REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Digitalizarea sistemului de sănătate, dezbătută la Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA

Digitalizarea sistemului de sănătate, dezbătută la Conferinţa Internaţională de Tehnologie Medicală SSIMA

Replica API 5 septembrie 2022 | 00:00 769

Digitalizarea spitalelor, chirurgia robotică şi medicina viitorului bazată pe inteligenţă artificială se numără printre temele ce vor fi dezbătute timp de aproape o săptămână în cadrul Conferinţei Internaţionale de Tehnologie Medicală SSIMA RE:Imagine Healthcare, cel mai mare eveniment de profil din Europa de Est, ce se va derula la Oradea, între 5 şi 9 septembrie.

Potrivit comunicatului Primăriei Oradea, a VI-a ediţie a acestei conferinţe reuneşte reputaţi medici şi profesori de la prestigioase instituţii precum Harvard, Oxford, John Hopkins, Stanford, Israel, dar şi miniştri, secretari de stat, şefi de spitale, reprezentanţi ai mediului academic şi lideri de business.

De asemenea, în programul evenimentului au fost incluse două paneluri dedicate managementului situaţiilor de urgenţă în spitale şi investiţiilor în sistemul de sănătate din România, acesta din urmă fiind organizat în formatul unei mese rotunde la care vor lua parte şi şefi ai Direcţiilor de Sănătate Publică, manageri de spitale şi case de sănătate, scrie Agerpres.

Printre experţii care vor fi prezenţi la Oradea se află dr. Marco Zenati, profesor la Facultatea de Medicină a Universităţii Harvard şi chirurgul cardiovascular care a realizat prima operaţie cu un robot chirurgical din SUA; Natalia Trayanova, profesor la Universitatea Johns Hopkins, care a dezvoltat singurul algoritm care determină riscul de moarte subită la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, folosind inteligenţa artificială; dr. Dorin Comaniciu, vice-preşedintele global al Diviziei de sănătate a companiei Siemens; profesor Michael Halberthal, directorul general al Spitalului Rambam, cel mai mare spital din nordul Israelului.

"Inovaţia în sănătate în Romania, la fel ca şi digitalizarea sistemului de sănătate se află în fază incipientă. Deşi IT-ştii şi medicii români sunt apreciaţi internaţional, luăm premii peste premii la olimpiadele de matematică, fizică, informatică, în ceea ce priveşte ecosistemul de inovaţie în tehnologie medicală, România este decalată cu zeci de ani faţă de alte ţări. Aceasta se reflectă inclusiv în nivelul de digitalizare a sistemului nostru de sănătate, rămas şi el la fel de în urmă. Din 2015, conferinţa internaţională SSIMA Re:Imagine Healthcare contribuie la reducerea acestui decalaj, facilitând colaborări între comunitatea academică şi de business din ţară şi din străinătate şi atrăgând atenţia liderilor internaţionali din domeniu asupra potenţialului acestei ţări", a precizat dr. Elena Ovreiu, fondator al SSIMA - International School on Imaging for Medical Applications.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Primăria Oradea, cu susţinerea Universităţii Politehnica din Bucureşti, a Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI), a Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi a Asociaţiei Medici pentru România.

Conferinţa SSIMA RE:Imagine Healthcare are loc sub Înaltul Patronaj al Preşedinţiei Române. Fondatori şi organizatori ai evenimentului sunt Elena Ovreiu, doctor în tehnologie medicală, renumitul profesor israelian de origine română Alfred Bruckstein şi antreprenorul George Haber, orădean de origine, unul dintre cei mai de succes români din SUA. Încă de la început, organizatorii au beneficiat de parteneriatul cu Universitatea Technion din Israel, considerată una dintre cele mai bune universităţi din lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218