REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DIICOT: constănțeni, ÎNCĂTUȘAȚI într-un dosar de trafic de minori

DIICOT: constănțeni, ÎNCĂTUȘAȚI într-un dosar de trafic de minori

Replica API 5 februarie 2016 | 20:00 293

Obligau minore să se prostitueze

Obligau minore să se prostitueze

O tânără din Constanța, Emanuela Dumitraşcu, a fost arestată pentru 30 de zile într-un dosar de trafic de minori și proxenetism, instrumentat de DIICOT Galați. Alături de ea a fost reținut și un bărbat, tot de la malul mării, Cosmin Cercel, ambii fiind suspecați că au racolat tinere, între care și minore, pe care le-au obligat să se prostitueze în Constanța, Tulcea și Galați.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Galați și procurorii DIICOT cercetează două persoane, bănuite de trafic de minori şi proxenetism. Cei în cauză au fost reținuți. La data de 4 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Galați, sub coordonarea procurorilor DIICOT – B.T. Galați, au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani, din Constanța, Cosmin Cercel, pentru comiterea infracțiunilor de trafic de minori şi proxenetism. La data de 25 ianuarie a.c., în aceeași cauză, o femeie, de 21 de ani, tot din Constanța, Emanuela Dumitrașcu, a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior, Tribunalul Galați a dispunând arestarea preventivă a acesteia, pentru 30 de zile. Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016, cei în cauză ar fi recrutat, transportat și adăpostit mai multe femei, printre care și minore, pe care, profitând de vulnerabilitatea acestora, le-ar fi obligat să practice prostituţia, pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa și Tulcea. Aceștia ar fi atras clienți postând anunţuri online, pe diferite site-uri de profil. În cursul zilei de vineri, 5 februarie, bărbatul de 34 de ani, din Constanța a fost propus spre arestare. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale. Sprijinul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale - Inspectoratul General al Poliţiei Române. La activități au participat și polițiști ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Tulcea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102