomacali și asigură buna funcționare a fluxul biliar.

Mentolul acționează și ca anticongestionant, ameliorând simptomele de nas înfundat și dureri în gât, și calmând tusea productivă.

Menta nu conține teină, componentă specifică ceaiului negru, care ne dă energie, prin urmare ea poate fi consumată în orice moment al zilei. Ceaiul de mentă poate fi lăsat la infuzat între 5 și 10 minute, după gust. Se pot consuma până la 3 căni de ceai pe zi.

Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul este un remediu natural extrem de complex, utilizat cu precădere în medicina ayurvedică pentru diverse afecțiuni, și are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antispasmodice și diuretice.

Ceaiul de ghimbir poate fi un remediu extrem de util în indigestie, deoarece are efect energizant și oferă suport digestiv. El este utilizat cu succes și în curele de slăbire.

Pentru prepararea ceaiului de ghimbir este nevoie de un timp de infuzare între 3 și 5 minute. Lăsat mai mult, devine mai concentrat, iar iuțeala specifică plantei se va simți mai tare. De asemenea, nu este indicat să consumăm mai mult de 3 căni pe zi, deoarece ghimbirul are efect purgativ și poate genera neplăceri.

Ceaiul de anghinare

Anghinarea este un remediu natural pentru bila leneșă, problemă cu care mulți dintre noi se confruntă în timpul sărbătorilor. Ceaiul de anghinare ne poate ajuta și în acest sens, deoarece stimulează secrețiile pancreatice și intestinale și ameliorează fluxul biliar, însă proprietățile sale sunt multiple. Astfel, o cană de ceai de anghinare acționează ca antispasmodic intestinal, diuretic și antibacterian, fiind recomandată în cazuri de indigestie, gaze intestinale, stare de greață și/sau vărsături sau disconfort abdominal.

Ceaiul de anghinare se lasă la infuzat aproximativ 20 de minute și se bea, de preferat, pe stomacul gol, sau cu 30 de minute înaintea mesei. Puteam bea maxim 3 căni de ceai de anghinare pe zi. Depășirea limitei poate genera efecte adverse, precum diaree sau stare de greață. Ceaiul de anghinare nu este recomandat femeilor însărcinate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614